Rheumatoid Arthritis

טיפול באקטמרה עשוי לשפר את איכות החיים של ילדים עם JIA (מתוך Arthritis Care Res)

בילדים עם JIA (Juvenile Idiopathic Arthritis) תועד שיפור משמעותי באיכות החיים הבריאותית עם טיפול ב-Tocilizumab (אקטמרה), כך עולה מתוצאות ניתוח משני של נתוני המחקרים CHERISH ו-TENDER, שפורסמו בכתב העת Arthritis Care & Research.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השינויים באיכות החיים הבריאותית והמוגבלות בילדים עם JIA סיסטמי או JIA פוליארטיקולרי אשר טופלו באקטמרה. הם השלימו ניתוח משני של שני מחקרי כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, להערכת טיפול תוך-ורידי באקטמרה בילדים עם JIA פעיל.

מחקר CHERISH כלל 188 חולים בגילאי 2-17 שנים עם JIA פעילה, אשר לא הגיבו לטיפול במתוטרקסט. כל החולים קיבלו טיפול בתווית-פתוחה באקטמרה, עם מינון מותאם-משקל כל 4 שבועות במהלך 16 השבועות הראשונים ואלו בהם תועד שיפור של 30% בקריטריוני ACR חולקו לאחר מכן באקראי לטיפול באקטמרה או פלסבו עד לשבוע 40, אלא אם תועדה התלקחות של המחלה, במקרה כזה ניתן טיפול באקטמרה.

מחקר TENDER כלל 112 חולים עם JIA סיסטמי שלא הגיבו באופן מספק לטיפול בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים וגלוקוקורטיקואידים, אשר חולקו באקראי לטיפול תוך-ורידי באקטמרה או פלסבו כל שבועיים, עד שבוע 12, בנקודה זו כל החולים קיבלו את הטיפול הפעיל למשך עד 5 שנים.

במחקר CHERISH תועד שיפור משמעותי בכלל מרכיבי מדד CHAQ (Childhood Health Assessment Questionnaire), כולל לבוש, טיפוח, היגיינה והליכה. בנוסף, מדדי הכאב הממוצע ירדו מ-52.32 בתחילת המחקר ל-21.23 לאחר 16 שבועות, לצד שיפור בתחושת הרווחה מ-52.91 ל-21.08 באותן נקודות זמן.

במחקר TENDER זיהו החוקרים לאחר 12 שבועות מגמות לטובת אקטמרה בהערכת כאב ורווחה, אך לאחר תקנון להבדלים בתחילת המחקר, מרבית ההבדלים הללו לא נותרו מובהקים סטטיסטית. למרות שזוהה שיפור בתפקוד גופני, בריאות נפשית והתנהגות, לא תועדו הבדלים מובהקים סטטיסטית בין קבוצות הטיפול והפלסבו.

בשני המחקרים תועד שיפור משמעותי במוגבלות לאחר 104 שבועות. בקרב חולים עם JIA פוליארטיקולרי, מדדי CHAQ ירדו מ-1.39 בתחילת המחקר ל-0.28 לאחר 104 שבועות, כאשר בחולים עם JIA סיסטמי נרשמה ירידה מ-1.71 ל-0.58, בהתאמה.  מרבית החולים בשני המחקרים סבלו ממוגבלות חמורה בתחילת המחקר, אך לאחר 104 שבועות, יכולת תפקודית תקינה תועדה ב-56.8% מהחולים עם JIA פוליארטיקולרי וב-43.2% מאלו עם JIA סיסטמי.

לסיכום, טיפול תוך-ורידי באקטמרה הפחית משמעותית מדדי מוגבלות וכאב והביא לשיפור ניכר בהיבטים רבים של איכות החיים הבריאותית של ילדים עם JIA לאורך 104 שבועות. ממצאים אלו מעידים כי זיהוי שיפור על-רקע טיפול באיכות החיים הבריאותית עשוי לדרוש מעקב ארוך מהמקובל לרוב בחולים עם JIA.

Arthritis Care Res 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים ככלל אינם מעלים את הסיכון להתפתחות SLE (או Systemic Lupus Erythematosus), אך קיים קשר משמעותי בין חיסון כנגד נגיף HBV (או Hepatitis B Virus) ובין המחלה האוטואימונית, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Arthritis Research & Therapy. ברקע למחקר, עלתה השערה כי חיסונים עלולים להיות טריגר להתפתחות לופוס, לאור החשיבות שלהם בתגובות […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של Guselkumab להקלה על תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

    עדויות חדשות תומכות בתועלת ארוכת-טווח של Guselkumab להקלה על תסמיני דלקת מפרקים פסוריאטית (RMD Open)

     טיפול ב- Guselkumab(טרמפיה) הדגים שיפור מוקדם וממושך בתסמיני מפרקים, כאבי גב והעלמת נגעים עוריים לאורך שנתיים בחולים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה (Psoriatic Arthritis) שלא קיבלו טיפול ביולוגי קודם, כאשר חלק גדול מהחולים השיגו את יעדי הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת RMD Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנחיות מטעם ה-Group for […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה