SARS & Coronavirus

ה-WHO מכריז על התפרצות הקורונה וירוס בסין כמצב חירום בריאותי עולמי , משרד הבריאות מנחה אי יציאה למרחב הציבורי של אנשים ששהו בסין בשבועיים האחרונים

ה-WHO הכריז היום על התפרצות הקורונה וירוס בסין כמצב חירום בריאות עולמי .

בהודעת הארגון מוצג סיכום הישיבה של הועדה המייעצת ל-WHO שבה נמסרה ההודעה הבאה:

נציגי משרד הבריאות של הרפובליקה העממית של סין דיווחו על המצב הנוכחי ועל צעדי בריאות הציבור שננקטו. נכון להיום ישנם 7711 מקרי הדבקה מאומתים ו -12167 מקרים החשודים ברחבי סין. מבין המקרים שאושרו, 1370 הם חמורים ו -170 בני אדם מתו. 124 אנשים התאוששו ושוחררו מבית החולים.

מזכירות WHO סיפקה סקירה של המצב במדינות אחרות. יש כיום 82 מקרים ב -18 מדינות. מתוכם, רק 7 מקרים לא היו קשורים להיסטוריה של טיולים בסין. הייתה העברה של הנגיף בין אדם לאדם בשלוש מדינות מחוץ לסין. אחד מהמקרים הללו הוגדר כחמור אך לא היו מקרי מוות עד כה.

בישיבתה הראשונה של הועדה היו הדעות חלוקות בשאלה אם יש להכריז על מצב חירום ( PHEIC) וההחלטה הייתה להמשיך לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות אך לא להכריז על מצב חירום עולמי מבחינת בריאות הציבור.  הפגישה השנייה התקיימה לאור העלייה משמעותית במספר המקרים בסין וההתפשטות של מקרים מאושרים במדינות נוספות. 

מסקנות והמלצות הועדה:


  • הוועדה בירכה את ממשלת סין על מאמציה לחקור ולהדביר את התפשטות הנגיף, ועל אף השקיפות שהיא מגלה.  הועדה מציינת שסין זיהתה במהירות את הנגיף ושיתפה את ה-WHO במבנה והרצף הגנטי שלו, כך שמדינות אחרות יוכלו לאבחן אותו במהירות ולהגן על עצמן, מה שהביא לפיתוח מהיר של כלי אבחון.

  • עם זאת הוועדה הכירה בכך שעדיין צפויים מקרים לא ידועים שטרם אובחנו גם מחוץ למחוז ווהן וסין.

  • הוועדה סבורה כי עדיין ניתן למנוע את התפשטות הנגיף, וזאת בתנאי שרשויות הבריאות במדינות הנמצאות בסיכון ינקטו באמצעים משמעותיים לאיתור מוקדם של תחלואה, בידוד וטיפול במקרים, מעקב וזיהוי אנשים שהיו במגע עם חולים ובידודם בהתאם. 

 חברי הוועדה הגיעו לידי הסכמה כי ההתפרצות עומדת כעת בקריטריונים המגדירים מצב  חירום בבריאות הציבור ברמה עולמית ( PHEIC)  והמליצה לנקוט בצעדים הבאים בשלב זה:


  • הוועדה הדגישה כי יש לראות בהכרזה ו כסימן לתמיכה וההערכה לסין, לאנשיה, והפעולות שסין נקטה כנגד ההתפרצות בשקיפות, ויש לקוות, גם בהצלחה.

  • ההכרזה מצביעה על הצורך בסולידריות עולמית, והוועדה סבורה כי יש צורך במאמץ מתואם גלובלי להעצמת המוכנות באזורים אחרים בעולם העשויים להזדקק לתמיכה נוספת בהתמודדות עם ההתפרצות.

  • הוועדה תומכת ומברכת את ה-WHO על הקמת כוח משימה בין תחומי המסייע לגורמים המקצועיים בסין לאתר את המקור ממנו הגיע הקורונה וירוס, לחקור את הספקטרום הקליני של המחלה וחומרתה ואת מידת ההעברה בין אדם לאדם בקהילה ובמתקני הבריאות, ולסייע במאמצים לשלוט בהתפרצות.

  • לסין ממליצה הועדה להמשיך במאמצים לזיהוי בידוד ושליטה בהתפרצות.

  • לשאר המדינות ממליצה הועדה להיות מוכנים למקרים של הדבקה ולפעול בהתאם להנחיות , היינו זיהוי מוקדם, בידוד החולים ודיווח מלא וישיר ל-WHO .

  •  הוועדה מציינת  כי ככלל, יש ראיות לכך שהגבלת התנועה של אנשים וסחורות בזמן חירום בבריאות הציבור עשויה להיות לא יעילה ועלולה להסיט משאבים מהתערבויות אחרות. יתרה מזאת, מגבלות תנועה עלולות להפריע במתן סיוע ותמיכה טכנית ולפגוע בעסקים ועלולות להשפיע לרעה על כלכלות המדינות שנפגעו ממקרי החירום.

  •  עם זאת, הועדה מעיקה שבנסיבות ספציפיות מסוימות, אמצעים המגבילים את תנועתם של אנשים עשויים להתברר כמועילים באופן זמני, למשל במסגרות עם יכולות ויכולות תגובה מוגבלות, או כאשר קיימת רמת הדבקה גבוהה בקרב אוכלוסיות פגיעות.

  • הועדה ממליצה שבמצבים כאלו, מדינות צריכות לבצע ניתוחי סיכון ועלות-תועלת לפני יישום מגבלות תנועה כאלה כדי להעריך אם היתרונות עולים על החסרונות. המדינות חייבות ליידע את ארגון הבריאות העולמי על כל אמצעי הגבלות תנועה שננקטו, כנדרש על ידי IHR. מדינות מוזהרות מפני פעולות המקדמות סטיגמה או אפליה.

  • הועדה ממליצה על מתן תמיכה למדינות בעלות הכנסה נמוכה ובינונית בכדי לשפר יכולת תגובתן לאירוע זה, כמו גם להקל על הגישה לאבחון, חיסונים פוטנציאליים וטיפולים.

  • הועדה מדגישה כי ע”פ ההסכמים הבינ”ל מדינות החברות ב-WHO המיישמות אמצעי חירום המגבילים משמעותית את התחבורה בינלאומית (סירוב כניסה או יציאה של מטיילים בינלאומיים, מטען, מטען, מכולות, מסעות, סחורות וכדומה, או עיכובם, במשך יותר מ 24 שעות) מחויבים לשלוח ל- WHO את הרציונל וההצדקה לבריאות הציבור תוך 48 שעות מיום יישומם. ה-WHO יבחן את ההצדקה ועשוי לבקש ממדינות לשקול מחדש את צעדיהן.

להודעת ה-WHO  

בתוך כך מפרסם משרד הבריאות הנחיות לאנשים שהיו בסין בשבועיים האחרונים לפיהם עליהם להימנע מלהיות במרחב הציבורי.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה