SARS & Coronavirus

ילדים מהווים מקור משמעותי להפצת מוטאציות חדשות של נגיפי קורונה (מתוך אתר Medscape)

רשויות הבריאות בארצות הברית פרסמו אזהרות מפני עליות חדות חדשות במקרי קורונה בילדים, מגמות אשר ככל הנראה נובעות מנוכחות וריאנטים מדבקים יותר של נגיף הקורונה, בדיוק כאשר ילדים ובני נוער שבו לפעילויות פנים מול פנים, דוגמת פעילויות ספורט, מסיבות ושיעורים.

מומחים ממינסוטה טוענים כי הם מעולם לא נתקלו בהדבקה כה דינאמית בילדים כפי שתואר עם נגיף הקורונה. בגלים המוקדמים, ילדים, בפרט ילדים קטנים, שיחקו תפקיד קטן מאוד בהדבקה בנגיף. כאשר הם אובחנו עם הזיהום הנגיפי, התסמינים שלהם נטו להיות קלים, אם בכלל הופיעו תסמינים, ומסיבות שאינן מובנות היטב, הם לרוב לא היו המקור להדבקה במקרים בהם תועד צבר מקרים בבני משפחה.

כעת, עם הופעת וריאנטים נוספים של נגיף הקורונה שהפכו דומיננטיים ולנוכח ההגנה של קשישים הודות לחיסונים, חלו שינויים בדפוסים אלו. מומחים למחלות מדבקות עוקבים במטרה לבחון אם נגיף הקורונה יתחיל להתפשט כעת בדפוס הדומה יותר לשפעת, כאשר ילדים יידבקו תחילה ויביאו את הנגיף הביתה להוריהם.

במישיגן, בתי ספר רבים נפתחו מחדש, כמו גם חזרה לפעילויות ספורט של צעירים, זאת לצד עליה בהתפשטות הנרחבת של וריאנט B.1.1.7 המדבק יותר. במקרים אלו, עליה בשיעור המקרים תועדה בכל קבוצות הגיל, אך המספר הגבוה ביותר של מקרים חדשים של נגיף קורונה תועד בילדים בגילאי 10-19 שנים וזו הפעם הראשונה שתועדה מגמה זו מפרוץ המגיפה.

לאורך החודש האחרון, ההיארעות בקבוצה זו עלתה ביותר מכפליים במישיגן. מספר המקרים בילדים קטנים יותר תינוקות עד גיל 9 שנים גם מצוי במגמת עליה, עם עליה של מעל 230% מ-19 בפברואר. עליה זו הובילה חלק מבתי הספר להפסיק את הלימודים במוסדות החינוך לפרק זמן מסוים לאחר חופשת האביב, על-מנת להאט את קצב ההדבקה.

במינסוטה נרשמה עליה מהירה בהיקף מקרי הדבקה בווריאנט B.1.1.7, עם שיעורי הדבקה גבוהים יותר בקרב ילדים, בהשוואה להיקף המקרים שתועד עם המהדורות המוקדמות יותר של הנגיף. המומחים במדינה הסבירו כי הרושם הוא כי ילדים בהחלט מהווה מקור חשוב להתפשטות הוריאנטים החדשים של נגיף הקורונה.

במסצ’וסטס, המספר הגדול ביותר של מקרים חדשים של זיהום בנגיף הקורונה בשבועיים האחרונים תואר בילדים ובני נוער. למרות שמרבית המקרים של COVID-19 בילדים ובני נוער הם קלים, המחלה עשויה להיות חמורה באלו עם מחלות רקע. גם ילדים בריאים עלולים לפתח תסמונת דלקתית רב-מערכתית חמורה, הדורשת אשפוז.

ממחקרים עולה כי ילדים, בדומה למבוגרים, עלולים לפתח תסמינים הנותרים לאורך זמן רב לאחר הזיהום.

בישראל, וריאנט B.1.1.7 הגיע למדינה בסוף חודש דצמבר והפך לדומיננטי בינואר. עד סוף חודש ינואר, בבית החולים הדסה עין כרם תועדו 4 חולים בגילאי 13 ימים עד שנתיים, אשר אושפזו במחלקת טיפול נמרץ קורונה בילדים. עד תחילת חודש פברואר, משרד הבריאות במדינה הזהיר רופאים כי עליהם להתכונן לעליה במספר המקרים של קורונה בילדים.

מומחים מארצות הברית מסבירים כי כאשר בתי הספר נסגרו שוב, מספר המקרים עקב נגיף הקורונה המקורי ועקב וריאנט B.1.1.7 צנח, עדות לכך שהווריאנט החדש אינו מסוכן יותר לילדים, אך זן זה מדבק יותר לכולם.

המומחים שמחו מאוד לשמוע על החדשות האחרונות לפיהן חברת פייזר יעיל בילדים בגילאי 12-15 שנים. עם זאת, בשל האתגרים הכרוכים באחסון החיסון בקור, מנהל המזון והתרופות האמריקאי עדיין לא נתן אור ירוק למתן החיסונים. הצפי הוא כי יידרשו עוד חודשים רבים בטרם ניתן יהיה להציע את החיסונים לבני הנוער.

הם מקווים מאוד כי הורים ובני משפחה היכולים לקבל את החיסונים יעשו כן, מאחר ומדובר בדרך מצוינת להגן על ילדים אותם עדיין לא ניתן לחסן. הדרך הטובה ביותר להגן על הילדים היא למנוע מהמבוגרים סביבם להידבק בנגיף.

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת: לאור הויכוח המתחולל כעת בין ראשי מערכת החינוך למשרד הבריאות באשר לאופן פתיחת הלימודים בכל הגילאים, כדאי לשים לב לדיווח זה. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים אינם מביאים לעליה בסיכון ללופוס (Arthritis Research & Therapy)

    חיסונים ככלל אינם מעלים את הסיכון להתפתחות SLE (או Systemic Lupus Erythematosus), אך קיים קשר משמעותי בין חיסון כנגד נגיף HBV (או Hepatitis B Virus) ובין המחלה האוטואימונית, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Arthritis Research & Therapy. ברקע למחקר, עלתה השערה כי חיסונים עלולים להיות טריגר להתפתחות לופוס, לאור החשיבות שלהם בתגובות […]

  • חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes עולה כי לגורמי סיכון לא-מסורתיים, דוגמת מיגרנה ומחלות אוטואימוניות, השפעה גדולה יותר משמעותית על הסיכון לאירוע מוחי במבוגרים צעירים, לעומת גורמי סיכון מסורתיים דוגמת יתר לחץ דם, רמות כולסטרול גבוהות, או שימוש בטבק. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שבנשים פחות גורמי סיכון מסורתיים למחלות […]

  • האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי אין קשר משמעותי בין חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי ובין הסיכון למחלות אטופיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר קודם מצא כי חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה. במחקר הנוכחי […]

  • חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    חיסון כנגד קורונה אינו מעלה את הסיכון לדחיית שתל קרנית (Am J Ophthalmol)

    במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אין עדות לקשר בין חיסונים כנגד קורונה ובין הסיכון לדחיית שתל קרנית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם דיווחים אנקדוטיים אודות מקרים של דחיית שתל לאחר חיסון כנגד קורונה או זיהומים אחרים, בעקבותיהם עלה חשש כי גירוי מערכת […]

  • שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    שכיחות גבוהה של הפרעות קצב לב בגובה רב (JAMA Cardiol)

    מתוצאות מחקר SUMMIT שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולות עדויות המאשרות את הקשר בין חשיפה לגובה רב ובין הופעת הפרעות קצב לב, כאשר למעלה מאחד מכל שלושה נבדקים בריאים פיתחו ברדיאריתמיה או טכיאריתמיה בזמן טיפוס על הר אוורסט. היפוקסמיה עורקית, הפרעות אלקטרוליטיות ונשימה פריודית מעלים את הסיכון להפרעות קצב לב בגובה רב. במחקר SUMMIT נכללו […]

  • מפגש אחד של התערבות מיינדפולנס מלווה בהקלה משמעותית בתסמיני דיכאון (PLoS One)

    מפגש אחד של התערבות מיינדפולנס מלווה בהקלה משמעותית בתסמיני דיכאון (PLoS One)

     מפגש יחיד של התערבות טל-רפואה המשלבת מיינדפולנס עם חמלה מפחית משמעותית תחושת דחק ותסמיני דיכאון וחרדה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. החוקרים השלימו מחקר אקראי שכלל 91 משתתפים בגילאי 18-70 שנים מהקהילה ואוניברסיטת טקסס באוסטין, אשר היו במעקב בין 2020 עד 2021. כל המשתתפים התבודדו בביתם בתקופת המחקר וציינו כי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור אפליקציה ראשונה מסוגה תחת מרשם רופא לחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורית. אפליקציית Rejoyn פותחה ע”י Otsuka Pharmaceutical ו-Click Therapeutics ותהיה זמינה עם מרשם בלבד למבוגרים בגילאי 22 שנים ומעלה, תחת טיפול רפואי, אשר כבר נוטלים טיפול בנוגדי-דיכאון. החברות מצפות כי האפליקציה תהיה זמינה להורדה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה