Scoliosis

כלי חדש עשוי לסייע בהערכה מקיפה של אנהדוניה בבני נוער (מתוך כנס מטעם ה-ADAA)

כלי חדש מסייע בהערכה מדויקת של שלושה סוגי אנהדוניה במתבגרים, כך מדווחים חוקרים במהלך כנס מטעם ה-Anxiety and Depression Association of America.

האמצעים הזמינים כיום להערכת אנהדוניה בבני נוער הם מוגבלים ולאור העליה הניכרת בשיעורי דיכאון בצעירים, החוקרים סברו כי חשוב לפתח כלי מהימן להערכת אנהדוניה, או חוסר עניין והנאה מפעילויות שונות, המהווה לעיתים קרובות סימן ראשון לדיכאון בבני נוער.

לפיתוח כלי MAAS (Multidimensional Adolescent Anhedonia Scale) הכולל 24 שאלות המיועדות לצעירים בגילאי 16-20 שנים, החוקרים בחנו את הספרות הרפואית אודות אנהדוניה ומתבגרים ובחנו את המודל ב-585 מתבגרים מבוגרים יותר.

במקרים של Anticipatory Anhedonia, החולים אינם מצליחים לצפות כי פעילות מסוים תוביל להנאה. בשאלון נכללת שאלה המבקשת מהנשאלים לדווח עד כמה הם מסכימים עם הצהרה כי בעבר נהגו לצפות לעתיד, אך כעת זה לא המצב.

ההגדרה של Consummatory Anhedonia מתייחסת להנאה  נוכחית מפעילויות. המשתתפים ביקשו לדרג הצהרה לפיה הם אינם נרגשים מדברים כפי שהיו בעבר, או שאינם נהנים מדברים באותה רמה כפי שהיה בעבר.

חוסר יכולת לזכור אירועים מעוררי הנאה בעבר כפעילויות מהנות, או Recall Anhedonia, נבחנה באמצעות שאלה שנגעה לעמדת הנשאלים אודות טענה כי אין להם כלל זיכרונות שמחים מעברם.

בנוסף לשאלון MAAS, המשתתפים גם השלימו שאלונים נוספים ומהתוצאות עלה כי בקרב אלו עם מדדים גבוהים בשאלון MAAS תועדו מדדים בינוניים-עד-גבוהים במדדים אחרים המעידים על אנהדוניה.

בקרב משתתפים עם מדדי MAAS גבוהים תועדו רמות גבוהות של דיכאון ואפקט שלילי ורמות נמוכות של אפקט חיובי. לא תועד קשר בין מדדי MAAS ובין רמת האינטליגנציה או דרגת פעילות גופנית, עדות לכך שהכלי אינו משמש להערכת חוויות שאינן קשורות לאנהדוניה.

הכלי החדש מהווה מרכיב חשוב בהערכת אנהדוניה בבני נוער מבוגרים והחוקרים בוחנים כעת את הכלי הנ”ל באלו בגילאי 12-18 שנים, במטרה להבטיח כי הכלי מתאים לשימוש גם בבני נוער בגילאים צעירים יותר.

מתוך כנס מטעם ה-ADAA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • הפרעות פסיכיאטרית אינן משפיעות על היעילות של Eptinezumab לטיפול במיגרנה כרונית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    הפרעות פסיכיאטרית אינן משפיעות על היעילות של Eptinezumab לטיפול במיגרנה כרונית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    נוכחות הפרעות פסיכיאטרית לא השפיעה על התועלת של Eptinezumab (ואייפטי) בחולים הסובלים ממיגרנה כרונית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו כפוסטר במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. החוקרים מסבירים כי מטרת המחקר הייתה לבחון אם הפרעות פסיכיאטריות עשויות להשפיע על התועלת של Eptinezumab כנגד מיגרנה כרונית. לצורך כך, הם השלימו את מחקר REVIEW […]

  • מכשירים נישאים מסייעים באיסוף נתוני שינה לזיהוי הסיכון לדחק (PLOS Digital Health)

    מכשירים נישאים מסייעים באיסוף נתוני שינה לזיהוי הסיכון לדחק (PLOS Digital Health)

    ירידה במשך זמן שינה כולל ועליה בקצב לב במנוחה, שונות קצב לב וקצב נשימה לילי ממוצע כפי שנקבע באמצעות חיישנים הנישאים במהלך השינה מצויים בקורלציה עם דיווח עצמי על רמות דחק בסטודנטים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLOS Digital Health. מדגם המחקר כלל 525 תלמידי מכללה בשנה הראשונה (גילאי 18-24 שנים) אשר […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה