בדיקות ממוקדות מובילות לזיהוי שכיחות גבוהה של זיהום פעיל בסיפיליס בקרב נשאי HIV בארבע מדינות ברחבי אפריקה, עדות לצורך בבדיקות סקר עקביות ותדירות לסיפיליס במטופלים עם HIV, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections.
על-פי הערכת ארגון הבריאות העולמי, בכל שנה מאובחנים כ-12 מיליון מקרים חדשים של הדבקה בסיפיליס, כאשר חלק גדול מהמקרים מאובחן במדינות בעלות משאבים מוגבלים. קיים קשר בין זיהום בסיפיליס ובין זיהום ב-HIV ובקרב אלו עם HIV קשור עם עומס נגיפי גבוה יותר וספירת תאי CD4 נמוכה יותר.
החוקרים בחנו את הנתונים מארבעה סקרים ארציים בטנזניה, אוגנדה, זמביה וזימבבואה. מבוגרים ממשקי בית שנבחרו באקראי סיפקו נתונים דמוגרפיים והתנהגותיים ודגימות דם לבדיקת HIV וסיפיליס.
המחקר כלל 104,093 מבוגרים, מהם 9,577 חיוביים ל-HIV ו-94,516 שליליים לנגיף.
השכיחות של זיהום פעיל בסיפיליס בקרב נשאי HIV נעה בין 2.9% בזימבבואה ועד 9.6% בזמביה. בקרב אלו שהיו שליליים ל-HIV, השכיחות נעה בין 0.8% בטנזניה ועד 2.1% בזימבבואה. החוקרים מסבירים כי שיעורים אלו מקבילים לכ-1,017,746 מבוגרים עם זיהום פעיל בסיפיליס בארבע המדינות.
החוקרים חישבו כי נשאות HIV לוותה בסיכון מוגבר לסיפיליס פעיל, עם יחס סיכויים שנע בין 2.5 באוגנדה ועד 5.9 בזימבבואה.
מאפיינים התנהגותיים דוגמת בני/בנות רבים ליחסי מין גם לווה בסיכון מוגבר לסיפיליס, עם יחסי סיכויים מתוקנים הנעים בין 1.6 בטנזניה ועד 2 בזימבבואה. בקרב מבוגרים שאינם נשאי HIV, גיל מבוגר, רמת השכלה נמוכה יותר, עוני או מצב משפחתי (אלמן/גרוש/פרוד) לוו בסיכון מוגבר לסיפיליס.
החוקרים סבורים כי מדובר בממצאים ייחודיים מאחר ומבוססים על תוצאות מדגם ארצי אקראי ומייצג מהאוכלוסייה הכללית בארבע המדינות.
מתוך כנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!