Trauma

קריטריונים חדשים לאבחון אנצפלופתיה טראומטית כרונית (Neurology)

מחקר שנערך לאחרונה מציג קריטריונים חדשים שבאמצעותם ניתן לאתר ביעילות ספורטאים העוסקים בספורט כמו אגרוף או אומנויות לחימה, ונמצאים בסיכון לפתח אנצפלופתיה טראומטית כרונית

מחקר שנערך לאחרונה מציג קריטריונים חדשים שבאמצעותם ניתן לאתר ביעילות ספורטאים העוסקים בספורט כמו אגרוף או אומנויות לחימה, ונמצאים בסיכון לפתח אנצפלופתיה טראומטית כרונית (CTE – Chronic Traumatic Encephalopathy). קריטריונים אלה, פותחו בשנת 2021 על ידי המכון הלאומי להפרעות נוירולוגיות ושבץ מוחי (NINDS – National Institutes of Neurological Disorders and Stroke), במטרה לאפשר את האבחון של אנצפלופתיה טראומתית  (Traumatic Encephalopathy Syndrome). המחקר הנוכחי פורסם ב-Neurology ב-28 ביוני.

החוקרת הראשית, ד”ר ברוק קונווי קלבן, בית הספר לבריאות הציבור ואפידמיולוגיה וביוסטטיסטיקה באוניברסיטת נבאדה, לאס וגאס, אמרה כי “אנו רואים מבחינה קלינית שאנשים שעומדים בקריטריונים הללו סובלים משינויים קוגניטיביים, שינויים התנהגותיים ושינויים תפקודיים כלליים, אך מעבר לכך, השינויים שמופיעים בהדמיות השונות קודמים לשינויים הקליניים”. הקריטריונים של NINDS שחייבים להופיע בבסיס אבחון התסמונת כוללים חשיפה לפגיעות ראש חוזרות ונשנות במסגרת ספורט, שירות צבאי או סיבות אחרות, מאפיינים קליניים של ליקוי קוגניטיבי ו/או חוסר ויסות נוירו-התנהגותי, ומאפיינים קליניים שאינם מיוחסים לכל מצב נוירולוגי, פסיכיאטרי או רפואי אחר.

לצורך מחקר זה, החוקרים אספו מידע מ-130 לוחמים פעילים וגמלאים המשתתפים במחקר של ה-Professional Athletes Brain Health Study. המשתתפים עברו הדמיות מוחיות ובדיקות קוגניטיביות בתחילת המחקר ובמשך תקופה של עד 6 שנים, ובאמצעות הקריטריונים של NINDS, 52 לוחמים (40% מהקבוצה הכוללת) אובחנו עם TES. לוחמים אלו היו מבוגרים יותר (גיל ממוצע 45.9 שנים לעומת 41.3 שנים. P = .0046) ובעלי השכלה נמוכה באופן משמעותי (P = .0066). כמו כן, בקרב רבים מהם אגרוף הייתה צורת הלחימה היחידה שלהם, והם דיווחו על מספר רב יותר של קרבות מאשר לוחמים ללא TES. בנוסף, זמני תגובה איטיים יותר וציונים נמוכים יותר בכל המבחנים הקוגניטיביים היו שכיחים יותר בקרב הקבוצה שנמצא חיובית ל-TES. יש לציין כי בקרב אלו שהיו חיוביים ל-TES, נפחי המוח היו קטנים יותר באופן מובהק (תלמוס, פוטמן, היפוקמפוס, חומר לבן, חומר אפור וקורפוס קלוסום).

לכתבה ב- Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה