היעילות של הטיפולים ב-SARS מוטלת בספק (מתוך PLoS Med)

מסקירה סיסטמית של מחקרים, שפורסמו בעבר, החוקרים סיכמו כי אי אפשר להגיד בבטיחות אם כל אחד מהטיפולים המשמשים לטיפול בהתפרצות של זיהום ב- SARS-CoV (severe acute respiratory syndrome-associated coronavirus) היה יעיל. חלקם אף מזיקים.

בשנת 2003, 8000 אנשים הודבקו ב- SARS-CoV ו-774 מקרי מוות אירעו. התפרצות ה-SARS הציגה בפני הרופאים מחלה חדשה המאיימת על החיים, שעבורה לא היה להם שום ניסיון בטיפול ושום מחקר בנוגע ליעילות של האופציות הטיפוליות.

טיפולים ב-SARS כוללים : ribavirin, סטרואידים, lopinavir, ritonavir, type 1 interferon (IFN), IVIG (אימונוגולבולינים תוך ורידים) או פלסמה של אדם המחלים מ-SARS.

החוקרים בדקו 54 מחקרים בנושא של טיפולי SARS, 15 מחקרים in vitro ו-3 מחקרים על ARDS (acute respiratory distress syndrome).

הם מצאו, שחלק ממחקרי in vitro עם ribavirin, lopinavir ו-IFN הראו עיכוב של SARS-CoV בתרבית הרקמה, אך רוב המחקרים עם חומרים אלה בחולים המודבקים ב- SARS-CoV היו לא מכריעים.

למרות 30 דיווחים על חולים המודבקים ב- SARS-CoV המטופלים ב- ribavirin, אין עדות משכנעת, שטיפול זה מביא להחלמה. אנמיה המוליטית, שהיא תופעת לוואי נפוצה של טיפול זה, נראתה ב-3 המחקרים.

כל שימוש בעתיד ב- ribavirin עבור טיפול ב-SARS צריך להיות בהקשר של מחקר מבוקר תוך תשומת לב להופעת תופעות לוואי.

מתוך 29 מחקרים של חולים המודבקים ב-SARS ומטופלים בסטרואידים, 25 היו ללא תוצאות מכריעות ו-4 מחקרים הראו עדות לנזק אפשרי. קשה לקבוע המלצות ברורות בנוגע לשימוש של סטרואידים כטיפול בפגיעה בריאות בשל זיהום ב-SARS בכל שלב של המחלה, בעיקר כי התרופה מדכאת את מערכת החיסון ועל כן יכולה לדחות ניקוי ויראלי אם היא ניתנת לפני שליטה על הרפליקציה הויראלית.

סיבוכי הזיהום, נקרוזיס א-ווסקולרי ופסיכוזיס הנגרם בשל השימוש בסטרואידים הן דאגות נוספות בעת טיפול בסטרואידים.

לסיכום, מגוון הטיפולים, בעיקר הטווח הרחב של המינונים, משך הטיפול ודרך מתן של ribavirin וסטרואידים, הם מכשול עיקרי לפירוש ברור של המידע במחקר הנוכחי.

החוקרים מציעים כי באירוע הבא של התפרצות של SARS-CoV יש לעשות ניסיונות בכדי לפתח פרוטוקולים טיפוליים ולאסוף ולתרום מידע על מנת לסייע ולקדם את האנליזה של תוצאות הטיפול.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התועלת של חסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי (Int J Cardiol)

    התועלת של חסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי יש תועלת לטיפול בחסמי תעלות סידן בחולים עם יתר לחץ עורקי ריאתי אידיופטי עם עדות לתגובה אקוטית במבחן להערכת תגובתיות כלי הדם באמצעות חנקן חמצני בשיאוף, גם תחת טיפול תרופתי ספציפי ליתר לחץ עורקי ריאתי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי תעלות סידן […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    חשיפה לפוראן, תרכובות כימיית המצויה במוצרי חקלאות, מייצבים, תרופות ואוכל, מלווה בעליה משמעותית בשיעורי הימצאות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ותמותה נשימתית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין 2013 עד 2018 וזיהו 270מבוגרים עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה