הפרעות במערכת העיכול נפוצות בחולים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (J Autism Dev Disord)

בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם (Autism Spectrum Disorder) שכיחות הרבה יותר גבוהה של הפרעות במערכת העיכול, דוגמת עצירות, שלשולים ורגישות למוצרי מזון, בהשוואה לילדים בריאים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש נובמבר בכתב העת Journal of Autism and Developmental Disorders. החוקרים מקליפורניה מצאו עוד כי הפרעות במערכת העיכול תורמות לבעיות התנהגות, כולל התבודדות חברתית, אי-שקט והתנהגות חוזרנית.

מדגם המחקר כלל 960 ילדים בגילאי 24-60 חודשים בעת הגיוס למחקר CHARGE (Childhood Autism Risks from Genetics and the Environment) בצפון קליפורניה. המדגם כלל 499 ילדים עם ASD, 137 ילדים עם עיכוב התפתחותי ו-324 ילדים עם התפתחות תקינה. הוריהם השלימו את שאלוני GIH (Gastrointestinal History Questionnaire) ו-ABC (Aberrant Behavior Checklist).

מהשוואת דיווחי ההורים עלה כי בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם או עיכוב התפתחותי שכיחות הרבה יותר גבוהה של תסמינים במערכת העיכול, בהשוואה לילדים עם התפתחות תקינה, בפרט מדובר על שכיחות גבוהה יותר של שלשולים ועצירות, כמו גם רגישות למוצרי מזון.

לאחר תקנון לטיפולים תרופתיים העשויים להשפיע על מערכת העיכול, בהשוואה לילדים עם התפתחות תקינה, בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם נרשמה עליה של פי 6-8 בשכיחות תלונות של נפיחות/מעבר גזים תדיר, עצירות, שלשולים ורגישות למוצרי מזון. בנוסף, דיווחים על אלרגיה למזון, הגבלות תזונתיות וסלידה ממוצרי מזון הייתה נפוצה הרבה יותר בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם. בילדים עם עיכוב התפתחותי תועדה שכיחות הרבה יותר גבוהה של תלונות על עצירות, קשיי בליעה והקאות.

החוקרים מדווחים כי זוהה קשר עקבי בין תסמינים במערכת העיכול ובין התנהגות מלאדפטיבית בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

ייתכן כי תסמינים כרוניים במערכת העיכול, הגורמים לכאב, אי-נוחות וחרדה, עשויים לתרום לאי-שקט המוגבר ולנסיגה החברתית, בעיקר בחולים עם חסרים בתפקוד החברתי ובכישורי התקשורת. החוקרים מציינים כי יש להמשיך ולבחון את הגורמים והמנגנונים האחראיים לבעיות במערכת העיכול בילדים עם הפרעות מהספקטרום של אוטיזם.

J Autism Dev Disord. Published online November 6, 2013

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה