הנחיות חדשות קובעות כי ניתן לאפשר שלב ראשון ממושך יותר של הלידה לפני החלטה על ניתוח קיסרי (Obstet Gynecol)

במרבית הנשים עם היריון בסיכון נמוך ניתן לאפשר זמן ממושך יותר במהלך השלב הראשון של הלידה ולהימנע מניתוח קיסרי מיותר, כך עולה מהנחיות חדשות מטעם ה-ACOG (American College of Obstetricians and Gynecologists) ו-SMFM (Society for Maternal-Fetal Medicine), שפורסמו במהדורת מרץ של כתב העת Obstetrics & Gynecology.

מהעדויות עולה כי הלידה למעשה מתקדמת לאט יותר מכפי שסברו בעבר, ולכן נשים רבות זקוקות פשוט למעט יותר זמן ללידה נרתיקית, במקום החלטה על השלמת ניתוח קיסרי. מרבית הנשים שעברו ניתוח קיסרי בלידה הראשונה נדרשו בסופו של דבר לניתוחים חוזרים בהריונות הבאים, והמטרה היא להימנע ממצב זה. ע”י מניעת ניתוח קיסרי בלידה הראשונה ניתן להפחית את היקף הניתוחים הקיסריים כולו.

שליש מהנשים בארצות הברית ילדו בשנת 2011 באמצעות ניתוח קיסרי ומדובר בעליה של 60% משנת 1996. בשלב זה, למעלה ממחצית מכלל הניתוח הקיסריים הם ניתוחים ראשוניים, המבוצעים בנשים היולדות בפעם הראשונה.

ההתוויה הנפוצה ביותר לניתוח קיסרי ראשוני היא חוסר התקדמות בלידה, לאחריה הפרעה בניטור קצב הלב של העובר, מצג פתולוגי של העובר, הריון מרובה עוברים וחשד למקרוזומיה של העובר.

הכותבים מודים כי לידה בניתוח קיסרי עשויה להיות מצילת חיים לתינוק ו/או לאם. עם זאת, העליה המהירה בשיעור הניתוחים הקיסריים מעידה על שימוש-יתר אפשרי בגישה זו, בעיקר בהעדר עדויות ברורות לשיפור התוצאות עבור האם או היילוד.

ההמלצות הספציפיות להפחתה בטוחה של שיעור הניתוחים הקיסריים הראשוניים כוללים מתן אפשרות להארכת השלב לטנטי (מוקדם) של הלידה, לשקול הגדרת שלב לידה פעיל בנוכחות פתיחה של 6 ס”מ (במקום 4 ס”מ), לאפשר יותר זמן לצירים להתקדם בשלב הפעיל, לאפר לנשים ולדניות לדחוף במשך שעתיים ומעלה ולנשים שלא ילדו בעבר לדחוף במשל שלוש שעות ומעלה. בחלק מהנסיבות, למשל עם שיכוך כאבים אפידורלי, ניתן לאפשר מרווח זמן ארוך עוד יותר. יש להשתמש באמצעים מכאניים, דוגמת מלקחיים, לעודד לידה נרתיקית, שהיא הגישה המועדפת, במידת האפשר.

חשוב לעודד נשים להימנע מעליה עודפת במשקל במהלך ההיריון; יש להגביר את ההתערבויות הלא-רפואיות במהלך הצירים, דוגמת תמיכה רציפה בצירים ובלידה, שהוכחה כמפחיתה את שיעור הניתוחים הקיסריים. יש להשלים היפוך חיצוני במקרים של מצג עכוז. כמו כן, מומלץ לאפשר ניסיון לידה לנשים עם היריון תאומים, כאשר התאום הראשון במצג ראש.

האיגודים ממליצים להשלים מחקרים להרחבת בסיס העדויות, העשוי לסייע בקבלת החלטות בנוגע לניתוחים קיסריים ולעודד שינוי מדיניות שתביא להפחתת שיעור הניתוחים הקיסריים הראשוניים.

Obstet Gynecol. 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול פומי ב- lasofoxifene מלווה בשיפור תסמיני אטרופיה של הלדן והעריה בנשים לאחר מנופאוזה (Menopause)

    טיפול פומי ב- lasofoxifene מלווה בשיפור תסמיני אטרופיה של הלדן והעריה בנשים לאחר מנופאוזה (Menopause)

    בנשים לאחר-מנופאוזה שקיבלו טיפול פומי ב-lasofoxifene תועד שיפור משמעותי קלינית ומובהק סטטיסטית בתסמיני אטרופיה של הלדן והעריה עם פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Menopause. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפשרויות הטיפול הנוכחיות כיום לתסמונת GSM (או Genitourinary Syndrome of Menopause) או אטרופיה של הלדן והעריה הן מוגבלות לאסטרוגן נרתיקי, DHEA […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים בגיל הפוריות עם אפילפסיה כללית אידיופטית, החלפת טיפול תרופתי מ-Valproate ל- Levetiracetamלעומת Lamotrigine מפחיתה את הסיכון להישנות פרכוסים לאחר 24 חודשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפילפסיה כללית אידיופטית הינה צורה נפוצה של אפילפסיה ומהווה 15-20% מהמקרים, עם שכיחות מעט […]

  • האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    האם נטילת תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויה להגן מפני צפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות? (JAMA Pediatrics)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatric עולה כי תוספי ויטמין C בזמן היריון עשויים להפחית את הסיכון לצפצופים בצאצאים לאימהות מעשנות, הודות להשפעה של הוויטמין על תפקודי דרכי אוויר. החוקרים השלימו ניתוח מדדי FEF (או Forced Expiratory Flow) של ילדים שנכללו במחקר אקראי שבעבר מצא כי תוספי ויטמין C, בשילוב עם ייעוץ להפסקת עישון, […]

  • חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    בנשים עם הופעה של סוכרת הריונית לפני שבוע 20 להיריון ייתכנו תוצאות גרועות יותר, בהשוואה לנשים עם הופעה מאוחרת של סוכרת הריונית שגם החלו טיפול לאחר 24-28 שבועות הריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ארגון הבריאות העולמי תומך בטיפול בסוכרת הריונית לאחר 24-28 שבועות הריון, אך מחקר TOBOGM הצביע על שיעור […]

  • חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    חשיפה ל-Hydroxychloroquine במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינה מעלה את הסיכון למומים מולדים (Rheumatology)

    טיפול ב- Hydroxychloroquine(פלקווניל) כנגד לופוס או דלקת מפרקים שגרונית במהלך הטרימסטר הראשון להיריון אינו מביא לעליה משמעותית בסיכון למומים מולדים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Hydroxychloroquine מומלץ לטיפול בנשים הרות עם מחלות ריאומטיות, כולל לופוס ודלקת מפרקים שגרונית. עם זאת, בשנת 020 פורסם מחקר גדול […]

  • אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה בילדות (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology עולה קשר בין אבחנה של הידראדניטיס סופורטיבה באם ובין סיכון מוגבר לסיבוכים בלידה ותחלואה בילדות, כולל הפרעות נשימתיות, מטבוליות, מחלות מערכת עצבים מרכזית ומחלות נוספות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הידראדניטיס סופורטיבה מלווה בשכיחות מוגברת של תחלואה בנשים בגיל הפוריות וסיבוכי הריון, אך ההשפעות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה