סאנופי וריג’נרון מודיעות שהתקבלו תוצאות חיוביות מהמחקרים הראשונים שיועדו להערכת פראלואנט® (אלירוקומאב) באנשים עם סוכרת והיפרכולסטרולמיה

– הנתונים הוצגו בכנס השנתי ה-77 של איגוד הסוכרת האמריקאי (ADA)-

סאנופי ו-Regeneron Pharmaceuticals, Inc. הודיעו היום על תוצאות חיוביות שהתקבלו בשני מחקרי ODYSSEY-DM בשלב b/4 במטופלים עם סוכרת. במחקרים נמצא כי פראלואנט® (אלירוקומאב), שניתנה בנוסף לסטטינים במינונים המרביים הנסבלים (MTD ), הפחיתה במובהק את הרמה של כולסטרול מסוג ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL-C ), שהיא נקודת הסיום העיקרית של מחקר ODYSSEY DM-INSULIN , והייתה טובה יותר מהטיפול הרגיל בהפחתה של רמת הכולסטרול שאינו ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה (non-HDL-C ), שהיא נקודת הסיום העיקרית של מחקר ODYSSEY DM-DYSLIPIDEMIA . בשני המחקרים נמצא גם שרוב המטופלים הגיעו למטרות הליפידים עם פראלואנט 75 מ”ג פעם בשבועיים, עם פרופיל בטיחות כולל בר-השוואה לתכנית ODYSSEY שלב 3.

התוצאות נחשפו כחלק מהסימפוזיון הרשמי של כנס איגוד הסוכרת האמריקאי (ADA ) ה-77 שהתקיים בסן דייגו שבקליפורניה, ששמו “עיכוב PCSK9 במטופלים עם דיסליפידמיה ועם סוכרת” (Inhibition of PCSK9 in Dyslipidemia Patients with Diabetes ). הנתונים הודגשו גם בתכנית המתקדמת של כנס איגוד הסוכרת האמריקאי.

“מטופלים עם סוכרת ממושכת, כולל מטופלים המקבלים אינסולין, נמצאים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם”, אמר ד”ר לורנס לייטר, יו”ר ועדת ההיגוי של ODYSSEY DM ומנהל מרפאת הליפידים ב-Li Ka Shing Knowledge Institute בבית החולים סנט מייקל באוניברסיטת טורונטו, קנדה. “התוצאות החיוביות ממחקר ODYSSEY DM-INSULIN מספקות מידע רב ערך לגבי היעילות והבטיחות של פראלואנט בקבוצה זו הנתונה בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם.”

אצל רוב האנשים עם סוכרת תתפתח מחלת לב וכלי דם טרשתית (ASCVD ). למרות הטיפולים הנוכחיים, קרוב ל-70 אחוזים מהאנשים בני 65 ומעלה עם סוכרת מתים מצורה כלשהי של מחלת לב, ו-16 אחוזים מתים משבץ.1

“דיסליפידמיה מעורבת, שכיחה בקרב אנשים עם סוכרת מסוג 2, מעלה עוד את הסיכון למחלות לב וכלי דם, ועדיין קשה לטפל בה באמצעות הטיפולים הקיימים”, אמר ד”ר רוברט הנרי, חבר בוועדת ההיגוי של מחקר ODYSSEY DM ומנהל המרכז למחקר מטבולי במערכת הבריאות ליוצאי צבא בסן דייגו (Center for Metabolic Research at the VA San Diego Healthcare System ). “התוצאות של מחקר ODYSSEY DM-DYSLIPIDEMIA הראו שבמסגרת העולם האמיתי, פראלואנט שניתנה בנוסף לסטטינים במינונים המרביים הנסבלים, הפחיתה במובהק את הרמה של non-HDL-C , אמצעי אחר למדידת הכולסטרול הרע, והייתה טובה יותר מהטיפול הרגיל. פראלואנט עשויה להיות אפשרות טיפולית לרופאים שצריכים להעניק עזרה נוספת למטופלים עם סוכרת ועם מחלת לב וכלי דם טרשתית קלינית, כדי לטפל בפרופיל הליפידים שלהם.”

במחקר ODYSSEY DM-INSULIN , המטופלים שובצו באקראי לקבלת פראלואנט 75 מ”ג פעם בשבועיים או פלצבו, בנוסף לסטטינים במינון המרבי הנסבל. בשבוע 12, המינון של פראלואנט הועלה ל-150 מ”ג פעם בשבועיים, אם רמת LDL-C בשבוע 8 הייתה 70 מ”ג/ד”ל ומעלה. במחקר זה כ-80 אחוזים מהמטופלים הגיעו למטרות ה-LDL-C שלהם עם פראלואנט 75 מ”ג פעם בשבועיים. במחקר ODYSSEY DM-DYSLIPIDEMIA , המטופלים שובצו באקראי לקבלת פראלואנט 75 מ”ג פעם בשבועיים או את הטיפול הרגיל, בנוסף לסטטינים במינון המרבי הנסבל. בשבוע 12 המינון של פראלואנט הועלה ל-150 מ”ג פעם בשבועיים, אם רמת non-HDL-C בשבוע 8 הייתה 100 מ”ג/ד”ל ומעלה. במחקר זה כ-64 אחוזים מהמטופלים הגיעו למטרות הליפידים שלהם עם פראלואנט במינון של 75 מ”ג.

ODYSSEY DM-INSULIN היה מחקר בהקצאה אקראית, כפול-סמיות, בבקרת פלצבו, בעל קבוצה מקבילה, רב-מרכזי שהעריך את פראלואנט בקרב 517 אנשים עם סוכרת מסוג 1 ומסוג 2 המקבלים אינסולין, ועם סיכון גבוה למחלות לב וכלי דם והיפרכולסטרולמיה, שנטלו סטטינים במינון המרבי הנסבל.2 נקודת הסיום העיקרית הייתה אחוז השינוי ברמת LDL-C המחושב מנקודת ההתחלה ועד שבוע 24. התוצאות באוכלוסיית המחקר עם סוכרת מסוג 2 (n=441 ) הוצגו באיגוד הסוכרת האמריקאי והראו כי:

·         פראלואנט בשילוב עם סטטינים במינון המרבי הנסבל הפחיתה את הרמה של LDL-C ב-48.2 אחוזים מנקודת ההתחלה בהשוואה לעלייה של 0.8 אחוז עם פלצבו. ההבדל הממוצע בין שתי זרועות הטיפול היה 49 אחוזים (p<0.0001).

·         טיפול בפראלואנט שיפר גם את פרופיל הליפידים הכולל.

·         באופן כללי, פראלואנט בדרך כלל נסבלה היטב. האירועים החריגים שהופיעו במהלך הטיפול (TEAEs) היו דומים בין שתי הקבוצות ובמחקר לא זוהו ממצאי בטיחות חדשים. האירועים החריגים שהופיעו במהלך הטיפול השכיחים ביותר כללו הצטננות, כאב שרירים, כאב מפרקים ושיעול. בשימוש מקביל בפראלואנט ובאינסולין לא הופיע סימן בטיחות חדש.

·         לא הייתה השפעה על איזון רמת הסוכר, כפי שהוערך באמצעות רמת הגלוקוז בפלסמה בצום (FPG), A1C והעובדה שהטיפולים להורדת רמת הגלוקוז נשארו יציבים לאורך זמן בשתי קבוצות הטיפול.

ODYSSEY DM-DYSLIPIDEMIA היה מחקר אקראי, בתווית גלויה, בעל קבוצה מקבילה, רב-מרכזי, רב-לאומי שתוכנן להעריך את העליונות של פראלואנט לעומת הטיפול הרגיל  בקרב 413 אנשים עם סוכרת מסוג 2 ודיסליפידמיה מעורבת הנמצאים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם, שאינם מאוזנים כראוי עם סטטינים במינון המרבי הנסבל.3 נקודת הסיום העיקרית הייתה אחוז השינוי ברמת non-HDL-C מנקודת ההתחלה ועד שבוע 24. Non-HDL-C מחושב כסך הכולסטרול פחות הכולסטרול מסוג ליפופרוטאין בצפיפות גבוהה, ומספק מדד יחיד לכל הליפופרוטאינים העלולים להיות אתרוגניים, המכילים אפוליפופרוטאין (apo ) B , כולל LDL , ליפופרוטאין בצפיפות נמוכה מאד (VLDL ), ליפופרוטאין בצפיפות בינונית (IDL ), וליפופרוטאין a (Lp[a] ).

·         פראלואנט הייתה טובה יותר מהטיפול הרגיל בהפחתת רמת הכולסטרול שאינו HDL (37.3 אחוזים ו-4.7 אחוזים עבור זרוע הטיפול הרגיל). ההבדל הממוצע בין שתי זרועות הטיפול היה 32.5 אחוזים (p<0.0001).

·         פראלואנט בשילוב עם סטטינים במינון המרבי הנסבל הפחיתה את הרמה של LDL-C הנמדד ב-43.3 אחוזים מנקודת ההתחלה בהשוואה לעלייה של 0.3 אחוז עבור הטיפול הרגיל (p<0.0001).

·         טיפול בפראלואנט שיפר גם את פרופיל הליפידים הכולל.

·         פראלואנט בדרך כלל נסבלה היטב. האירועים החריגים שהופיעו במהלך הטיפול כללו זיהום בדרכי השתן, שלשול והצטננות.



  • לא נצפתה השפעה על איזון רמת הסוכר, כפי שהוערך באמצעות רמת הגלוקוז בפלסמה בצום (FPG), A1C והעובדה שהטיפולים להורדת רמת הגלוקוז נשארו יציבים לאורך זמן בשתי קבוצות הטיפול.

בתוצאות שדווחו קודם ממחקר ODYSSEY LONG TERM , שבו כל המטופלים טופלו בפראלואנט 150 מ”ג שניתנה בנוסף לסטטינים במינון המרבי הנסבל, פראלואנט הפחיתה את הרמה של LDL-C ב-60 אחוזים מנקודת ההתחלה במטופלים עם סוכרת (n=545 ) בשבוע 24.4

המינון ההתחלתי המומלץ של פראלואנט הוא 75 מ”ג במתן תת-עורי פעם בשבועיים, או לחלופין, 300 מ”ג פעם ב-4 שבועות (פעם בחודש) למטופלים המעדיפים לקבל את התרופה בתדירות נמוכה יותר. רוב המטופלים המקבלים פראלואנט משיגים הפחתה מספקת ברמת LDL-C עם מינון של 75 מ”ג. אם התגובה של רמת LDL-C אינה מספקת, ניתן להעלות את המינון למינון המרבי של 150 מ”ג הניתנים פעם בשבועיים.

אודות פראלואנט

פראלואנט מעכבת את הקשירה של PCSK9 (פרופרוטאין קונברטאז סובטיליזין/קקסין מסוג 9) לקולטני LDL , כך שהיא מגדילה את מספר קולטני ה-LDL הזמינים על פני השטח של תאי הכבד, והתוצאה היא הפחתת הרמה של LDL-C בדם.

פראלואנט מאושרת לשימוש ביותר מ-50 מדינות ברחבי העולם ובהן ארה”ב, יפן, קנדה, שווייץ, מקסיקו וברזיל, וכן במדינות האיחוד האירופי. במדינות האיחוד האירופי, פראלואנט מאושרת לטיפול במטופלים מבוגרים עם היפרכולסטרולמיה ראשונית (HeFH ולא-משפחתית) או דיסליפידמיה מעורבת כטיפול נלווה לטיפול תזונתי: א) בשילוב עם סטטין, או עם סטטין ועם טיפולים אחרים להורדת רמת הליפידים במטופלים שאינם מצליחים להגיע ליעדי LDL-C שלהם עם סטטינים במינון המרבי הנסבל או ב) כשהיא לבדה או בשילוב עם טיפולים אחרים להורדת רמת הליפידים במטופלים שיש להם אי-סבילות לסטטינים או התוויית נגד לטיפול בסטטינים. טרם נקבעה ההשפעה של פראלואנט על תחלואה ותמותה קרדיווסקולריות. מחקר ODYSSEY OUTCOMES מעריך פרוספקטיבית את השפעתה של פראלואנט על ההישנות של אירועים קרדיווסקולריים בקרב כ-18,000 מטופלים שעברו תסמונת כלילית חריפה.

מוצר תרופתי זה נתון למעקב נוסף. מעקב זה יאפשר גילוי מהיר של מידע בטיחות חדש. אנשי הצוות הרפואי מתבקשים לדווח על כל תגובה חריגה חשודה.

אודות סאנופיסאנופי, מובילה עולמית בשירותי בריאות, מגלה, מפתחת ומשווקת פתרונות טיפוליים המתמקדים בצרכי מטופלים . לסאנופי חמש יחידות עסקיות: סוכרת וקרדיווסקולר, תרופות כלליות ושווקים מתפתחים, סאנופי גנזיים, סאנופי פסטר וCHC . סאנופי נסחרת בפריז EURONEXT: SAN) ) ובניו יורק .(NYSE: SNY)



References:

 1. American Heart Association Cardiovascular Disease and Diabetes. April 2017.. Accessed June 2017.

 2. Cariou B., Leiter LA, Müller‑Wieland D, et al. Efficacy and safety of alirocumab in insulin-treated patients with type 1 or type 2 diabetes and high cardiovascular risk: Rationale and design of the ODYSSEY DMINSULIN trial. Diabetes Metab (2017), http://www.diabet-metabolism.com/article/S1262-3636(17)30008-3/fulltext.

3. Müller‑Wieland, Leiter LA, Cariou B, et al. Design and rationale of the ODYSSEY DM-DYSLIPIDEMIA trial: lipid-lowering efficacy and safety of alirocumab in individuals with type 2 diabetes and mixed dyslipidaemia at high cardiovascular risk. Cardiovasc Diabetol (2017);16:70, DOI 10.1186/s12933-017-0552-

4. Colhoun HM, Ginsberg HN, Leiter LA, et al. Efficacy and safety of alirocumab in individuals with diabetes: analyses from the ODYSSEY LONG TERM study. Diabetologia (2015);58 (Suppl 1):S79-S8

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    המגוון הביולוגי של המיקרוביום במערכת העיכול מצומצם יותר בחולים עם טרום-סוכרת לעומת נבדקים בריאים, כאשר ההרכב כולל כמות קטנה יותר מהזנים המעורבים במסלולים עיקריים של פיזיולוגיה ומטבוליזם, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הוכיחו את הקשר בין הרכב החיידקים במעי, הרגלי תזונה, משק סוכר ועמידות לאינסולין, […]

  • סיכון מוגבר לסוכרת בחולים לאחר התערבות ניתוחית לטיפול בתסמונת תעלה קרפאלית (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    סיכון מוגבר לסוכרת בחולים לאחר התערבות ניתוחית לטיפול בתסמונת תעלה קרפאלית (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים שעברו התערבות ניתוחית לטיפול בתסמונת תעלה קרפאלית סיכון מוגבר להתפתחות סוכרת מאוחר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סוכרת הינה גורם סיכון לתסמונת תעלה קרפאלית, אך לא ידוע אם תסמונת תעלה קרפאלית מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת בשלב מאוחר יותר. לבחינת הנושא הם […]

  • חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    חשיבות מועד אבחנת סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    בנשים עם הופעה של סוכרת הריונית לפני שבוע 20 להיריון ייתכנו תוצאות גרועות יותר, בהשוואה לנשים עם הופעה מאוחרת של סוכרת הריונית שגם החלו טיפול לאחר 24-28 שבועות הריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ארגון הבריאות העולמי תומך בטיפול בסוכרת הריונית לאחר 24-28 שבועות הריון, אך מחקר TOBOGM הצביע על שיעור […]

  • דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן עשויה לשפר בריאות קרדיו-מטבולית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Clinical Diabetes)

    דיאטה טבעונית דלת-שומן – עתירת סיבים ופחמימות עם צריכה מתונה של חלבונים – עשויה להפחית את הדרישה לאינסולין, לשפר רגישות לאינסולין ולשפר איזון גליקמי בחולים עם סוכרת מסוג 1, בהשוואה לדיאטה קונבנציונאלית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Diabetes. ההשפעות של דיאטה טבעונית דלת-שומן (ללא פחמימות או הגבלת מנות) נבחנו אל מול דיאטה […]

  • האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    נתוני מד סוכר רציף מספקים הערכה מקיפה יותר של ערכי הסוכר מהערכת רמות סוכר בצום בלבד ובהתחשב בשונות הנרחבת של רמות סוכר בדם בצום באותו מטופל, נתוני מד סוכר רציף עשויים לסייע בשיפור הדיוק באבחנת סוכרת, כך מדווחים חוקרים ממכון וייצמן במאמר שפורסם בכתב העת Nature Medicine. החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר 10K Study, כולל […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: טיפול במטפורמין גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי

    בפינתנו החדשה ננסה לשבור מיתוסים השכיחים בקרב רופאים/ות או מטופלים/ות. זו פינה קצרה, ואם תהיה בה התייחסות למאמרים, היא תעשה בקצרה. נשמח לשמוע רעיונות, הערות והארות. המיתוס הראשון הוא בנושא מטפורמין; האם הטיפול בתרופה גורם נזק לכליה בחולה הסוכרתי? פרופ’ רז מציע כי דווקא המשך מתן התרופה, גם בשלבים מתקדמים של מחלת כליות, עדיין עשוי […]

  • משך שינה קצר מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה מטבולית בצעירים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    משך שינה קצר מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה מטבולית בצעירים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    שינה במשך פחות משבע שעות בלילה נפוצה בקרב צעירים עם סוכרת מסוג 1 אך מלווה בבריאות קרדיו-מטבולית ירודה, בעיקר בקרב מתבגרים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שינה הינה מרכיב חשוב בהערכה וטיפול בסוכרת לפי הנחיות האגודה האמריקאית לסוכרת, אך לא ידוע אם שינה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה