שוקולד מריר עם שמן זית עשוי לשפר תפקוד אנדותל (מתוך כנס ה-ESC)

מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס ה-ESC (European Society of Cardiology) עולה כי אכילת חטיף קטן של שוקולד מריר המכיל שמן זית בכל יום עשויה להביא לשיפור תפקוד אנדותל. מהנתונים עלה כי במבוגרים בגיל העמידה עם לפחות שלושה גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, צריכת חטיף אחד ביום במשך חודש לוותה בשיפור תפקוד כלי הדם.

החוקרים ביקשו לבחון את ההשפעות של צריכת שוקולד מריר מועשר בשמן זית או תפוחים מיובשים על תאי אנדותל ומטבוליטים הקשורים בסיכון הקרדיווסקולארי. מדגם המחקר כלל 14 גברים ו-12 נשים בגיל ממוצע של 51 שנים, מדד מסת גוף ממוצע של 29 ק”ג למטר בריבוע ולפחות שלושה גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם. מרבית המשתתפים במחקר סבלו מעודף משקל (20 משתתפים) או היו בעלי היסטוריה משפחתית של מחלת לב כלילית (19 חולים).

לאחר שבועיים ללא חשיפה לשוקולד, בקרב משתתפים שחולקו באקראי לצריכת חטיף שוקולד מריר 40 גרם, שהכיל 10% שמן זית כתית מעולה או 2.5% תפוחים מיובשים, כל יום במשך ארבעה שבועות. לאחר שבועיים נוספים ללא חשיפה לשוקולד, המשתתפים בכל קבוצה נטלו את חטיף השוקולד השני למשך ארבעה שבועות נוספים.

בתום החודש במהלכו אכלו שוקולד מריר מועשר שמן זית, החוקרים לא זיהו הבדלים משמעותיים ברמות סוכר, כולסטרול, HDL, LDL, טריגליצרידים או לחץ דם סיסטולי או דיאסטולי. עם זאת, בדיקת ציטומטריה הדגימה רמות גבוהות יותר של אנטיגני CD133+/KDR+/CD34+, סמן לעליה בתאי אנדותל פרוגניטורים.

בנוסף, בדיקות Proton Nuclear Magnetic Resonance של דגימות שתן הצביעו על שיפור ברמות שניים מבין ארבעה מטבוליטים שהיו מוגברים בחולים עם גורמי סיכון למחלות לב וכי דם. רמות Carnitine ו-2-Hydroxyhyppurate ירדו ב-14.5% וב-22%, בהתאמה, אם כי רמות L-tyrosine ו-Phenylalanine לא ירדו.

מנגד, לאחר חודש במהלכו צרכו שוקולד מריר מועשר בתפוחים מיובשים, רמות LDL עלו מ-132 ל-142 מ”ג/ד”ל ולא תועדו שינויים משמעותיים בתאי אנדותל פרוגניטורים או סמנים ביוכימיים.

החוקרים מציינים כי השיפור בתפקוד אנדותל עם שוקולד מריר מועשר שמן-זית נובע ככל הנראה מהשפעת פוליפנולים בשמן זית וקקאו.

מתוך כנס ה-ESC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    הקפדה על דיאטה עם הגבלה קלורית ותחת השגחה רפואית פעמיים בשבוע עשויה להפחית את רמות הסוכר בדם במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר וסוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים שהוצגו בכתב העת Diabetes Care. הגבלה קלורית יומית והגברת פעילות גופנית משפרים את האיזון הגליקמי ועשויים להביא לנסיגה של סוכרת בחולים עם סוכרת מסוג 2, אך קשה […]

  • דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    דיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה לשפר את איכות החיים בנשים עם אקנה (Nutrients)

    היענות גבוהה לדיאטה עתירת נוגדי-חמצון עשויה להפחית את הסיכון לפגיעה באיכות החיים משנית לאקנה בנשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Nutrients. דיאטה מערבית טיפוסית עתירה במזון אולטרה-מעובד עם סוכר, שומן רווי ותוספי מזון עם ערך גליקמי גבוה ודלה בחומצות שומן רב-בלתי רוויות, סיבים, מים, ויטמינים ומינרלים ועלולה להוביל לעליה בסיכון להתפתחות אקנה […]

  • סיכון קרדיווסקולארי מופחת עם טיפול יציב ב-DMARD בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Annals of the Rheum Dis)

    סיכון קרדיווסקולארי מופחת עם טיפול יציב ב-DMARD בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Annals of the Rheum Dis)

    הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית נמוך יותר בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית עם עדות לנוגדנים תחת טיפול יציב בתרופות ממשפחת DMARD (או Disease-Modifying Anti-Rheumatic Drug), בהשוואה לחולים שאינם תחת טיפול יציב, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיים קשר הדוק בין הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית בחולים עם דלקת […]

  • טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-European Society of Cardiology עולה כי טיפוס מדרגות מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב. הסקירה כללה תשעה מחקרים עם נתונים אודות 480,520 משתתפים והחוקרים השלימו ניתוח של חמישה מחקרים עם 455,649 משתתפים במטרה לקבוע את הקשר בין טיפוס מדרגות ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב […]

  • מה בין צריכת אלכוהול ובין מחלת עורקים היקפית? (Eur J Prev Cardiol)

    מה בין צריכת אלכוהול ובין מחלת עורקים היקפית? (Eur J Prev Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בצורת U בין צריכת אלכוהול ובין הסיכון למחלת עורקים היקפית, כאשר הסיכון הנמוך ביותר תואר באלו ששתו שני משקאות בשבוע וגדול יותר עם צריכת עשרה משקאות ויותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין צריכת אלכוהול ובין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה