מטופלים קשישים רבים אינם דנים בחיי המין שלהם עם הרופאים המטפלים (National Pool on Healthy Aging)

מרבית האמריקאים הקשישים מעוניינים בחיי מין, אך רק כמחצית מאלו עם בן/בת זוג אכן פעילים מינית ורבים אינם משוחחים עם בן/בת הזוג או עם הרופא המטפל בנושא זה, כך עולה מתוצאות סקר חדש מאוניברסיטת מישיגן.

החוקרים מסבירים כי חיי מין של קשישים אינם זוכים לתשומת לב רבה, אך אלו קשורים באופן הדוק לאיכות החיים שלהם ומצבם הבריאותי. חשוב שהמטופלים המבוגרים והרופאים שלהם ידונו בנושאים אלו, כמו גם בשינויים על-רקע הגיל בבריאות הגופנית, במערכות יחסים ובאורח החיים.

הסקר כלל מדגם ארצי מייצג של 1,002 מבוגרים בגילאי 65-80 שנים וכלל שאלות אודות מערכות יחסים, חיי מין והערכת הבריאות המינית שלהם.

החוקרים מדווחים כי 72% מהנשאלים היו במערכת יחסים רומנטית ומרביתם (92%) היו במערכת יחסים יציבה במשך לפחות עשר שנים. מבין אלו ללא בני/בנות זוג רומנטיים, 13% יצאו עם אחר במהלך השנתיים האחרונות.

בסיכומו של דבר, 76% מהמבוגרים דיווחו כי יחסי מין מהווים מרכיב חשוב במערכת יחסים רומנטית בכל גיל, כאשר עמדה זו הייתה נפוצה יותר בקרב גברים (84% לעומת 69%).

שניים מכל חמישה (40%) עדיין קיימו יחסי מין. הפעילות המינית פחתה עם הגיל, מ-46% באלו בגילאי 65-70 שנים ל-39% באלו בגילאי 71-75 שנים, ל-25% בגילאי 76-80 שנים. גברים מבוגרים יותר נטו יותר מנשים לדווח על חיי מין פעילים (51% לעומת 31%), כמו גם אלו שדיווחו כי היו במצב רפואי טוב (45% לעומת 22%).

כמחצית מאלו שהיו במערכת יחסים רומנטית (54%) דיווחו כי היו פעילים מינית, בהשוואה ל-7% בלבד מאלו שאינם במערכת יחסים רומנטית; 92% מאלו שהיו פעילים מינית דיווחו כי אינטימיות הינה מרכיב חשוב במערכת יחסים רומנטית ו-83% דיווחו כי הדבר חשוב לאיכות החיים בכללותה.

עוד מדווחים החוקרים כי 73% מהנשאלים דיווחו כי היו שבעי רצון מחיי המין שלהם, כאשר נשים היו שבעות רצון יותר מגברים. אלו במצב בריאותי טוב יותר נטו לשביעות רצון רבה יותר מחיי המין.

ממצאי הסקר מאשרים כי הצורך והעניין במערכת יחסים מינית אינם נעלמים בגיל מסוים. מבין הנשאלים, 62% דיווחו כי היו משוחחים עם איש צוות רפואי במידה והיו סובלים מבעיה בנושא, אך רק 17% עשו זאת בפועל במהלך השנתיים האחרונות. מבין אלו ששוחחו עם הרופאים אודות הבריאות המינית, 60% דיווחו כי הם יזמו את הדיון בעצמם ו-40% דיווחו כי הרופא העלה את הנושא. מרבית אלו ששוחחו עם הרופאים אודות הנושא דיווחו כי חשוב בנוח לעשות כן (88%).

National Pool on Healthy Aging

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • זיהום בנגיף RSV מלווה בשיעור סיבוכים גבוה יותר מזיהום בשפעת בקשישים (J Infect Dis)

    זיהום בנגיף RSV מלווה בשיעור סיבוכים גבוה יותר מזיהום בשפעת בקשישים (J Infect Dis)

    בקשישים עם אבחנה של זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) שיעור גבוה יותר של סיבוכים, בהשוואה לאלו עם אבחנה של זיהום בנגיף שפעת, למרות ששיעורי התמותה עם שתי המחלות הזיהומיות היו דומים, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Infectious Diseases. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיים עניין גובר בזיהום בנגיף RSV […]

  • סוכנות התרופות האירופית ממליצה על תרופה חדשה לפעילות-יתר של שלפוחית השתן (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית ממליצה על תרופה חדשה לפעילות-יתר של שלפוחית השתן (מתוך הודעת ה-EMA)

    סוכנות התרופות האירופית (European Medicines Agency) המליצה על אישור שיווק התכשיר Obgemsa (Vibegron) לטיפול בתסמונת פעילות-יתר של שלפוחית השתן במבוגרים. תסמונת פעילות-יתר של שלפוחית השתן מתאפיינת בצורך פתאומי ועז למתן שתן, למרות שהשלפוחית עשויה להכיל כמות שתן קטנה בלבד, כמו גם עליה בתדירות מתן שתן ואי-נקיטת שתן עקב תכיפות. החומר הפעיל ב- Obgemsaהינו Vibegron, אגוניסט […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • סיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולארית ותמותה במבוגרים עם סיפיליס (Eur Heart J)

    סיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולארית ותמותה במבוגרים עם סיפיליס (Eur Heart J)

    בחולים עם אבחנה של סיפיליס שיעורים גבוהים יותר של אירועים קרדיווסקולאריים, דוגמת אירוע מוחי, אוטם לבבי ותמותה, בהשוואה לביקורות תואמות, כך עולה מתוצאות מחקר עולם-אמיתי חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הדגימו קשר בין סיפיליס ובין סיבוכים קרדיווסקולאריים. עם זאת, נתונים אלו מבוססים בעיקר על דיווחי מקרים […]

  • ירידה בזיכרון ותפקוד ניהולי מלווה בירידה באיכות החיים של חולי פרקינסון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    ירידה בזיכרון ותפקוד ניהולי מלווה בירידה באיכות החיים של חולי פרקינסון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

    הידרדרות בזיכרון ובתפקודים ניהוליים מלווה בירידה באיכות החיים של חולים עם מחלת פרקינסון לאורך תקופה של שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי החמרה בתפקוד הקוגניטיבי בחולי פרקינסון מלווה בירידה באיכות החיים. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה