מנהל המזון והתרופות האמריקאי מפרסם הנחיות בטיחות למניעת פריצת אש בניתוחים (מתוך הודעת ה –FDA)

FDA

למנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) ממשיכים להגיע דיווחים אודות התפרצויות אש במהלך ניתוח, העלולות להוביל לכוויות, פציעות חמורות אחרות, השחתה ותמותה. התלקחויות אלו ברובן ניתנות למניעה.

בהצהרה מטעם הסוכנות ממליצים המומחים גישות להפחתת הסיכון להתלקחויות במהלך ניתוחים, כולל שימוש בטוח בציוד רפואי ומוצרים המשמשים לעיתים קרובות בפרוצדורות כירורגיות.

מרבית ההתלקחויות במהלך ניתוחים מתרחשות בסביבות עתירות-חמצן, דוגמת מתן טיפול בחמצן לחולה בחדר ניתוח. מערכת אספקת חמצן פתוחה, דוגמת קנולה נזאלית או מסיכה, מלווה בסיכון מוגבר להתלקחות, בהשוואה למערכת סגורה, דוגמת מסיכה לרינגאלית או צינור הנשמה.

להפחתת הסיכון להתלקחויות במהלך ניתוחים, אנשי הסוכנות מסבירים כי על אנשי צוות רפואי, המבצעים פרוצדורות כירורגיות, להשלים הדרכה אודות גורמים המעלים את הסיכון להתלקחויות בניתוח, כמו גם ללמוד כיצד להתמודד במקרה של שריפה. הדרכה זו תתבצע בתרגולות אש תקופתיות, הדרכה כיצד להשתמש במטפי כיבוי אש ופרוצדורות פינוי.

הסוכנות ממליצה כי הצוות ישלים הערכת סיכון התלקחות בתחילת כל פרוצדורה ניתוחית ויבטיח תקשורת בין המרדים המספק את התרופות בגז, המנתח השולט במקור ההצתה ואנשי הצוות בחדר הניתוח המשתמשים בתכשירים מקומיים לעור וסדינים.

עוד ממליצים אנשי הסוכנות על סדרת פעולות לעידוד שימוש בטוח בחומרים מחמצנים, כולל קביעת הצורך של המטופל בתוספת חמצן. במידה ונדרש טיפול בחמצן, בפרט בניתוחים של הראש, צוואר, או חזה עליון, הסוכנות מציעה כי ריכוז החמצן יותאם למינימום הנדרש, במקום שמירה על ריוויון חמצן הולם. במידת האפשר, עדיף להשתמש במערכת מתן חמצן סגורה. כאשר משתמשים במערכת מתן פתוחה, הסוכנות קובעת כי יש לנקוט באמצעי זהירות נוספים להימנעות מחשיפה לחמצן וגזים דליקים משדה הניתוח, דוגמת טכניקות שימוש בסדינים להימנעות מהצטברות חמצן בשדה הניתוח.

להבטחת שימוש בטוח בכל הציוד העשוי לשמש כמקור הצתה, להלן הצעות נוספות מטעם הסוכנות:

·       יש לשקול חלופות למקור הצתה לניתוחים באזור הראש, צוואר וחזה עליון, אם ניתן ריכוז חמצן גבוה (מעל 30%).

·       במידה וחובה להשתמש במקור הצתה, יש להיות מודעים לכך שבטוח יותר לאפשר זמן לריכוז החמצן בחדר לרדת לפני שימוש במקור זה. לעיתים נדרשות מספר דקות לירידה בריכוז החמצן באזור, גם לאחר הפסקת הגז או הפחתת ריכוז.

·       יש לבחון את כל הציוד לעדות לכשל לפני שימוש ואין להשתמש בציוד פגום.

·       מעבר לשימוש כמקור הצתה, השימוש באנרגיה חד-קוטבית עשוי להוביל ישירות לכוויות לא-מכוונות למטופל. במידה ונעשה שימוש במכשיר זה, אין להפעילו סמוך או במגע עם ציוד אחר; יש להשתמש במערכת ניטור אלקטרודה; יש לשמור על קצה הצורב נקי וללא שרף או רקמה.

·       כאשר מקור ההצתה אינו בשימוש, מכשיר צריבה חשמליים, מקורות אור פיבראופטיים ולייזרים, ימוקמו באזור ייעודי רחוק מהמטופל, עם הגנה סביבתית.

·       יש להיות מודעים לכך שמוצרים המייצרים חום, דוגמת מקדחות, עשויים גם לשמש כמקור הצתה אפשרי.

מנהל המזון והתרופות האמריקאי מספק את העצות הבאות להבטחת שימוש בטוח בפריטים באתר הניתוח, העשויים לשמש כמקור דלק:

·       יש לאפשר זמן ייבוש מספק. יש למנוע מתכשירים אנטי-ספטיים על-בסיס אלכוהול במהלך הכנת העור ולבחון נוכחות קרם לחות.

·       יש להשתמש באפליקטור בגודל המתאם לאתר הניתוח. לדוגמא, אין להשתמש באפליקטורים גדולים במקרים המערבים את הראש והצוואר.

·       יש להיות מודעים לכך שפריטים אחרים באתר הניתוח עשויים לשמש כמקור לדלק, כולל מוצרים העשויים לכלול חמצן, דוגמת וילונות, מגבות, תחבושות וגזות למרות שטוענים שהם עמידים להתלקחות.

ה-FDA גם מציע לרופאים לתכנן ולתרגל את אופן ביצוע התלקחות בחדר ניתוח.

מתוך הודעת ה –FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    חשיפה לפוראן, תרכובות כימיית המצויה במוצרי חקלאות, מייצבים, תרופות ואוכל, מלווה בעליה משמעותית בשיעורי הימצאות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ותמותה נשימתית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין 2013 עד 2018 וזיהו 270מבוגרים עם […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes עולה כי לגורמי סיכון לא-מסורתיים, דוגמת מיגרנה ומחלות אוטואימוניות, השפעה גדולה יותר משמעותית על הסיכון לאירוע מוחי במבוגרים צעירים, לעומת גורמי סיכון מסורתיים דוגמת יתר לחץ דם, רמות כולסטרול גבוהות, או שימוש בטבק. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שבנשים פחות גורמי סיכון מסורתיים למחלות […]

  • האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    האם לחשיפה לזיהום אוויר השפעה על הסיכון למחלות אלרגיה בילדות? (J Allergy Clin Immunol)

    מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma & Immunology עולה כי אין קשר משמעותי בין חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי ובין הסיכון למחלות אטופיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקר קודם מצא כי חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה. במחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה