דיכוי עומס נגיפי HIV מפחית סיכון לממאירות ביוצאי צבא (Ann Intern Med)

ביוצאי צבא עם עדות לזיהום בנגיף HIV ודיכוי נגיפי לאורך פרק זמן ארוך נרשם סיכון מופחת להתפתחות מחלות ממאירות, בפרט ממאירויות המגדירות תסמונת AIDS, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.

החוקרים בחנו מדגם נשאי HIV ומשתתפים ללא עדות לזיהום הנגיפי ממחקר Veterans Aging Cohort Study. הם זיהו בסך הכול 42,441 יוצאי צבא עם עדות לזיהום, להם התאימו על-בסיס דמוגרפי 104,712 יוצאי צבא ללא עדות לזיהום.

דיכוי נגיפי הוגדר בנוכחות פחות מ-500 עותקים/מ”ל של רנ”א של הנגיף. החולים נבחנו על-פי מצב דיכוי נגיפי: ללא דיכוי נגיפי (500 עותקים ומעלה), דיכוי מוקדם (עד שנתיים של דיכוי רציף), או דיכוי ממושך (דיכוי נגיפי רציף לאורך לפחות שנתיים).

החוקרים מדווחים כי 3,821 נשאי HIV פיתחו 4,169 מחלות ממאירות, כולל 2,683 ממאירויות שאינן מגדירות AIDS ולא נבעו מנגיפים אונקוגניים, 817 ממאירויות שאינן מגדירות תסמונת AIDS, שהוגדרו על-פי נגיפים אונקוגניים ו-616 מקרים של ממאירות מגדירת AIDS.

בקרב אלו שלא היו נשאים, 7,163 חולים פיתחו בסך הכול 7,879 מחלות ממאירות, מרביתן לא היו קשורות לנגיף ולא הגדירו תסמונת AIDS (6,850 מקרים). בסך הכול, תועדו 715 ממאירויות על-רקע הנגיף, אשר אינן מגדירות תסמונת AIDS ו-223 מקרים של ממאירויות המגדירות תסמונת AIDS.

חציון משך המעקב אחר נשאי HIV עמד על כשבע שנים, עם חציון משך מעקב של כעשר שנים אחר קבוצת הביקורת. מעל 60% מנשאי HIV השיגו דיכוי נגיפי ממושך בנקודת זמן כלשהי במהלך המעקב. המאפיינים הדמוגרפיים היו דומים ברובם בין הקבוצות, אם כי בקרב נשאי HIV תועדו שיעורי הימצאות גבוהים יותר של זיהום כרוני בנגיף HCV ושכיחות נמוכה יותר של סוכרת.

בהשוואה לאלו ללא עדות לזיהום הנגיפי, הסיכון להתפתחות ממאירות בנשאי HIV פחת עם תקופות ארוכות של דיכוי נגיפי (סיכון יחסי של 2.35 ללא דיכוי, 1.99 עם דיכוי מוקדם ו-1.52 עם דיכוי ממושך).

עם זאת, הירידה החדה הנ”ל בסיכון תועדה בקרב ממאירויות המגדירות תסמונת AIDS. החוקרים מציינים כי דיכוי ממושך נקשר עם ירידה של 94% בסיכון העודף לממאירויות המגדירות את תסמונת AIDS ו-65% מהירידה הנ”ל תועדה במהלך השלב המוקדם של הדיכוי הנגיפי.

הסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע הנגיף, אשר אינן מגדירות AIDS, פחת בדרגה קטנה עם תקופות ארוכות יותר של דיכוי נגיפי. מנגד, דיכוי ארוך טווח לווה בירידה של 23% בסיכון העודף, ובדומה, 62% מההשפעה תוארה במהלך דיכוי נגיפי מוקדם.

בהשוואה לאלו שאינם נשאי HIV, הסיכון היה בעצם דומה לכל שלושת סוגי החולים עם ממאירויות שאינן על-רקע הנגיף ואינן מגדירות תסמונת AIDS. עם זאת, החוקרים מצייני כי שיעורי היארעות פחתו מאלו בהם לא תועד דיכוי נגיפי, לאלו עם דיכוי מוקדם ועד חולים עם דיכוי נגיפי ארוך-טווח, בבחינת סרטן ריאות, סרטן לרינקס, מלנומה של העור ולויקמיה.

הסיכון לסרטן ערמונית היה מוגבר בקרב מאנשים ללא דיכוי נגיפי, בהשוואה לאלו עם דיכוי ארוך-טווח. החוקרים משערים כי ייתכן והדבר נבע משיעורי סקירה נמוכים יותר בקרב גברים נשאי HIV, אם כי מזכירים מחקר משנת 2014 שקבע כי הבדלים בסקירה אינם יכולים להסביר את הסיכון הנמוך.

Ann Intern Med 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סיכון מוגבר לתמותה בנשאיות BRCA שאובחנו בתוך עשור לאחר לידה (JAMA Netw Open)

    סיכון מוגבר לתמותה בנשאיות BRCA שאובחנו בתוך עשור לאחר לידה (JAMA Netw Open)

    בנשים עם סרטן שד ומוטציות BRCA תועד סיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה במידה ואובחנו בתוך עשר שנים לאחר לידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדויות רבות מעידות כי התקופה שלאחר לידה מהווה חלון זמנים בו קיים סיכון גבוה להופעת ממאירויות חדשות והתקדמות מהירה של נגעים תת-קליניים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול חדש כנגד סרטן שלפוחית שתן (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול חדש כנגד סרטן שלפוחית שתן (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישור סופר-אגוניסט חדש של IL-15, Nogapendekin Alfa Inbakicept-Pmln (או Anktiva), בשילוב עם bacillus Calmette-Guerin (BCG) לטיפול במקרים מסוימים של ממאירות שלפוחית שתן שאינה חודרת לשכבת השריר ולא הגיבה לטיפול ב-BCG בלבד. באופן ספציפי, התרופה מאושרת לטיפול בחולים עם קרצינומה של שלפוחית שתן ממוקמת שאינה חודרת לשכבה השרירית […]

  • היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    טיפול SABR (או Stereotactic Ablative Body Radiotherapy) מהווה גישת טיפול בטוחה, לא-פולשנית ויעילה במקרים של ממאירות כלייתית ראשונית בחולים שאינם מתאימים לכריתה ניתוחית של הגידול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Lancet Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קרינה סטריאוטקטית הינה גישת טיפול מבטיחה לחולים עם סרטן כליה לא-נתיח מאחד ומדובר בפרוצדורה לא-פולשנית שאינה […]

  • מדד Immunoscore מסייע בחיזוי הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מדד Immunoscore מסייע בחיזוי הפרוגנוזה של חולים עם סרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למדד Immunoscore ערך מנבא ופרוגנוסטי חשוב בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום בשלב III. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מדד Immunoscore הינו כלי פרוגנוסטי בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום בשלב III ועשוי לסייע בחיזוי התועלת של משך […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • האם קרינה מוגבלת לצוואר עליון עדיפה על קרינה לכל הצוואר בחולים עם ממאירות של הנזופרינקס? (J Clin Oncol)

    האם קרינה מוגבלת לצוואר עליון עדיפה על קרינה לכל הצוואר בחולים עם ממאירות של הנזופרינקס? (J Clin Oncol)

    בחולים עם ממאירות נזופרינגאלית מתן קרינה אלקטיבית לצוואר העליון מובילה לתוצאות דומות לטיפול בקרינה לכל הצוואר עם שיעורים נמוכים יותר משמעותית של רעילות ארוכת-טווח, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of Clinical Oncology. טיפול קרינתי מהווה את אפשרות הטיפול הסטנדרטית במקרים של קרצינומה של הנזופרינקס, כאשר לרוב מדובר בטיפול קרינתי לכלל הצוואר. עם זאת, […]

  • האם ניתן לוותר על דיסקציה של קשריות לימפה בבית השחי במקרים של סרטן שד מוקדם? (N Engl J Med)

    האם ניתן לוותר על דיסקציה של קשריות לימפה בבית השחי במקרים של סרטן שד מוקדם? (N Engl J Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולה כי אי השלמת דיסקציה של קשרית לימפה בבית השחי אינו מעלה את הסיכון להישנות או פוגע בסיכויי ההישרדות הכוללים לאחר חמש שנים בנשים עם סרטן שד מוקדם, ללא מעורבות קשריות לימפה עם גרורות לקשרית זקיף שהשלימו ניתוח וטיפול קרינתי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה