איגוד ה-AHA ממליץ על הפחתת היקף זמן מסך ופעילות יושבנית בילדים (Circulation)

בכל הנוגע להשמנה בילדות, אורח חיים יושבני עשוי להיות הגורם החשוב ביותר אותו ההורים יכולים לשנות, בפרט דרך ניהול זמן המסך של הילדים, כך לפי ועדת מומחים חדשה מטעם ה-AHA (American Heart Association). בפרט, הועדה ממליצה על הסרת מכשירי טלוויזיה ומסכים אחרים מחדרי השינה ולא לאפשר זאת בזמן ארוחות, לצד עידוד משחקים בחוץ והקפדה של ההורים על זמן מסך הולם ע”י אימוץ התנהגויות אלו בעצמם.

המומחים כותבים כי חלו שינויים דרמטיים באופי השימוש במסכים אלו בשעות הפנאי במהלך עשר השנים האחרונים וההתנהגויות שלנו גם די שונות. אורח חיים יושבני הינו יותר מאי ביצוע פעילות גופנית וכולל זמן בו צופים הילדים בטלוויזיה, קוראים ונוסעים במכונית. הגדלת זמן יושבני, כולל זמן מסך וזמני ישיבה, מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב, סוכרת והשמנה.

מאחר וכיום ישנם מכשירים ניידים, ניתן היה לצפות כי ישתמשו בהם תוך כדי הליכה או תנועה, אך אורח החיים היושבני עדיין קיים וכיום לומדים יותר ויותר אודות ההשלכות של מסכים רבים בסביבה, דוגמת מכשירי טלוויזיה ומכשירי טלפון.

הועדה בחנה מחקר שפורסם לאחרונה בנושא אורח חיים יושבני, השמנה בילדות, מחלות לב והתערבויות שהובילו לשינוי זמני מסך. הם מציינים כי צפייה מסורתית בטלוויזיה בבית פחתה בקרב ילדים ומתבגרים, אך זמן המסך עלה, כאשר הילדים משתמשים יותר במכשירים אחרים בבית בכדי לצפות בסרטים או משתמשים ברשת לצפיה בסרטונים, משחקים או שיחות עם אחרים.

מסקר משנת 2015 עלה כי בארצות הברית, בני נוער מבלים 6 שעות ו-40 דקות ביום מול מסכים, כולל כשעתיים מול הטלוויזיה, כאשר ילדים קטנים יותר בילו למעלה מ-4.5 שעות ביום מול מסכים. זמני המסך עולים משמעותית כאשר הילדים נכנסים לשנות העשרה, עם זמני מסך מעט ארוכים יותר בקרב בנות ובקרב בני מיעוטים.

מחקרים קודמים מצאו כי הפחתת זמן מסך, הן בבית הספר והן בבית, מפחיתה התנהגות יושבנית. ההתערבויות המוצלחות ביותר כללו מעורבות רבה יותר של ההורים ושינויים מבניים בסביבה הביתית.

בסופו של דבר, חברי הועדה מטעם ה-AHA מאמינים כי מחקרים בעתיד יבחנו את זמן המסך הספציפי ויספקו הנחיות ספציפיות לכל מכשיר. כמו כן, מדענים חייבים לבחון את הדפוסים החדשים של צפייה מופרזת בטלוויזיה (Binge) ושימוש במספר מכשירים בו-זמנית.

Circulation 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה