תוצאות טובות יותר עם טיפול כימותרפי במנות צפופות כנגד סרטן שלפוחית שתן (JAMA Oncol)

משטר טיפול כימותרפי במנות צפופות (Dose-Dense) לפני כריתת שלפוחית שתן בחולים עם סרטן שלפוחית שתן, לווה בשיעורי גבוהים יותר של תגובה מלאה והפחתת שלב הגידול, בהשוואה לטיפול הסטנדרטי המקובל כיום, כך עולה מתוצאות מחקר רטרוספקטיבי, שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology.

החוקרים בחנו את הרשומות הרפואיות של 1,113 חולים שקיבלו טיפול כנגד סרטן שלפוחית השתן, בתקופה שבין 2007-2017. מרבית המשתתפים במחקר היו גברים (77%) ולבנים (94%). מבין המשתתפים במחקר, 824 חולים אובחנו עם מחלה בשלב T2 ומעלה; מבין אלו, 332 קיבלו טיפול כימותרפי ניאו-אדג’וונטי, בעוד ש-329 חולים לא קיבלו טיפול כימותרפי ו-163 חולים קיבלו טיפול אינדוקציה או אדג’וונטי.

שיעורי הפחתת שלב הגידול עמדו על 52.2% מהחולים בקבוצת טיפול כימותרפי במנות-צפופות שכלל משלב MVAC (Methotrexate, Vinblastine, Doxorubicin, Cisplatin), 41.3% בקרב מטופלים במשלב Gemcitabine-Cisplatin ו-27% עם משלב Gemcitabine-Carboplatin. שיעורי התגובה המלאה עמדו על 41.3%, 24.5% ו-9.4%, בהתאמה.

מהשוואת משלב MVAC במנות-צפופות אל מול Gemcitabine-Cisplatin עלה כי הסיכוי להפחתת שלב הגידול היה גבוה יותר (יחס סיכויים של 1.84), כמו גם סיכויי תגובה מלאה (יחס סיכויים של 2.67). 

בקרב חולים תחת משלב MVAC במנות צפופות תועדה הישרדות כללית טובה יותר, בהשוואה לאלו תחת משטרי טיפול כימותרפי אחרים, אם כי התועלת ההישרדותית לא הייתה מובהקת סטטיסטית בניתוח מתוקן.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי טיפול כימותרפי ניאו-אדג’וונטי במשלב MVAC במנות צפופות ולאחריו ניתוח לכריתת שלפוחית השתן, מלווה בשיעורי תגובה מלאה גבוהים יותר, בהשוואה לטיפול כימותרפי ניאו-אדג’וונטי סטנדרטי. ממצאים אלו מדגישים ומעידים על הצורך במחקרים אקראיים ופרוספקטיביים להשוואת MVAC במנות צפופות אל מול טיפול כימותרפי ניאו-אדג’וונטי סטנדרטי.

JAMA Oncol 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה