אינסומניה עלולה לפגוע בתוצאות גירוי דרכי נשימה עליונות בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה (מתוך כנס SLEEP)

גירוי דרכי נשימה עליונות (Upper Airway Stimulation) אושר לשימוש ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בשנת 2014 והוכח כחלופה יעילה לטיפול במכשיר CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) בטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה בחולים שלא הצליחו להסתדר עם הטיפול ב-CPAP. מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה- American Academy of Sleep Medicine וה- Sleep Research Society עולה כי בדומה ל-CPAP, ההיענות לגירוי דרכי נשימה עליונות עשויה להיות נמוכה יותר בחולים הסובלים בנוסף מאינסומניה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הטיפול כולל השתלה של מכשיר לגירוי עצבי מתחת לעצם הבריח, אשר מוביל לחישת הנשימה. ליד גירוי שני מחובר לענף של עצב ה-Hypoglossal Nerve המוביל להזדקרות הלשון.

מדגם המחקר כלל 22 חולים שטופלו בגירוי דרכי נשימה עליונות, הגיל הממוצע של המשתתפים שבחרו בניתוח עמד על 66.7 שנים ומדד מסת הגוף הממוצע עמד על 26.9 ק”ג למטר בריבוע.

חמישה חולים סבלו ממחלת לב וכלי דם, תשעה סבלו מיתר לחץ דם, שלושה אובחנו עם מחלת ריאות ושניים סבלו מסוכרת; היסטוריה של אירוע מוחי תועדה במקרה אחד.

ב-18% מהמשתתפים תועדה הישנות לאחר ניתוח קודם לדום נשימה חסימתי בשינה, כולל שני חולים לאחר ניתוח רקמה רכה ושישה חולים לאחר ניתוח קידום עצם הלסת. למעלה משליש מהחולים (36%) נדרשו לניתוח נוסף.

החוקרים מדווחים כי 11 מבין 20 החולים סבלו מאינסומניה וכי בחולים אלו תועדה היענות נמוכה יותר ושיפור קטן יותר לאחר חודש אחד, בהשוואה לחולים ללא אינסומניה. ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית, אך החוקרים קוראים להשלים מחקרים גדולים וארוכים יותר בכדי להבין טוב יותר את ההשפעה של אינסומניה על גירוי דרכי נשימה עליונות.

מתוך כנס SLEEP

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה