ירידה בשיעור המאומתים אל מתחת ל-1% , כשבמקביל משרד הבריאות מודיע על התחלת מבצע הבדיקות הסרולוגיות שלטענת המיקרוביולוגים עלול להוביל לקריסת מערכות

תמונת המצב ל-3/6 בערב להתפשטות הקורונה מוצגת להלן :

כפי שניתן לראות היום נוספו עוד 47 מאומתים, מספר החולים המאושפזים הוא 108, מהם 28 במצב קשה שמהם 25 מונשמים.

שיעור החיוביים לנגיף מסך הנבדקים ירד היום ל-0.7% , לאחר שבימים האחרונים היה גבוה מ-1% , ככל הנראה גם בשל הרחבת הקריטריונים וביצוע בדיקות לאסימפטומטיים.

מבית חולים סורוקה נמסרה בהקשר זה ההודעה הבאה:

בימים האחרונים מסתמנת עלייה בהיקפי תחלואת  COVID-19 באזור הדרום.
מחלקת הקורונה החדשה בסורוקה אוכלסה אתמול ומאושפזים בה כעת 6מטופלים:
שניים במצב בינוני והיתר במצב קל, ביניהם גם ילדה בת 5 ואמה.
ד”ר אורי גלנטה, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ פנימי ומנהל מחלקת קורונה בסורוקה: “קיימת מגמת עלייה במקרי הידבקות באזורנו והחזרה לשגרת  קורונה מצריכה מכולנו לנהוג באחריות ולהקפיד על הנחיות של עטיית מסכות, ריחוק חברתי והיגיינת ידיים.
רוב החולים אמנם סובלים מתסמינים קלים אך חלקם עלולים לפתח דלקת ריאות קשה במהלך המחלה, שבמקרים קשים מצריכה הנשמה וטיפול באמצעים מורכבים, כפי שראינו בגל הקודם. יש לעקוב אחר הופעת התסמינים.
המחלקה שלנו ערוכה לטיפול בחולים, ותיתן מענה בהתאם להיקפים הנדרשים”.

ד”ר דן שוורצפוקס סגן מנהל המרכז הרפואי סורוקה ומנהל המיון הפנימי: “בימים האחרונים אנו מזהים עלייה משמעותית במספר המטופלים במלר?ד המאובחנים כחולי covid 19. במלר?ד סורוקה ממשיך לפעול מיון נשימתי אותו פתחנו לראשונה בארץ עם פרוץ המגיפה. זהו אתר ייעודי למטופלים החשודים כחולים בקורונה ובו הם מבודדים משאר המטופלים, עוברים הערכה מלאה ובהמשך החלטה באם לשחררם לבידוד ביתי או לאשפזם”.

במקביל הודיע משרד הבריאות על התחלת מבצע הבדיקות הסרולוגיות, כלדקמן:

מבצע בדיקות הסרולוגיה מתחיל

החל מהשבוע הבא יתחילו קופות החולים במערך הבדיקות הסרולוגיות בכל הארץ בקרב 70 אלף נבדקים ונבדקות ראשונים.

כבר היום החל מבצע בדיקות סרולוגיות בבני ברק באמצעות מד”א. בהמשך יוכלו להיבדק עוד עשרות אלפי אזרחים, כחלק מהליך של בדיקת דם שגרתית.

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין מסר:
?הבדיקות הסרולוגיות הן כלי חשוב נוסף שיאפשר לנו תמונת מודיעין טובה יותר על מוקדי הקורונה בישראל. כך נוכל להתמודד טוב יותר עם גל נוסף של קורונה אם חלילה יתפרץ. אני מודה לקופות החולים שנרתמו למשימה הלאומית ואני בטוח שהן יבצעו אותה בצורה יעילה כפי שהן כבר מורגלות בבדיקות אחרות”.

מנכל משרד הבריאות משה בר סימן טוב הוסיף:
?הכוח היחסי של מדינת ישראל בתחום הרפואה הקהילתית היה ונשאר בקופות החולים שלנו.
הן בעלות הפריסה הגיאוגרפית הטובה ביותר, הן בעלות היכולת הטובה ביותר בקהילה לביצוע סקרים ומדגמים רפואיים ואני יודע שהבדיקות שהן יעשו ישמשו אותנו כמדינה ואת העולם כולו בהתמודדות למול המחלה.?

פרופ? סיגל סדצקי ראש שירותי בריאות הציבור הוסיפה:
?מטרת הבדיקות הסרולוגיות לשקף המצאות נוגדנים לוירוס הקורונה באדם וכך לתת תמונה על מצב החשיפה למחלה בקרב האוכלוסיה.

חשוב לציין ולהדגיש כי שמירה על שלושת החוקים: עטיית מסיכות, ריחוק 2 מטר והקפדה על הגיינה היו ועדיין הדרכים היעילות ביותר למניעת הדבקה ועצירת התפשטות המחלה.?

בדיקה סרולוגית (סרולוגיה, בדיקת נוגדנים  Serology test) היא בדיקה לגילוי נוכחותם של נוגדנים נגד גורמי מחלות שונים. הבדיקה משמשת לאבחון מחלות ומצבים רפואיים שונים. בדיקה סרולוגית מאפשרת לקבוע האם התרחשה הדבקה בגורם מחלה מסוים זאת על פי כמות וסוג הנוגדנים המתגלים בבדיקה.

בתגובה להודעת המשרד על התחלת מבצע הבדיקות הסרולוגיות ,הודיע ועד הסתדרות המיקרוביולוגים ועובדי המעבדות את ההודעה הבאה:

אסתר אדמון, יו”ר הסתדרות המיקרוביולוגים הביוכימאים ועובדי המעבדות:
“אנו מברכים על כך שמנהלי המעבדות הוזמנו סוף סוף, לראשונה, מתחילת מגיפת הקורונה לפגישה מחר (3.6) במשרד הבריאות,
אבל לצד הפגישה, יש להזכיר שמתנהל איתנו משא ומתן על הסכם שיתגבר את שעות העבודה של עובדי המעבדות, שכרגע לא מתקדם לשום מקום.
ההסכם שעיקריו כוללים: הרחבת פעילות המעבדות למתכונת חירום 24/7 כפי שהיה בחודש אפריל ותוספת תקנים של כ- 100 עובדים חדשים למעבדות  חיוני, כדי לאפשר את פעילות המעבדות ולמנוע קריסתן”

“אנו לקראת תחילת הסקר הסרולוגי, במסגרתו ייערכו כ – 250,000 בדיקות, בנוסף לבדיקות הקורונה ולבדיקות רפואיות שוטפות, מה שעלול להוביל לקריסת מערכות”.

 בנוסף לכך, משרד הבריאות מוביל לכך שכל בדיקות הקורונה תבוצענה אך ורק במעבדות של הקופות בקהילה, ולא בכלל המעבדות הרפואיות, גם בבתי החולים.
לאור הכוונה לצמצם את היקף המעבדות, שתפענחנה את בדיקות הקורנה, ספק רב אם ניתן יהיה לעמוד ביעד עליו הכריז שר הבריאות של 15,000 בדיקות קורונה ביום”.

“אני מודיעה למשרד הבריאות, שבשם מנהלי המעבדות והעובדים, לא ניקח אחריות לכאוס”.

“שר הבריאות עודד אתמול ללכת להיבדק, וזה נכון וחשוב, אבל המשימה כעת היא לדאוג לכך שיהיו די ידיים עובדות במעבדות.
אני קוראת למשרדי האוצר והבריאות להתעשת ולחתום איתנו על הסכם שיאפשר לפענח את בדיקות הקורונה הנדרשות ולהמשיך במקביל להחזיק את שאר המערכת המעבדתית”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לבדיקת דם חדשה לזיהוי סרטן לבלב בשלב מוקדם (מתוך הודעת חברת Immunovia)

    תוצאות מבטיחות לבדיקת דם חדשה לזיהוי סרטן לבלב בשלב מוקדם (מתוך הודעת חברת Immunovia)

    בדיקת דם מהדור הבא הדגימה סגוליות של 98% ורגישות של 75% בזיהוי אדנוקרצינומה של צינוריות הלבלב בשלב I או II, כך על-פי הודעה לעיתונות מטעם היצרנית. ברקע למחקר מסבירים המומחים כי סרטן לבלב הינה מחלה ממארת אלימה וקטלנית ויש מקום לפיתוח בדיקה פשוטה, מהירה ונוחה לזיהוי מוקדם של המחלה הממארת במטופלים בסיכון לסרטן לבלב. בדיקת […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מטבוליט בבשר אדום עשוי להביא לעליה בסיכון למחלת כליות (J Am Soc Nephrol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Society of Nephrology עולה כי המטבוליט TMAO (או Trimethylamine N-Oxide) שמקורו בבשר אדום, מלווה בסיכון מוגבר להיארעות מחלת כליות כרונית והידרדרות מהירה יותר של התפקוד הכלייתי בבני אדם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי TMAO הינו תוצר פירוק חיידקי במעי עקב מטבוליזם L-Carnitine, שמקורו בעיקר מבשר אדום, […]

  • טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    טיפול ב-Niacinamide יעיל להפחתת רמות זרחן בדם במטופלי המודיאליזה (J Ren Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Renal Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי Niacinamide עשוי לשמש כטיפול יעיל להפחתת ריכוזי זרחן בדם בחולים עם כשל כלייתי תחת טיפולי המודיאליזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרפוספטמיה הינה סיבוך נפוץ בחולים עם כשל כלייתי, למרות השימוש בסופחי זרחן. ויטמין B3, בין אם בצורת […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    וריאביליות מדידות יחס אלבומין: קריאטינין בשתן בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Am J Kidney Dis)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם סוכרת מסוג 2 ישנה וריאביליות ניכרת במדידות יחס אלבומין: קריאטינין באותו מטופל, כאשר השלמת מספר איסופי שתן לבדיקת יחס אלבומין: קריאטינין עשויה לשפר את הדיוק במעקב אחר שינויים לאורך זמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלבומינוריה הינה סמן פרוגנוסטי ואבחנתי […]

  • ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    ריכוז אלבומין מסוכרר מנבא סיכון לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Am J Kidney Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Diseases עולה כי בקרב חולים עם מחלת כליות כרונית, קיים קשר בלתי-תלוי בין רמות אלבומין מסוכרר ובין הסיכון למחלת כליות סופנית, מחלות לב וכלי דם ותמותה, ללא תלות באבחנה של סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי המוגלובין מסוכרר משמש באופן לזיהוי הפרעות במשק הסוכר, אך […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה