תכניות קהילה עשויה להוביל לשיפור תוצאות פסיכוזה (מתוך כנס SIRS)

שירותים מבוססי-קהילה המיועדים לסביבה המקומית עשויים לקצר את מרווח הזמן של פסיכוזה לא-מטופלת וכן לשפר את התוצאות ארוכות הטווח בחולים עם אירוע פסיכוטי ראשון, כך עולה מתוצאות שני מחקרים חדשים שהוצגו במהלך כנס SIRS (Schizophrenia International Research Society).

במחקר הראשון, חוקרים מקונטיקט פיתחו תכנית להפחתת משך פסיכוזה לא-מטופלת ודרך שילוב שימוש כלי תקשורת ופרסומים במדיה החברתית, לצד אירועים עם אנשי מקצוע מקומיים ומיון מהיר, הצוותים הצליחו לקצר כמעט במחצית את מרווח הזמן מאבחנה עד התחלת טיפול אנטי-פסיכוטי.

החוקרים הסבירו כי תכנית טיפול מוקדם בפסיכוזה החלה במרכז הרפואי שלהם בשנת 2006. עם זאת, בניסיון לקצר את משך הזמן של פסיכוזה לא-מטופלת, הם השיקו את תכנית MindMap, קמפיין בן 4 שנים לזיהוי מוקדם של פסיכוזה, המבוסס על מחקר TIPS Early Detection in Psychosis Study. תכנית MindMap כוללת עשרה עשרים עם אוכלוסיה של 400,000 אנשים ומתמקדת בעיכוב בזיהוי תחלואה ופניה לעזרה וכן הפניה לטיפול ועיכוב בגישה לטיפול.

הצוותים בחרו בשיווק אגרסיבי, כולל אמצעי מדיה חברתית, פניות למרכזי בריאות נפש, מחלקות לרפואה דחופה ויחידות אשפוז, כמו גם מכללות, מרכזי ייעוץ במכללות, תיכונית ומחלקות משטרה. הם ערכו מפגשים, לעיתים קרובות במסעדות מקומיות, במהלכם ניתנה ארוחה והם סיפקו הדרכה כללית אודות המטרות שלהם. לאחר מכן, הם המשיכו במפגשים אישיים.

במהלך 4 שנות התכנית הושלמה הערכה של קרוב ל-1,500 מטופלים, מהם כ-200 נמצאו מתאימים. החוקרים בחנו את משך הזמן של פסיכוזה לא-מטופלת בשתי נקודות זמן מהתחלת פסיכוזה ועד התחלת טיפול אנטי-פסיכוטי והתחלת מעקב אחר אירוע ראשון.מהנתונים עלה כי מרווח הזמן עד התחלת טיפול תרופתי התקצר מ-329 ימים לפני התכנית ל-185 ימים לאחר התחלת התכנית.

במחקר השני, חוקרים מניו-יורק השלימו מעקב בן חמש שנים אחר משתתפים במחקר RAISE-ETP, המחקר האקראי הראשון מארצות הברית להשוואת שנתיים של שירותי התערבות מוקדמת מקיפה אל מול טיפול סטנדרטי. ממחקר זה עלה כי בקרב למעלה מ-400 חולים עם אירוע פסיכוטי ראשון, שיעורי התערבות מוקדמת הובילו לשיפור משמעותי בתסמינים ובאיכות החיים של החולים, לצד הפחתת ימי אשפוז, בהשוואה לטיפול סטנדרטי.

החוקרים השלימו מעקב בן חמש שנים להערכת ההשפעות של שירותי התערבות מוקדמים והשוו בין שירותי התערבות מוקדמים (NAVIGATE) וטיפול סטנדרטי בחולים עם אירוע פסיכוזה ראשון. שירותי NAVIGATE נמשכו שנתיים וכללו טיפולים ושירותים שניתנו ע”י צוות מטפלים מתואם, אשר כללו הדרכה בנושא סכיזופרניה והטיפולים במחלה לחולים ולמשפחות, תרופות להקלה על תסמינים ומניעת הישנות, גישות לניהול המחלה וחוסן אישי ומודל לתמיכה בתעסוקה והשכלה.

המשתתפים השלימו הערכה כל חצי שנה למשך עד 60 דקות באמצעות קישור לסרטון וידאו. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 23 שנים, לאחר חמש שנים, תכנית NAVIGATE הדגימה שיפור משמעותי בהשוואה לטיפול סטנדרטי במספר מדדים, כולל קיצור משך האשפוז ב-2.5 ימים, בהשוואה לטיפול סטנדרטי.

החוקרים קבעו כי תכנית שירותי התערבות מוקדמים הובילו לשיפור משמעותי וארוך-טווח בטיפול בחולים עם אירוע פסיכוזה ראשון, בהשוואה לטיפול סטנדרטי.

מתוך כנס SIRS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ליווי רוקחי משפר תוצאות בסכיזופרניה (JPPR)

    ליווי רוקחי משפר תוצאות בסכיזופרניה (JPPR)

    ליווי רוקחי עשוי לשפר את התוצאות של אנשים החיים עם סכיזופרניה על ידי שיפור איכות חייהם, הפחתת ההפרעות ושיפור הדבקות בתרופות, כך עולה ממחקר שפורסם ב- Journal of Pharmacy Practice and Research. הביא לפרסום יהונתן ניסן בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג

  • תוצאות חיוביות לטיפול במעכבי PDE4 לשיפור תפקוד קוגניטיבי בחולים עם סכיזופרניה (מתוך הודעת חברת התרופות Alto Neuroscience)

    תוצאות חיוביות לטיפול במעכבי PDE4 לשיפור תפקוד קוגניטיבי בחולים עם סכיזופרניה (מתוך הודעת חברת התרופות Alto Neuroscience)

    מנתונים חדשים ממחקר קליני בשלב 1 מטעם חברת התרופות Alto Neuroscience עולה כי מעכב PDE4 חדש עשוי לסייע בשיפור ליקוי קוגניטיבי על-רקע סכיזופרניה. במסגרת המחקר בשלב 1 שכלל מתנדבים בריאים, החוקרים בחנו את הבטיחות, סבילות והפרמקוקינטיקה של הטיפול החדש עם עדות לתוצאות חיוביות לטיפול ALTO-101 כאשר ניתן באמצעות מדבקה עורית, לעומת מתן פומי של הטיפול. […]

  • שכיחות גבוהה של מצוקה נפשית בקרב אבות לאחר סיבוכי הריון (JAMA Netw Open)

    שכיחות גבוהה של מצוקה נפשית בקרב אבות לאחר סיבוכי הריון (JAMA Netw Open)

    מצקוה נפשית בקרב אבות טריים נפוצה מאוד במקרים בהם בנות זוגן ילדו עובר מת, יילודים עם מומים מולדים מג’וריים, או במקרים של השראת הפלה מוקדמת, בהשוואה לאבות שבנות זוגן ילדו תינוק בריא, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר העוקבה הארצי כלל נתונים ממאגר ארצי בדנמרק, שנאספו בין השנים 2008 ו-2017 […]

  • עליה דרמטית בשיעורי אובדנות בקרב תלמידי מכללות בארצות הברית (Br J Sports Med)

    עליה דרמטית בשיעורי אובדנות בקרב תלמידי מכללות בארצות הברית (Br J Sports Med)

    לאורך שני העשורים נרשמה עליה בשיעור מקרי אובדנות בקרב תלמידי מכללות בארצות הברית וכעת מדובר בסיבה השניה בשכיחות לתמותה לאחר תאונות באוכלוסייה זו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מטעם ה-National Collegiate Athletic Association שפורסמו בכתב העת British Journal of Sports Medicine. החוקרים בחנו את נתוני התמותה בין השנים 2002 ו-2022 והשלימו ניתוח סטטיסטי להערכת שינויים […]

  • טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    טיפוס מדרגות מפחית את הסיכון לתמותה (מתוך כנס ה-ESC)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך כנס מטעם ה-European Society of Cardiology עולה כי טיפוס מדרגות מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב. הסקירה כללה תשעה מחקרים עם נתונים אודות 480,520 משתתפים והחוקרים השלימו ניתוח של חמישה מחקרים עם 455,649 משתתפים במטרה לקבוע את הקשר בין טיפוס מדרגות ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה ותמותה עקב […]

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהום בדרכי השתן בנשים (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את מתן טבליות Pivmecillinam לטיפול בזיהומים לא-מסובכים בדרכי השתן משנית לחיידקי Escherichia coli, Proteus mirabilis ו-Staphylococcus saprophyticus בנשים. המומחים מסבירים כי Pivmecillinam הינה פרו-תרופה פומית של Mecillinam הניתן בזריקה. האישור הנוכחי של מנהל המזון והתרופות האמריקאי מבוסס על תוצאות שלושה מחקרים קליניים שהשוו בין שלושה מינונים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה