ההשפעה של זיהום אימהי בנגיף הקורונה והפרדת האם מהתינוק על דפוסי הנקה לאחר הלידה (Journal of Pediatrics) והערת עורך ניאונטולוגיה ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי במקרים של הדבקה אימהית בנגיף הקורונה, הפרדת האם והיילוד לאחר הלידה משפיעה על תוצאות ההנקה, עם שיעורי הנקה נמוכים יותר במהלך האשפוז ולאחר השחרור מבית החולים, בהשוואה לאימהות שלא הופרדו מהתינוקות. מנגד, לא תועדו מקרים של הדבקה ורטיקאלית וזוהה רק מקרה אחד של הדבקה בנגיף לאחר הלידה עקב אם תסמינים שלא הקפידה על שימוש במסכה בעת החזקת התינוק בלידה.

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעה של הפרדת אם עם זיהום בנגיף קורונה מהתינוק לאחר הלידה על תוצאות ההנקה. מחקר העוקבה התצפיתי כלל אימהות עם הוכחה מעבדתית לזיהום בנגיף הקורונה ואת התינוקות שלהן, אשר נולדו בין 25 במרץ ועד 30 במאי, 2020 בשלושה בתי חולים בניו-יורק. האימהות דיווחו על הרגלי הנקה בשיחת טלפון, כולל הנקה באשפוז ולאחר השחרור מבית החולים.

מבין 160 זוגות אם-תינוק, החוקרים הצליחו להשיג טלפונית103 אימהות ו-85 השלימו להשתתף במחקר. לא תועדו הבדלים בתכנית ההאכלה לפני הלידה בין זוגות אם-תינוק שהופרדו ואלו שלא הופרדו לאחר הלידה.

החוקרים מדווחים על שיעורי הנקה גבוהים, הן באשפוז (p<0.001) והן בבית (p=0.012) יותר בקרב זוגות אם ותינוק שלא הופרדו, בהשוואה למקרים בהם האם והתינוק הופרדו לאחר הלידה. רק שתי אימהות בכל קבוצה דיווחו כי חלב אם היה מקור ההזנה של התינוק באשפוז (5.6% מאלו שלא הופרדו ו-4.1% מאלו שהופרדו מהתינוק).

במקרים רבים הוזכר הזיהום הנגיפי כסיבה לשינוי בקבוצת האימהות שהופרדו מהתינוקות (49.0% לעומת 16.7%, p<0.001).

התוצאות נותרו זהות גם כאשר החוקרים בחנו את הנתונים לפי נוכחות/העדר תסמינים עקב הזיהום הנגיפי.

ממצאי המחקר מעידים כי הפרדת האם מהתינוק לאחר הלידה על-רקע COVID-19 עשויה להשפיע על ההנקה, עם שיעורי הנקה נמוכים יותר במהלך האשפוז ולאחר השחרור מבית החולים, בהשוואה לשיעורים שתועדו במקרים בהם לא הייתה הפרדה.

The Journal of Pediatrics, Aug 9, 2020

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מחקר זה מציף על פני השטח בעייה שמוכרת לכל הצוותים המטפלים בתינוקות. ברור כי קיים קשר בין הפרדת התינוק בלידה מאימו למשך מספר ימים לבין שיעורי ההנקה. אם אנו סבורים כי ההנקה חשובה להתפתחות התינוקות וכי ידוע כי העברה ורטיקלית של COVID-19 כמעט אינה קיימת וכי גם העברה מאוחרת יותר גם נדירה וקרוב לודאי אינה ממש מסוכנת לתינוק הרי שיתכן שיתרונות ההנקה עולים לאין שיעור על הסיכון שבהדבקה. לכן, אני סבור שיש מקום לשקול שוב מדיניות זו של הפרדת התינוק מאימו כדי שלא ייצא שכרנו בהפסדנו (או נכון יותר, שכרו של התינוק בהפסדו)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה