פרופ’ צחי גרוסמן נבחר ליו”ר האיגוד לרפואת ילדים.

בשנים האחרונות כיהן כמזכ”ל האיגוד.
לקראת הכנס השנתי של האיגוד, שיתקיים ביום רביעי השבוע, מבקש פרופ’ גרוסמן להודות יו”ר היוצא, פרופ’ שי אשכנזי, ומוסיף: “שנת 2021 תהיה שנת החיסון כנגד קורונה. נראה שלצד הרצון להתחסן מצד חלק גדול באוכלוסייה, צפויה גם התנגדות לחיסונים החדשים. רופאי הילדים מנוסים יותר מכל מגזר רפואי אחר בהתמודדות עם התופעה הזו.  נפעל לקבלת מעמד מרכזי בהסברה העתידית”
פרופ’ צחי גרוסמן נבחר לכהן כיו”ר החדש של האיגוד לרפואת ילדים.
פרופ’ גרוסמן, בן 62, נשוי לנועה, שופטת בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ואב לארבעה ילדים. מתגורר בתל אביב. בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה, ירושלים, התמחות ברפואת ילדים בבית החולים “הדסה” בתל אביב . היום – רופא ילדים עצמאי במכבי שירותי בריאות בתל אביב, וחבר סגל בכיר בבית הספר לרפואה ע”ש אדלסון, אוניברסיטת אריאל.
פרופ’ גרוסמן היה חבר בוועד חיפ”א בשנים 1996-2000, יו”ר חיפ”א בשנים 2000-2004 ., חבר בוועד האיגוד לרפואת ילדים בשנים 2000-2004, מזכ”ל האיגוד לרפואת ילדים בשנים 2008-2020, חבר בועדת ההתמחות של המועצה המדעית, 2000-2004, חבר המועצה הלאומית לבריאות הילד משנת 2000, חבר בוועדות הבחינות של האיגוד לשלב א ולשלב ב משנת 2008, חבר הועד המנהל של “גושן”, העמותה לבריאות ורוווחת הילד בקהילה, משנת 2014, חבר המועצה לגיל הרך משנת 2018.
יחד עם פרופ’ גרוסמן, נבחר גם ועד חדש לאיגוד, הכולל את פרופ’ אביב גולדברט, פרופ’ יעקב ברקון, ד”ר גילת לבני וד”ר יעקב שכטר.
לקראת פתיחת הכנס השנתי השל האיגוד לרפואת ילדים, ביום רביעי השבוע, מציב פרופ’ גרוסמן את היעדים העתידיים הניצבים בפני האיגוד:
– חיזוק מעמדו של האיגוד הישראלי לרפואת ילדים כגוף קובע מדיניות בכל הקשור לבריאות ילדים במדינת ישראל. האיגוד יפעל להשמיע את קולם של רופאי הילדים בכל נושא ובכל זירה שהם בעלי משמעות לבריאותם של ילדי ישראל.
– מדינת ישראל נכנסת לשנת 2021 שנת החיסון כנגד קורונה. נראה שלצד הרצון להתחסן מצד חלק גדול באוכלוסייה, צפויה גם התנגדות לחיסונים החדשים, ומי אם לא רופאי הילדים מנוסים יותר מכל מגזר רפואי אחר בהתמודדות עם התופעה הזו. האיגוד יפעל לקבלת מעמד מרכזי בהסברה העתידית לאור הניסיון העשיר של רופאי הילדים במישור הזה.
– האיגוד יפעל נמרצות להשגת תקנים נוספים למחלקות הילדים לנוכח מגמת קיצור התורנויות וחיזוק מחלקות הילדים בפריפריה.
– עולם ההתמחות עובר מהפיכה: האיגוד ישאף להטמיע התמחות מבוססת תוצאים ברפואת ילדים. במקביל לכך, החינוך online ,שקפץ קפיצה אדירה בתקופת הקורונה, יישאר איתנו ויהווה נדבך חשוב להעברת תכנים. האיגוד יפעל להשתלב במגמה זו.
– האיגוד יפעל מול קופות החולים למימון תקנים שיאפשרו הכוונת יותר מתמחים לרוטציה בקהילה.
– האיגוד ימשיך את העשייה המבורכת של כתיבת קוים מנחים וניירות עמדה בנושאים חשובים לקידום איכות רפואת הילדים בישראל
– האיגוד יפעל לפיתוח שיתופי פעולה וסינרגיזם בין רופאי בתי חולים ורופאי קהילה לטובת רפואת ילדים איכותית וכוללנית.
עם כניסתו לתפקיד, בקש פרופ’ גרוסמן להודות לפרופ’ שי אשכנזי, יו”ר האיגוד היוצא, על 4 שנים של עבודה ביחד לקידום רפואת הילדים בישראל. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    תוצאות מבטיחות לטיפול לייזר שבועי בתינוקות עם כתמי פורט ויין (JAMA Dermatol)

    בתינוקות עם כתמי לידה פורט ויין (Port Wine) תועדה העלמות מלאה או כמעט-מלאה עם טיפול לייזר שבועי (Pulsed Dye Laser, או PDL), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי התערבות מוקדמת לכתמי פורט ויין בתינוקות עשויה לשפר משמעותית את התוצאות וחלק מהמחקרים הציעו כי מרווחים קצרים יותר בין […]

  • קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד

    קוורנומות (מלפורמציה קוורנומית) של מערכת העצבים המרכזית; ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, מביא מתוך NEJM

    מאמר סקירה שפורסם לאחרונה ב-New England Journal of Medicine עסק במלפורמציות נקבוביות (קוורנוטיות) מוחיות, המוכרות בשם הרפואי  “קוורנומות”, שהן צבר כלי דם פגומים בצורת חלל ספוגי צפוף. חלל זה נעדר רקמת מוח ועשוי להמצא גם בעמוד השדרה. שכיחות קוורנומות באוכלוסיה הינה 0.5 אחוז. סימפטומים הביטוי הקליני הינו וריאבילי. בחלק ניכר מהמקרים מדובר בממצא אקראי בהדמיה […]

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה