מתן חסמי ביתא עשוי לשפר את התגובה לטיפול כנגד מלנומה (Clin Cancer Res)

בחולים עם מלנומה גרורתית אשר לא קיבלו טיפול קודם תועדו שיעורי תגובה גבוהים במחקר בשלב 1 שבחן תוספת Propranolol (דרלין) ל-Pembrolizumab (קיטרודה), כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Cancer Research.

החוקרים שיערו כי חסימת מסלולים דיכוי חיסוני בתיווך דחק עשויה להוביל לשיפור התגובה לטיפול במעכבי בקרה חיסוני ומדווחים על תוצאות תוספת Propranolol לטיפול ב-Pembrolizumab בחולים עם מלנומה גרורתית.

המשתתפים במחקר טופלו ב- Propranolol פעמיים ביום, בשילוב עם Pembrolizumab במינון 200 מ”ג כל 3 שבועות. המטרה העיקרית של המחקר הייתה לקבוע את המינון המומלץ למחקר בשלב 2. יעדים נוספים כללו הערכת הבטיחות, פעילות כנגד-גידול והערכת סמנים. תגובה לטיפול הוגדרה בנוכחות עדות לתגובה מלאה או חלקית לאחר 6 חודשים.

המחקר כלל 9 חולים עם מלנומה גרורתית, אשר קיבלו מינונים עולים של Propranolol (10, 20 ו-30 מ”ג, פעמיים ביום). לא תועדו תופעות רעילות אשר הגבילו את מינון הטיפול. האירועים החריגים הנפוצים על-רקע הטיפול כללו פריחה, עייפות וויטליגו ואלו תועדו ב-44% מהחולים. חולה אחד פיתח שני אירועים חריגים בדרגה 3 ומעלה על-רקע הטיפול התרופתי.

תגובה אובייקטיבית (חלקית או מלאה) דווחה בשבעה מבין 9 חולים (78%), עם תגובה חלקית של הגידול בשני חולים בקבוצת הטיפול ב- Propranolol במינון 10 מ”ג, בשני חולים שטופלו ב- Propranolol במינון 20 מ”ג ובשלושה חולים שקיבלו את הטיפול בחסם ביתא במינון 30 מ”ג.

החוקרים כותבים כי למיטב ידיעתם, זהו המחקר הפרוספקטיבי הראשון שהוכיח כי משלב Propranolol עם Pembrolizumab הוא בטוח וכן מוסיפים כי מהממצאים עולים רמזים לפעילות סינרגיסטית כנגד הגידול בחולים עם מלנומה גרורתית שלא קיבלו טיפול קודם.

Clin Cancer Res. 2020 Oct 30.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה