טיפול נוגד-קרישה במינון מלא מפחית את הצורך בחיבור למכונות הנשמה של חולים עם COVID-19 (מתוך ה-NIH)

מתן טיפול נוגד-קרישה במינון מלא נמצא עדיף על טיפול במינון מניעתי נמוך בהפחתת הצורך בתמיכה באיברים חיוניים, דוגמת חיבור למכונת הנשמה, בחולים שאושפזו עם COVID-19 בחומרה בינונית, כך עולה מנתונים שפורסמו מטעם ה-National Institutes of Health.

החוקרים מדווחים כי מדובר בממצאים חשובים עבור חולים מאושפזים עם COVID-19, כאשר מתן מינון מלא של נוגדי-קרישה בחולים אלו הוביל לשיפור התוצאות עם מגמה של הפחתת שיעורי התמותה.

החוקרים מסבירים כי ישנם מספר טיפולים המובילים לשיפור התוצאות, אך אין טיפולים רבים המפחיתים את התמותה של חולים אלו ולכן מקווים כי הממצאים יאושרו כאשר מכלול הנתונים יהיה בידיהם.

לאור הדיווחים על סיכון מוגבר לקרישי דם ודלקת בקרב חולים עם COVID-19 וסיכון לסיבוכים דוגמת אי-ספיקה נשימתית, התקפי לב ואירועים מוחיים, מקומות שונים אימצו פרוטוקולים שונים לטיפול בנוגדי-קרישה ונדרשו נתונים אקראיים להערכת תוצאות טיפול במינונים גבוהים של נוגדי-קרישה בחולים מאושפזים.

הממצאים הנוכחיים מבוססים על שלושה מחקרים קליניים REMAP-CAP, ACTIV-4 ו-ATTACC להערכת הבטיחות והיעילות של טיפול נוגד-קרישה במינון מלא לטיפול בחולים עם מחלה בדרגה בינונית או קריטית, אשר  אושפזו עם COVID-19, בהשוואה למינון נמוך יותר המשמש למניעת קרישי דם בחולים מאושפזים.

בחודש שעבר, שלושת המחקרים השהו את הגיוס של חולים עם מחלה קריטית לאחר תוצאות שהעידו כי טיפול נוגד-קרישה במינון מלא שניתן ביחידת טיפול נמרץ לא הדגים תועלת ועשוי להוביל לסיבוכים בחלק מהחולים.

מנתונים שנאספו אודות למעלה מ-1,000 חולים עם COVID-19 בדרגה בינונית עלה כי מינונים מלאים של LMWH (Low Molecular Weight Heparin) או UFH (Unfractionated Heparin) היו עדיפים על מינון מניעתי נמוך מבחינת התוצא העיקרי של צורך בהנשמה או התערבויות לתמיכה באיברים אחרים שלושה שבועות לאחר ההקצאה האקראית.

שיעורים אלו ענו על הסף המוגדר מראש של סבירות של 99% לעדיפות והגיוס למחקר הופסק. אין ספק כי סוגיית הבטיחות נלקחה בחשבון בהחלטה הנ”ל, כאשר מאזן סיכון/תועלת היה ברור מאוד.

התוצאות אינן נוגעו לחולים עם התוויה קודמת לנוגדי-קרישה, אשר לא נכללו במחקרים.

הנתונים אודות 1,000 חולים נוספים צפויים להיבחן והנתונים יפורסמו בחודשים הקרובים. עם מספר גדול יותר של חולים עם COVID-19 הנדרשים לאשפוז בבתי חולים, התוצאות עשויות לסייע בהפחת העומס על יחידות טיפול נמרץ ברחבי העולם.

החוקרים כותבים כי הם מאמינים כי טיפול נוגד-קרישה במינון מלא הינה גישה יעילה בשלב מוקדם של המחלה. על-בסיס התוצאות שנאספו עד כה, בחולים שהיו קשים מאוד בעת הגיוס למחקר לא הייתה תועלת אמיתית ויש לוודא כי מזהים את החולים המתאימים בשלב מוקדם של המחלה.

מתוך ה-NIH

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול גנטי שני להמופיליה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול גנטי שני להמופיליה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר טיפול גנטי ב-Fidanacogene Elaparvovec (או Beqvez) לטיפול במבוגרים עם המופיליה B תחת טיפול מונע בפקטור IX, אלו עם דימום מסכן-חיים בהווה או בעבר או בחולים עם אירועים חוזרים של דמם ספונטני חמור. המומחים מסבירים כי המופיליה B הינה הפרעת דמם נדירה ששכיחותה עומדת על קרוב ל-4 […]

  • יתרונות טיפול CAR-T בחולים עם הישנות לויקמיה לאחר-השתלה (מתוך כנס ה-European CAR T-cell Meeting)

    יתרונות טיפול CAR-T בחולים עם הישנות לויקמיה לאחר-השתלה (מתוך כנס ה-European CAR T-cell Meeting)

    בחולים עם הישנות B-Cell ALL (או Acute Lymphoblastic Leukemia) לאחר השתלת מח עצם תועדה תוצאות טובות יותר לאחר טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בהשוואה לטיפולים חליפיים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס ה-European CAR T-cell Meetingמ מטעם ה-European Society for Blood and Marrow Transplantation – European Hematology Association. ברקע למחקר מסבירים […]

  • חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    חיסון כנגד קורונה מספק הגנה מתונה מפני התפתחות Long COVID בילדים (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לחיסון כנגד נגיף קורונה השפעה מגנה מתונה מפני Long COVID. ההשפעה המגנה של החיסון גדולה יותר במתבגרים בסיכון מוגבר להתפתחות Long COVID ופוחתת עם הזמן. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חיסון מפחית את הסיכון לזיהום בקורונה בילדים, אך ההשפעה של החיסון […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

  • האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    האם טיפול CAR T מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות ממאירויות נוספות? (Blood)

    ממאירויות משניות תועדו ב-4.3% מכלל דיווחי אירועים חריגים בקרב חולים לאחר טיפול Chimeric Antigen Recpetor T-Cell (או CAR T), כאשר ממאירויות של תאי T היוו רק 0.15% מכלל הדיווחים ו-3.54% מכלל הממאירויות הראשוניות הנוספות, כך עולה מניתוח נתוני אירועים חריגים שדווחו למנהל המזון והתרופות האמריקאי כפי שפורסם במאמר בכתב העת Blood. במהלך חודש נובמבר בשנת […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Pontatinib כטיפול בחולים עם אבחנה חדשה של ALL עם כרומוזום פילדלפיה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק אישור מואץ לטיפול ב- Pontatinib לשימוש עם טיפול כימותרפי במבוגרים עם אבחנה חדשה של לויקמיה מסוג ALL (או Acute Lymphoblastic Leukemia) עם כרומוזום פילדלפיה חיובי. בעקבות אישור זה של מעכב טירוזין קינאז מדור שלישי, מדובר בטיפול הממוקד הראשון המאושר לשימוש מוקדם במבוגרים עם לויקמיה מסוג ALL […]

  • האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    האם לאנדומטריוזיס השפעה על הסיכון לממאירות? (Int J Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Oncology עולה קשר סיבתי בין אנדומטריוזיס ובין הסיכון למחלות ממאירות, עם עדויות המצביעות על סיכון מוגבר לסרטן שחלות, ממאירות עורית, ממאירות המטולוגית וסרטן שד שלילי לקולטנים להורמונים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים אפידמיולוגיים דיווחו על קשר בין אבחנה של אנדומטריוזיס ובין סוגים מסוימים של מחלות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה