סיכום העדויות בנושא זיהום בנגיף קורונה בתינוקות וילדים (מתוך אתר Medscape)

קורונה

עם שטף המידע החדש בכל יום אודות זיהום בנגיף הקורונה, קשה לעקוב אחר כל העדכונים אודות ההשפעה של המגפה על ילדים ומהן ההמלצות המתאימות בנושא. במאמר שפורסם באתר Medscape מספקים הכותבים סיכום של העדויות העדכניות בנושא.

יילודים

מנתונים שנאספו במהלך מרץ עד אוקטובר בשנת 2020 להערכת תוצאות זיהום בנגיף קורונה על נשים הרות ויילודים, רובן היו חיוביות לנגיף הקורונה בטרימסטר השלישי להיריון, עלה כי 12.9% מהיילודים שנולדו לאימהות עם הזיהום הנגיפי נולדו מוקדם, זאת בהשוואה לשיעור צפוי באוכלוסיה של 10%, רמז לכך שזיהום בטרימסטר שלישי עשוי להיות מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת.

מבין 610 תינוקות שנולדו לאימהות עם נגיף קורונה ונבדקו בעצמם לזיהום הנגיפי במהלך השהות בבית החולים, 2.6% נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה. שיעור התינוקות החיוביים לנגיף קורונה הגיע עד 4.3% בקרב תינוקות שנולדו לאימהות עם זיהום מתועד בנגיף קורונה בתוך שבועיים מהלידה. לא תועדו מקרים של זיהום חדש בתינוקות בקרב אלו שנולדו לאימהות בהם הזיהום אירע למעלה משבועיים טרם הלידה.

ממחקר אחר עלה כי בקרב תינוקות בגילאי 0-12 חודשים שאובחנו או טופלו בין פברואר עד מאי, 25 מבין 1,165 תינוקות (2.0%) אובחנו עם הזיהום הנגיפי וכשמונה מהם אושפזו בבית חולים; 85% סבלו מתסמינים במערכת העיכול, 81% פיתחו חום. תסמינים בדרכי נשימה עליונות תועדו ב-59% מהתינוקות, אך התינוקות לא נדרשו לתוספת חמצן. סך העדויות העיד כי תינוקות לרוב מפתחים רק תסמינים קלים כאשר נדבקים בנגיף הקורונה ותסמינים נשימתיים אינם הממצא הנפוץ ביותר.

ילדים

במחקר שכלל קרוב ל-2,000 ילדים עם בדיקה חיובית לנגיף הקורונה, כשליש (35.9%) לא הציגו כל תסמין של הזיהום. חלק מהתסמינים שתועדו לא סייעו בהבחנה בין ילדים שנמצאו חיוביים לזיהום ואלו שהיו שליליים לנגיף. שכיחות כאבי מפרקים או שרירים, חולשה ותסמינים נשימתיים לא היו שונים בין ילדים עם ובלי זיהום בנגיף הקורונה. עם זאת, אובדן חוש ריח היה הרבה יותר נפוץ בקרב אלו שהיו חיוביים לקורונה (7.7% לעומת 1.1%). כאבי ראש תועדו ב-15.7% מהילדים החיוביים, בהשוואה ל-6.3% מהילדים השליליים לזיהום. חום היה מעט יותר נפוץ ושכיחותו עמדה על 25.5% מהילדים החיוביים ועל 15% מאלו שהיו שליליים לקורונה.

החוקרים חישבו כי יחס הסבירות לתוצאה חיובית לזיהום בנגיף הקורונה נע בין 1-1.8 למרבית התסמינים, אם כי עם בחילות והקאות תועד יחס סבירות של 5.5 ועל חוסר חוש ריח הגיע יחס הסבירות הנ”ל ל-7.3. יחס הסבירות היה גבוה יותר עם שילוב תסמינים ועלתה הצעה כי בתי ספר יתמקדו בזיהוי ילדים עם משלבי תסמינים ספציפיים יותר לצורך החלטה על בדיקות אפשריות או בידוד ביתי.

זיהום קורונה בבתי ספר

הסיכון להדבקה בתנאים שונים בהחלט מעורר עניין בקרב רופאי ילדים והנתונים בנושא חשובים מאוד. מדו”ח מטעם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן אודות 17 בתי ספר בוויסקונסין בין אוגוסט ועד נובמבר עלה כי שיעורי הזיהום בתלמידים בקרב מורים ואנשי צוות בבתי ספר עמדו על 63% מהשיעור באוכלוסיה הכללית באותה עת, עדות לכך שהגישות בהן נקטו בבתי ספר היו יעילות. בנוסף, בקרב תלמידים שנדבקו בנגיף קורונה, רק 5% ממקרי ההדבקה יוחסו לחשיפה בבית הספר. לא תועדו מקרים של נגיף קורונה בקרב אנשי צוות על-רקע חשיפה בבית הספר.

מנתונים שפורסמו בפברואר 2021 עלה כי מבוגרים צעירים מהווים את המקור הגדול ביותר להמשך המגפה. על-בסיס נתונים בין אוגוסט ועד אוקטובר בשנת 2020, פתיחת בתי הספר לא הובילה לשינוי ברמת האוכלוסייה במקרי תמותה על-רקע קורונה. הנתונים תמכו בהעדפת מתן חיסונים למבוגרים צעירים בגיל העבודה, מאחר ואלו עשויים לסייע במניעת התפשטות המחלה למבוגרים.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    CBT עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפרעת אבל (JAMA Psychiatry)

    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) עדיף על טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס להפחתת חומרת התסמינים בחולים עם הפרעת אבל ממושכת, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסם ב-JAMA Psychiatry. בעוד שלמטופלים שעברו CBT ממוקד לאבל הייתה תגובה מעולה בהשוואה לאלו שעברו טיפול קוגניטיבי מבוסס-מיינדפולנס, המשתתפים בשתי הקבוצות חוו ירידה משמעותית בתסמינים 6 חודשים לאחר הטיפול. “אנו מדגישים כי תוצאות […]

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    ההשפעה של אקזמה בדרגה מתונה-עד-חמורה על קצב הגדילה של ילדים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAD)

    אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה עשויה להאט את קצב הגדילה של ילדים מתחת לגיל 12 שנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Dermatology. מחקר PEDISTAD הינו מחקר בינלאומי הנמשך בימים אלו וכולל 1,326 ילדים מתחת לגיל 12 שנים עם אבחנה של אטופיק דרמטיטיס בדרגה בינונית-עד-חמורה, שאינם מאוזנים היטב תחת […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה