אין תועלת הישרדותית לטיפול ב- pembrolizumb בקו שני/שלישי לטיפול בסרטן שד triple negative מטסטטי/ Lancet Oncology

מאת ד”ר יוליה וקסמן

מדובר במחקר רנדומלי גדול שהראה שטיפול ב- Pembrolizumab (קיטרודה) לא שיפר השרדות לעומת כימותרפיה במטופלות עם  triple negative breast cancer (TNBC)  מטסטטי שטופלו בעברן. מטופלות עם PD-L1 combined positive score (CPS) ≥10 הראו הישרדות חציונית של 12.7 חודשים עם קיטרודה לעומת 11.6 חודשים עם כימותרפיה (אותה בחר הרופא המטפל). מבחינת תופעות לוואי בקיטרודה היו פחות תופעות לוואי מדרגה 3 או 4.

ממצאי המחקר מעידים על כך שיש צורך לחקור את מתן התרופה בתתי אוכלוסיות מסוימות, במיוחד במטופלות עם גידולים עשירים ב- PD-L1.

המחקר הוא חלק ממאמץ להגדיר את תפקיד ה- checkpoint inhibitors ב- TNBC. במחקר ה- Impassion130 נמצא שיפור ב- PFS (התקדמות מחלה או תמותה) ובהישרדות עם הוספת טיפול ב- atezolizumab (Tecentriq)  לכימותרפיה בקו ראשון ב- TNBC (מטסטטית או  locally advanced). עם זאת המחקר לא הראה ממצאים דומים במטופלות שכבר טופלו בעבר (לא קו ראשון).

בשני מחקרים קודמים, קיטרודה הראתה פעילות במטופלות עם TNBC מטסטטית שטופלו בעבר. במחקר פאזה ראשונה KEYNOTE-012 תרופות ממשפחת immune checkpoint inhibitor  גרמו לתגובה ב- 18.5% ובמחקר פאזה שניה KEYNOTE-086 הגיבו 5.3% מהמטופלות. בשני המחקרים התגובה הייתה דורבילית במרבית המגיבות. התוצאות המבטיחות בטיפול בקיטרודה נצפו גם במחקר פאזה שלישית KEYNOTE-355 שהראה יתרון ב- PFS עם הוספת מעכב PD-1 לכימותרפיה במטופלות בקו טיפול ראשון locally advanced/metastatic TNBC עם CPS ≥10.

המחקר שפורסם ב- Lancet Oncology מדווח את תוצאות מחקר פאזה שלישית רב מרכזי KEYNOTE-119 שכלל 1098 מטופלות והשווה קיטרודה לכימותרפיה single agent בקו טיפול שני/שלישי בחולות עם TNBC מטסטטי. הטיפול ניתן עד התקדמות המחלה או ת”ל. ה- primary endpoint של המחקר היה הישרדות בחולות עם CPS ≥10, הישרדות בחולות עם CPS ≥1 והישרדות בכל אוכלוסיית המחקר. הגיל החציוני של המטופלות היה 52, ומחצית מהמטופלות היו במצב תפקודי טוב (ECOG 1 ). 66% מהמטופלות היו עם CPS ≥1 ו-31% עם CPS ≥10.

לאחר מעקב חציוני של 31 חודשים, בתת הקבוצה עם CPS ≥1 הייתה ירידה בתמותה בזרוע הקיטרודה של 22% לעומת זרוע הבקרה, אבל התוצאה לא הייתה משמעותית סטטיסטית (P=0.057).

למטופלות עם CPS ≥1 הייתה הישרדות חציונית של 10.7 חודשים בזרוע הקיטרודה ו-10.2 חודשים בזרוע הכימותרפיה, גם פה ההבדל לא משמעותי סטטיסטית. באנליזה של כל האוכלוסייה, ההישרדות החציונית הייתה 9.9 חודשים עם קיטרודה ו-10.8 חודשים עם כימותרפיה.

באנליזה post hoc שכללה 20% מאוכלוסיית המחקר, פעילות פמברוליזומאב העלתה את ערכי CPS. במטופלות עם CPS ≥20 ההישרדות החציונית היתה 14.9 חודשים עם קיטרודה ו- 12.5 חודשים עם כימותרפיה. עם זאת יש לפרש תוצאות אנליזה מסוג post hoc בזהירות ובעתיד לבצע ולידציה לתוצאות הללו.

תופעות הלוואי מדרגה 3 או 4 היו כולן יותר נפוצות עם כימותרפיה: אנמיה (3% מול 1%), לויקופניה (5% מול 1%) ונויטרופניה (13% מול 0%). Serious AEs קרו ב- 20% מהמטופלים בכל אחת מהקבוצות.

הממצאים מתאימים למחקרים שבוצעו בעבר במטופלות עם סרטן שד שקיבלו anti-PD-1/L1 והמסקנה היא שבכל סוגי סרטן השד, התגובות עם checkpoint inhibitors נמוכות, אבל התגובות המושגות הן ממושכות.

הכתבה פורסמה ב- MEDPAGE TODAY

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדיקות סקר המבוססות על MRI מפחיתות תמותה בנשים עם מוטציית BRCA1 (מתוך JAMA Oncol)

    בדיקות סקר המבוססות על MRI מפחיתות תמותה בנשים עם מוטציית BRCA1 (מתוך JAMA Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology עולה כי בדיקות סקר שגרתיות המבוססות על MRI מפחיתות את הסיכון לתמותה עקב סרטן שד בהיקף של 80% בנשים עם שינויים ברצף BRCA1, אך התועלת של מעקב באמצעות בדיקות MRI לא הוכחה בנשים עם שינויים ברצף BRCA2. ההנחיות מטעם ה-National Comprehensive Cancer Network Clinical Practice Guidelines ממליצות כי […]

  • האם ניתן לוותר על דיסקציה של קשריות לימפה בבית השחי במקרים של סרטן שד מוקדם? (N Engl J Med)

    האם ניתן לוותר על דיסקציה של קשריות לימפה בבית השחי במקרים של סרטן שד מוקדם? (N Engl J Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine עולה כי אי השלמת דיסקציה של קשרית לימפה בבית השחי אינו מעלה את הסיכון להישנות או פוגע בסיכויי ההישרדות הכוללים לאחר חמש שנים בנשים עם סרטן שד מוקדם, ללא מעורבות קשריות לימפה עם גרורות לקשרית זקיף שהשלימו ניתוח וטיפול קרינתי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי […]

  • גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    גורמי סיכון לממאירות שד שניה בנשים (JAMA Oncology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי נשים צעירות יותר ששרדו סרטן שד עם וריאנט פתוגני מולד או אלו עם אבחנה ראשונית של ממאירות מוגבלת לעומת ממאירות שד ראשונית פולשנית סיכון גבוה יותר משמעותית לממאירות שד ראשונית נוספת. בנשים עם אבחנה של סרטן שד עד גיל […]

  • ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    ההשפעה של חששות בנוגע לפוריות על החלטות טיפול בנשים צעירות עם סרטן שד (Cancer Med)

    נשים צעירות רבות עם אבחנה חדשה של סרטן שד חוששות בכל הנוגע להשפעה של הטיפולים כנגד הממאירות על הפוריות, כאשר אלו עשויים להשפיע על החלטות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי על-רקע עליה בשכיחות דחיית הריונות לשנות ה-30 וה-40 לחיים באוכלוסייה הכללית, סביר יותר כי נשים […]

  • האם טיפול כימו-אימונותרפי קדם-ניתוחי משפר הישרדות חולים עם NSCLC? (מתוך JAMA Oncology)

    האם טיפול כימו-אימונותרפי קדם-ניתוחי משפר הישרדות חולים עם NSCLC? (מתוך JAMA Oncology)

    בהשוואה לטיפול כימותרפי, טיפול כימו-אימונותרפי קדם-ניתוחי הוביל לשיעורי הישרדות ללא-אירועים טובים יותר ושיעורי תגובה מלאה גבוהים יותר, אם כי לא תועד שיפור בהישרדות הכוללת של חולים עם סרטן ריאות לא-נתיח מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם ביטוי PD-L1 קטן מ-1%, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology. מנהל המזון והתרופות […]

  • משלב Ipilimumab עם Nivolumab משפר הישרדות חולים עם סרטן כבד (מתוך הודעת Bristol-Myers Squibb)

    משלב Ipilimumab עם Nivolumab משפר הישרדות חולים עם סרטן כבד (מתוך הודעת Bristol-Myers Squibb)

    הוספת Nivolumab (אופדיבו) ל-Ipilimumab (יירבוי) הובילה לשיפור משמעותי בהישרדות הכוללת של מבוגרים עם אבחנה של ממאירות כבד מתקדמת, אשר לא טופלה קודם לכן, כך עולה מנתונים מטעם היצרן. המומחים מסבירים כי Nivolumab הינו מעכב בקרה חיסונית, בעוד ש-Ipilimumab הינו נוגדן חד-שבטי כנגד CTLA-4. שני התכשירים, ביחד ולחוד, אושרו לטיפול במספר רחב של מחלות ממאירות. מנהל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה