ההשלכות של שינויי האקלים ומשבר האקלים על עולם הרפואה (מתוך MedPage Today)

במאמר דעה שפורסם באתר MedPage Today כותבים מומחים כי המאבק במשבר האקלים אינו חשוב רק לכדור הארץ, אלא גם בעל חשיבות רבה לעולם הרפואה.

ברחבי העולם, אסונות על-רקע האקלים כולל סופות, יובש, שרפות והצפות הובילו לעקירתם מביתם של למעלה מ-10 מיליון תושבים מחודש ספטמבר האחרון. במערב ארצות הברית, צפויה בקרוב עונת השרפות לה השפעה ניכרת על המצב הבריאותי ומערכת הבריאות. שינויי אקלים מהווים איום מיידי למטופלים ולמערכת הבריאות, כאשר שרפות מובילות לפינוי בתי חולים, סגירת בנייני מרפאות והפרעה בשרשרת האספקה.

למשבר האקלים בהחלט השפעה על רופאים ועל בריאות הציבור. ההחלטות של רופאים, כולל מתן מרשמים, שימוש בציוד רפואי ובדיקות, אחראי לכ-80 סנט מכל דולר המשמש להוצאה רפואית, כאשר כל אחת מההחלטות שמקבלים רופאים עשויה להשפיע על שינוי האקלים. על הרופאים מוטלת האחריות לחנך, לתמוך ולפעול להפחתת ההשפעה של הסקטור הרפואי, האחראי לכ-10% מכלל פליטות גזי חממה בארצות הברית.

להפחתת שינויי האקלים וההשפעות על בריאות האדם, הכותבים ממליצים על חמישה צעדים בהם יכולים לנקוט רופאים, כולל מסקנות שהופקו בעקבות מגפת הקורונה, במטרה להפחית את ההשפעה הקולקטיבית של הצוות הרפואי ולשפר את פעילות מערכת הבריאות:

1)     הגדלת השימוש בשירותי טל-רפואה

מפגשים וירטואליים חסכו לאנשי צוות רפואי נהיגה לאורך עשרות מיליוני קילומטרים, חסכון כזה יכול להפחית את השחיקה של התשתיות, פליטות גזי חממה וחסכון בזמן היעדרות מהעבודה.

2)     הגברת המודעות בקרב המטופלים

שרפות חמורות וארוכות עלולות להחמיר את התסמינים של חולים עם אסתמה ומחלת ריאות כרונית, הפונים בתדירות רבה יותר לחדרי מיון. במקביל, העליה בטמפרטורה ועליה בפחמן דו-חמצני מדלקים תורמת לעונת אלרגנים ארוכה ואינטנסיבית יותר, העלולה להחמיר תסמיני אלרגיה ואסתמה. במהלך דיונים עם המטופלים אודות ההמלצות להפחתת הסיכון הכרוך בשינויי אקלים, רופאים יכולים להסביר לחולים ולעודד אותם להגן טוב יותר על מצבם הבריאותי. לדוגמא, ניתן להציע הליכה או רכיבה על אופניים למרחקים קצרים יותר והקפדה על שינויים תזונתיים.

3)     שימוש מושכל בציוד רפואי

פרויקטים המעודדים שימוש מושכל בציוד רפואי ומחשבה בטרם פתיחת ציוד חדש עשויים לסייע בצמצום שימוש מיותר בציוד רפואי.

4)     שרשראות אספקה חליפיות

השקעה בשרשראות אספקה חליפיות תורמת לעמידות הכלכלה המקומית והקהילה. המגפה האחרונה עם ההפרעה באספקה של מסכות וציוד מיגון אישי מסין הדגישה את חשיבות הדבר.

5)     תמיכה בשוויון רפואי ואחריות חברתית

על רופאים לתמוך במדיניות הכוללת התייחסות לשיקולים חברתיים וסביבתיים המשפיעים על הבריאות, במטרה להבטיח כי הקהילות הפגיעות ביותר מיוצרות בתכניות הנוגעות למדיניות ההתמודדות עם שינויי האקלים והתערבויות המתמקדות בהשפעות האקלים על המצב הבריאותי.

לידיעה ב-MedPage Today

הערת מערכת:

השבוע נקיים גם ראיון מיוחד עם פרופ’ נדב דוידוביץ’ יו”ר איגוד רופאי בריאות הציבור שבו נעסוק במקומה ותפקידה של הקהיליה הרפואית בסוגיית משבר האקלים. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    נתוני מד סוכר רציף מספקים הערכה מקיפה יותר של ערכי הסוכר מהערכת רמות סוכר בצום בלבד ובהתחשב בשונות הנרחבת של רמות סוכר בדם בצום באותו מטופל, נתוני מד סוכר רציף עשויים לסייע בשיפור הדיוק באבחנת סוכרת, כך מדווחים חוקרים ממכון וייצמן במאמר שפורסם בכתב העת Nature Medicine. החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר 10K Study, כולל […]

  • ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח בעזרת רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך עשוי לקצר משך אשפוז (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוט להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה במשך אשפוז קצר יותר לעומת ניתוח ידני להחלפת הירך, זאת לצד הפחתת היקף החולים המופנים למוסד סיעודי ייעודי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty. החוקרים השלימו מחקר רב-מרכזי עם הערכה רטרוספקטיבית של הנתונים אודות 8,536 חולים שעברו ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של […]

  • הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    הבדלים בהיקף העיכוב באבחנת מחלת צליאק בילדים (JAMA Netw Open)

    בילדים באיטליה עם תסמינים פחות ספציפיים או הפרעה בשגשוג תועד עיכוב ארוך יותר באבחנה של מחלת צליאק, בעוד שאלו מתחת לגיל 3 שנים או עם היסטוריה משפחתית מאובחנים מוקדם יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 3,171 ילדים עם אבחנה של מחלת צליאק […]

  • ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    ההשפעה של תכנית למניעת פציעות על בטיחות ילדים (Pediatrics)

    התוכנית למניעת פציעות (The Injury Prevention Program, או TIPP) הינה תכנית ביוזמת האקדמיה האמריקאי לרפואת ילדים משנת 1983 שנועדה לסייע לרופאי ילדים במניעת חבלות לא-מכוונות בילדים. מנתונים שפורסמו בכתב העת Pediatrics עולה כי התוכנית הפחיתה ביעילות את היקף הפציעות בילדים במהלך השנתיים הראשונות לחייהם.  ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהתוכנית קיימת מזה כארבעה עשורים, […]

  • מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    מה בין חשיפה לפוראן ובין מחלת ריאות חסימתית כרונית? (BMC Public Health)

    חשיפה לפוראן, תרכובות כימיית המצויה במוצרי חקלאות, מייצבים, תרופות ואוכל, מלווה בעליה משמעותית בשיעורי הימצאות מחלת ריאות חסימתית כרונית (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) ותמותה נשימתית, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey בין 2013 עד 2018 וזיהו 270מבוגרים עם […]

  • נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    נגיף קורונה עשוי להישאר בגוף במשך למעלה משנה (מתוך כנס ה-CROI)

    מדענים מקליפורניה מצאו כי שרידים של נגיף COVID-19 עשויים להישאר בדם וברקמות לתקופה של למעלה משנה לאחר ההדבקה הראשונית בנגיף, כך דווח בכנס ה-Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections. במחקר בנושא Long COVID זיהו החוקרים אנטיגנים של הנגיף בזרם הדם למשך עד 14 חודשים לאחר הזיהום ובדגימות רקמות במשך למעלה משנתיים לאחר ההדבקה בנגיף. שני […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה