עליה בשיעורי ההישרדות של ילדים עם ממאירות מוחית בסיכון גבוה (JAMA Oncol)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת JAMA Oncology, עולה כי השימוש בבדיקה מולקולארית להבחנה בין תתי-סוגים של מדולובלסטומה הדגימה שיפור משמעותי בהישרדות של ילדים עם מחלה בסיכון גבוה לאחר הגברת עצימות טיפול ב-Carboplatin.

מטרת המחקר הייתה לבחון את תוצאות הגברת עצימות טיפול ב-Carboplatin כתכשיר המעלה את הרגישות לקרינה ו-Isotretinoin כתכשיר המעודד מוות תאי בילדים עם מדולובלסטומה בסיכון גבוה. המחקר האקראי נערך בין מרץ 2007 ועד ספטמבר 2018 וכלל משתתפים בגילאי 3-21 שנים עם אבחנה חדשה של מדולובלסטומה בסיכון-גבוה.

המשתתפים חולקו באקראי לקבלת קרינה לגולגולת ולעמוד השדרה במינון 36-Gy וטיפול שבועי ב-Vincristine עם או ללא טיפול יומי ב-Carboplatin ולאחר מכן 6 מחזורי טיפול אחזקה בכימותרפיה עם Cisplatin, Cyclophosphamide ו-Vincristine, עם או ללא 12 מחזורי טיפול ב-Isotretinoin במהלך ולאחר אחזקה.

התוצא הקליני העיקרי היה הישרדות ללא-אירועים והתוצא הביולוגי העיקרי היה סיווג מולקולארי לפי מתילציית דנ”א.

מבין 294 חולים עם מדולובלסטומה, 261 חולים היו זמינים להערכה רדיולוגית ופתולוגית; גיל חציוני של 8.6 שנים (טווח, 3.3-21.2 שנים); 189 חולים (72%) היו עם מחלה גרורתית; 58 חולים (22%) עם אנאפלזיה דיפוזית; 14 חולים (5%) עם מחלה שיירית של מעל 1.5 סמ”ר.

שיעורי ההישרדות ללא-אירועים לאחר חמש שנים עמדו על 62.9% (רווח בר-סמך 95% של 55.6-70.2%) ושיעורי ההישרדות הכוללים עמדו על 73.4% (רווח בר-סמך 95% של 66.7-80.1%).

ההקצאה האקראית לטיפול ב-Isotretinoin נסגרה מוקדמת עקב חוסר תועלת.

שיעורי ההישרדות ללא-אירועים לאחר חמש שנים עמדו על 66.4% עם Carboplatin, לעומת 59.2% ללא הטיפול התרופתי (p=0.11), כאשר היתרון של הטיפול תועד רק בחולים עם מדולובלסטומה בסיכון גבוה, קבוצה 3 (73.2% לעומת 53.7%, בהתאמה; p=0.047).

החוקרים מדווחים על הבדלים בשיעורי ההישרדות הכוללים לאחר חמש שנים לפי תתי-קבוצות מולקולאריות (p=0.006): הפעלת מסלול WNT (100%); הפעלת מסלול SHH (53.6%), קבוצה 3 (73.7%) וקבוצה 4 (76.9%).

ממצאי המחקר מעידים כי בילדים עם מדולובלסטומה בסיכון גבוה, הגברת טיפול עם Carboplatin הובילה לשיפור ההישרדות ללא-אירועים בשיעור של 19% לאחר חמש שנים. הממצאים תומכים עוד בחשיבות שילוב הערכה קלינית ומולקולארית של הסיכון בחולים אלו.

JAMA Oncol. Published online July 22, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שיעור סיבוכים נמוך לניתוחי גירוי עצב וגאלי (Brain and Spine)

    שיעור סיבוכים נמוך לניתוחי גירוי עצב וגאלי (Brain and Spine)

    ניתוחים לגירוי עצב וגאלי מהווים התערבות יחסית בטוחה, עם שיעור סיבוכים נמוך, אם כי ישנם הבדלים בסוג הפרוצדורה ונוכחות סיבוכים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Brain and Spine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גירוי עצב וגאלי מהווה את שיטת נוירו-מודולציה הנפוצה ביותר בחולים עם אפילפסיה. למרות שקיים סיכון לתופעות לוואי לבביות דוגמת […]

  • טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים בגיל הפוריות עם אפילפסיה כללית אידיופטית, החלפת טיפול תרופתי מ-Valproate ל- Levetiracetamלעומת Lamotrigine מפחיתה את הסיכון להישנות פרכוסים לאחר 24 חודשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפילפסיה כללית אידיופטית הינה צורה נפוצה של אפילפסיה ומהווה 15-20% מהמקרים, עם שכיחות מעט […]

  • ההשפעה של תפקוד הלב ונוקשות עורקים על הסיכון למחלה צרברווסקולארית (Int J Cardiol)

    ההשפעה של תפקוד הלב ונוקשות עורקים על הסיכון למחלה צרברווסקולארית (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי הפרעה בתפקוד הלב וכלי הדם מלווה בסיכון מוגבר לאטרופיה מוחית אזורית ובשכיחות מחלה צרברווסקולארית לאור נוקשות כלי דם, בפרט באלו עם רמת השכלה נמוכה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אות מוגבר בחומר הלבן מעיד על מחלת כלי דם קטנים דיפוזית המערבת את כלי […]

  • היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    היעילות של קרינה סטריאוטקטית לטיפול בסרטן כליה (Lancet Oncology)

    טיפול SABR (או Stereotactic Ablative Body Radiotherapy) מהווה גישת טיפול בטוחה, לא-פולשנית ויעילה במקרים של ממאירות כלייתית ראשונית בחולים שאינם מתאימים לכריתה ניתוחית של הגידול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Lancet Oncology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קרינה סטריאוטקטית הינה גישת טיפול מבטיחה לחולים עם סרטן כליה לא-נתיח מאחד ומדובר בפרוצדורה לא-פולשנית שאינה […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה