מדדים נשימתיים לא-פולשניים עשויים לסייע בחיזוי סיבוכים בתינוקות עם דיספלזיה ברונכו-פולמונרית (BPD) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים מארצות הברית על תוצאות מחקר חדש, מהם עולה כי מדד Modified Respiratory Severity Score או Modified Pulmonary Score עשויים לסייע בזיהוי חולים עם דיספלזיה ברונכו-פולמונרית (Bronchopulmonary Dysplasia) בדרגה החמורה ביותר בסיכון הגדול ביותר לסיבוכים ותמותה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשערה כי עליה בחומרת מדדים נשימתיים תסייע בזיהוי חולים עם BPD בדרגה חמורה בסיכון הגדול ביותר לסיבוכים באשפוז. הם השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי ובחנו את מדדי Modified Respiratory Severity Score (מכפלת לחץ ממוצע בדרכי האוויר באחוז חמצן נשאף) ומדד Modified Pulmonary Score (מכפלת מדד תמיכה נשימתית באחוז חמצן נשאף עם סיכום מדד טיפול תרופתי) במדגם תינוקות בגיל מתוקן של 36 שבועות ומעלה עם BPD חמור, אשר אושפזו בין השנים 2010 ו-2018.

החוקרים בחנו את הקשר בין כל מדד ובין התוצא העיקרי המשולב של תמותה או אשפוז ממושך (מעל אחוזון 75 של כלל המדגם). עוד נבחנו שיעורי התמותה ותוצא משולב של תמותה או פיום קנה כתוצאים משניים.

מדגם המחקר כלל 303 משתתפים, כאשר מהנתונים עולה קשר בין מדדים גבוהים יותר ובין סיכון מוגבר לתמותה או אשפוז ממושך: יחס סיכויים מתוקן של 1.5 (רווח בר-סמך 95% של 1.3-1.7) עם מדד Modified Respiratory Severity Score ויחס סיכויים מתוקן של 11.5 (רווח בר-סמך 95% של 5.5-24.1) עם מדד Modified Pulmonary Score.

מדד Modified Pulmonary Score הדגים יכולת חיזוי מעט טובה יותר של הסיכון לתמותה או אשפוז ממושך, בהשוואה למדד Modified Respiratory Severity Score (שטח מתחת לעקומת ה-ROC של 0.90 לעומת 0.88, בהתאמה, p=0.03). השטח מתחת לעקומת ה-ROC להערכת הסיכון לתמותה ותמותה/פיום קנה לא היה שונה משמעותית בהשוואת שני המדדים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי המדדים הנשימתיים הלא-פולשניים הללו עשויים לסייע בזיהוי החולים עם BPD בדרגה חמורה המצויים בסיכון הגדול ביותר לתמותה, אשפוז ממושך או צורך בפיום קנה.

J of Pediatrics, March 2022

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

מדדים אלה עשויים לעזור באיתור חולי ה-BPD הקשים יותר ואלי לטפל בהם מוקדם יותר כדי למנוע את הסיבוכים. בנוסף, ניתן על פי מדדים אלה לתת יעוץ טוב יותר להורים לגבי מה צפוי לילדם ולתכנן את משאבי הטיפול בצורה טובה יותר.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    גורמים המנבאים לידת חי לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (Fertil Steril)

    בנשים לאחר טיפול היסטרוסקופי בהידבקויות תוך-רחמיות (תסמונת Asherman Syndrome) שלושה גורמים עשויים לנבא את הסיכוי ללידת חי, כולל שיפור בדימום וסתי, עובי רירית רחם לאחר-ניתוח ועדות להידבקויות חוזרות בדרגה מינימאלית בבדיקת היסטרוסקופיה חוזרת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Fertility & Sterility. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון גורמים בלתי-תלויים העשויים להשפיע על סיכויי לידת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה