זיהום בנגיף קורונה מנבא אוטם גדול יותר בחולים עם אירוע מוחי איסכמי חד (Front Cardiovasc Med)

קורונה

במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Cardiovascular Medicine מדווחים חוקרים מאיטליה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי זיהום בנגיף קורונה מלווה בנפח אוטם גדול יותר בחלים עם אירוע מוחי איסכמי חד.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את המאפיינים הקליניים וההדמיתים, כמו גם לבחון הפרעות בתפקוד אנדותל ותפקודי קרישה בין חולים עם אירוע מוחי איסכמי חד עם עדות לזיהום בנגיף קורונה, בהשוואה לחולים ללא זיהום בקורונה ולהעריך את ההשפעה של חלבון Spike של נגיף הקורונה על הפעלת טסיות.

מדגם המחקר כלל 39 חולים עם אירוע מוחי איסכמי חד, מהם 19 חולים עם זיהום בקורונה בתוך 12 שעות מהופעת תסמיני אירוע מוחי ו-17 חולים ללא זיהום בקורונה, אשר היו תואמים בגיל ובמין לחולים עם קורונה. בדיקות הדמיה של המוח בוצעו בתוך 24 שעות ודגימות דם נאספו מתת-קבוצה של 10 חולים.

מהנתונים עולה כי הרמות בדם בקבלה לאשפוז של Factor VIII ו-von Willebrand Factor היו גבוהות יותר משמעותית בחולים עם COVID-19 ונקשרו בקורלציה חיובית עם נפח האוטם.

מניתוח סטטיסטי עלה כי זיהום בקורונה הינו גורם מנבא בלתי-תלוי של נפח האוטם (p=0.011).

עוד מצאו החוקרים כי חלבון Spike זוהה ב-2 מבין 10 חולים עם COVID-19.

טסיות מתורמים בריאים הדגימו דרגה דומה של הפעלת מסלולי קרישה בעקבות חשיפה לסרום של חולים עם COVID-19 או חשיפה לסרום מביקורות ללא COVID-19. נוגדנים מנטרלים כנגד חלבון Spike וכנגד FcγRIIA לא השפיעו על פעילות טסיות בשתי הקבוצות.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי לזיהום בקורונה השפעה משמעותית על תפקוד האנדותל ונפח אוטם מוחי בחולים עם אירוע מוחי איסכמי חד.

 

Front Cardiovasc Med. 2023 Jan 10

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה