תוצאות מתן מוקדם של איבופרופן לטיפול בדוקטוס ארטריוזוס פתוח (N Engl J Med)

תינוק
ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף מאמר שפורסם ב-New England Journal of Medicine, ומצא כי טיפול מוקדם באיבופרופן אינו מפחית סיכון לתמותה או דיספלזיה ברונכופולמונרית משמעותית בגיל מתוקן של 36 שבועות, בהשוואה למתן פלסבו, ומוסיף מהערותיו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי איבופרופן הינו מעכב COX המשמש לטיפול בפגים עם דוקטוס ארטריוזוס פתוח. בהעדר מידע אודות ההשפעה של טיפול סלקטיבי מוקדם באיבופרופן במקרים של דוקטוס ארטריוזוס פתוח גדול על התוצאות בטווח הקצר, הם השלימו מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו להערכת טיפול מוקדם (בתוך 72 שעות מהלידה) באיבופרופן כנגד דוקטוס ארטריוזוס פתוח (קוטר של 1.5 מ”מ ומעלה עם זרם פועם) בפגים שנולדו לאחר 23 שבועות הריון ועד 28 שבועות הריון ו-6 ימים.

התוצא העיקרי היה משלב של תמותה או דיספלזיה ברונכופולמונרית בדרגה בינונית או חמורה בגיל מתוקן של 36 שבועות.

מדגם המחקר כלל 326 תינוקות בזרוע הטיפול באיבופרופן ו-327 תינוקות בזרוע הפלסבו; מבין אלו, החוקרים אספו נתונים זמינים להערכה של 324 ו-322 תינוקות, בהתאמה.

שיעורי התוצא העיקרי עמדו על 69.2% מאלו בזרוע ההתערבות לעומת 63.5% מאלו בזרוע הפלסבו (סיכון יחסי מתוקן של 1.09, רווח בר-סמך 95% של 0.98-1.20).

החוקרים מדווחים כי 44 מבין 323 תינוקות בזרוע ההתערבות (13.6%) ו-33 מבין 321 תינוקות בזרוע הפלסבו (10.3%) הלכו לעולמם (סיכון יחסי מתוקן של 1.32, רווח בר-סמך 95% של 0.92-1.90).

בקרב התינוקות ששרדו עד גיל מתוקן של 36 שבועות, שיעורי דיספלזיה ברונכופולמונרית עמדו על 64.2% מאלו בזרוע ההתערבות ועל 59.3% מאלו בזרוע הפלסבו (סיכון יחסי מתוקן של 1.09, רווח בר-סמך 95% של 0.96-1.23).

החוקרים מדווחים על שני אירועים חריגים חמורים לא-צפויים (אירועים חריגים שלא נכללו ברשימת אירועים חריגים צפויים הנפוצים באוכלוסיית חולים זו)  שתועדו במהלך המחקר וייתכן וקשורים לטיפול באיבופרופן.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר אינם תומכים בהשפעה משמעותית של טיפול מוקדם באיבופרופן כנגד דוקטוס ארטריוזוס להפחתת הסיכון לתמותה או דיספלזיה ברונכופולמונרית בדרגה בינונית או חמורה.

N Engl J Med, Jan 25, 2024

הערות עורך:

מחקר זה מצטרף לשורה של מחקרים שבהם לא ברור היתרון של הטיפול האגרסיבי לסגירת ה-PDA.
גם מחקר זה אינו חף מהטיות מאחר וכ-30% מהמטופלים בזרוע הפלסבו טופלו באיבופרופן גלוי (open label).
גם במחקר זה, למרות שהטיפול התרופתי הוריד את שיעורי ההזדקקות לטיפול ניתוחי הרי שלא היה הבדל בין הקבוצות בתוצאים המשמעותיים כמו תמותה או BPD בגיל 36 שבועות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    השוואת שתי גישות טיפול פומי מונע בוויטמין K ביילודים (J Perinatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Perinatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש מהן עולה כי משטר הכולל מתן 13 מנות של ויטמין K לווה בשיפור משמעותי של פרופיל תפקודי קרישה בתינוקות, בהשוואה למשטר טיפול הכולל מתן שלוש מנות פומיות של ויטמין K. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    חשיבות תמיכה תזונתית במקרים של פגות בינונית-עד-מאוחרת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי התערבות לתמיכה תזונתית בפגים שנולדו לאחר 32 שבועות היריון לפני שבוע 36 להיריון ועד הזנה מלאה עם חלב אם הינה התערבות אפשרית, ללא השפעה על מרווח הזמן עד הזנה אנטרלית מלאה או על הרכב הגוף בגיל מתוקן של ארבעה חודשים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, מוסיף מהערותיו.

  • ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    ההשפעות של מאפיינים שונים על התוצאות ארוכת הטווח של טיפול בהידרוקורטיזון זמן קצר לאחר הלידה בפגים מונשמים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת Archives of Disease in Childhood: Fetal and Neonatal Edition מדווחים חוקרים מהולנד ובלגיה על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים שנולדו לפני שבוע 27 להיריון, טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון עשוי להביא לשיפור סיכויי ההישרדות או ליקוי נוירו-התפתחותי. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein מלווה בסיכון מוגבר ללידה מוקדמת (NEJM)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש בו הגיוס למחקר בשלב מוקדם בשל סוגיות הנוגעות לבטיחות ההתערבות, כאשר חיסון אימהי כנגד RSV המבוסס על Perfusion F Protein אמנם הפחית סיכון לסיבוכים משנית למחלה בדרכי נשימה תחתונות על-רקע RSV, אך לווה בעליה בסיכון ללידה מוקדמת. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

  • בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    בדיקות סקר לעליה מאוחרת ברמות TSH והיפותירואידיזם מולד לא-טיפוסי בפגים עם משקל לידה נמוך מאוד (J Pediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה שכיחות גבוהה של הפרעה בתפקודי התריס בפגים. ד"ר ברנרד ברזילי, עורך נאונטולוגיה, משתף את המחקר ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    טיפול ב-Nirsevimab יעיל מאוד במניעת אשפוזים של תינוקות עקב RSV (מתוך MMWR)

    מנתונים חדשים שפורסמו ב-Morbidity and Mortality Weekly Report עולה כי הנוגדן החד-שבטי Nirsevimab הדגים יעילות של 90% במניעת אשפוז עקב זיהום בנגיף RSV (או Respiratory Syncytial Virus) בתינוקות. ממצאי המחקר תומכים בהמלצות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן התומכות במתן Nirsevimab ביילודים ותינוקות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RSV הינו הגורם המוביל לאשפוז תינוקות בארצות […]

  • הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    הבדלים בהצגת מסר אופטימי לעומת פסימי להורים לפגים (JAMA Network)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בעת מסירת מידע פרוגנוסטי להורים לפגים אודות סיכון לסיבוכים, הורים לפגים שנולדו בשלב מוקדם מאוד עשויים להעדיף הצגת המסרים באופן אופטימי ולא פסימי. ד”ר ברנרד ברזילי, עורך מדור ניאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה