תוצאות מבטיחות למתן תוך-ורידי של Tenecteplase לטיפול באירוע מוחי איסכמי ביחידות ניידות (מתוך כנס ה-International Stroke Conference)

מנתונים שהוצגו במהלך כנס ה-International Stroke Conference עולה כי בחולים עם אירוע מוחי איסכמי, מתן תוך-ורידי של Tenecteplase ביחידת שבץ מוחי ניידת הוביל לתוצאות טובות יותר בהשוואה למתן עירוי Alteplase, כאשר לא תועדו הבדלים משמעותיים בין שתי גישות הטיפול במשך הזמן שחלף מהגעה ליחידה הניידת לטיפול באירוע מוחי ועד למתן הטיפול.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הראו כי מתן Tenecteplase ביחידה ניידת לטיפול באירוע מוחי לווה בשיעורים גבוהים יותר של זילוח חוזר מוקדם לעומת טיפול ב-Alteplase. ההנחיות הנוכחיות כוללות מתן Tenecteplase כקו-טיפול שני במקרים של חסימת כלי דם גדול לאור התועלת של הטיפול, כולל מתן תוך-ורידי מהיר ובחירת מינון קלה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השימושיות והיעילות של מתן תוך-ורידי של Tenecteplase לעומת עירוי Alteplase בתוך יחידה ניידת ייעודית לטיפול באירועים מוחיים.

המחקר הרטרוספקטיבי נערך בין פברואר 2021 ועד אפריל 2023 במרכז גדול לטיפול באירועים מוחיים. המחקר כלל 72 חולים (גיל חציוני של 65.7 שנים; חציון מדד NIHSS של 9 נקודות); 40 מהחולים טופלו ב-Alteplase ו-32 טופלו ב- Tenecteplase. החוקרים אספו נתונים בסיסיים כולל מידע דמוגרפי, מדד גלזגו, NIHSS ומועד ביצוע בדיקות הדמיה.

התוצא העיקרי היה מרווח הזמן מהגעה ליחידה ניידת לטיפול באירוע מוחי ועד מתן טיפול תרומבוליטי, כאשר תוצאי סיום משניים כללו את משך הזמן שחלף מההגעה ליחידה ועד פענוח בדיקת ההדמיה, מעבר לטיפול תרומבוליטי או זמן החלטה של המטפל למתן טיפול תרומבוליטי. תוצאי בטיחות כללו דימום תוך-מוחי תסמיני בתוך 24 שעות.

מהנתונים עולה כי אין הבדלים משמעותיים בין משך הזמן שחלף מהגעה ליחידה הניידת לטיפול באירוע מוחי ועד למתן טיפול תרומבוליטי (15 דקות לעומת 17.5 דקות).

החוקרים לא זיהו הבדלים במרווח הזמן שחלף מהגעה ליחידה הניידת ועד פענוח בדיקת ההדמיה, מעבר לטיפול תרומבוליטי או זמן ההחלטה של המטפל למתן טיפול תרומבוליטי. בנוסף, לא תועדו אירועים של התמרה המורגית באוכלוסיית המחקר.

מעבר לכך שמדובר בתכשיר פחות יקר, ממצאי המחקר מאשרים כי Tenecteplase הינו טיפול בטוח ויעיל כמו Alteplase. החוקרים מצפים כי יחידות ניידות אחרות לטיפול באירועים מוחיים ברחבי המדינה יבחרו גם כן להשתמש ב-Tenecteplase.

מתוך כנס ה-International Stroke Conference

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שיעור סיבוכים נמוך לניתוחי גירוי עצב וגאלי (Brain and Spine)

    שיעור סיבוכים נמוך לניתוחי גירוי עצב וגאלי (Brain and Spine)

    ניתוחים לגירוי עצב וגאלי מהווים התערבות יחסית בטוחה, עם שיעור סיבוכים נמוך, אם כי ישנם הבדלים בסוג הפרוצדורה ונוכחות סיבוכים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Brain and Spine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גירוי עצב וגאלי מהווה את שיטת נוירו-מודולציה הנפוצה ביותר בחולים עם אפילפסיה. למרות שקיים סיכון לתופעות לוואי לבביות דוגמת […]

  • טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    טיפול ב-Levetiracetam מפחית סיכון לפרכוסים בנשים בגיל הפוריות (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים בגיל הפוריות עם אפילפסיה כללית אידיופטית, החלפת טיפול תרופתי מ-Valproate ל- Levetiracetamלעומת Lamotrigine מפחיתה את הסיכון להישנות פרכוסים לאחר 24 חודשים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אפילפסיה כללית אידיופטית הינה צורה נפוצה של אפילפסיה ומהווה 15-20% מהמקרים, עם שכיחות מעט […]

  • ההשפעה של תפקוד הלב ונוקשות עורקים על הסיכון למחלה צרברווסקולארית (Int J Cardiol)

    ההשפעה של תפקוד הלב ונוקשות עורקים על הסיכון למחלה צרברווסקולארית (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי הפרעה בתפקוד הלב וכלי הדם מלווה בסיכון מוגבר לאטרופיה מוחית אזורית ובשכיחות מחלה צרברווסקולארית לאור נוקשות כלי דם, בפרט באלו עם רמת השכלה נמוכה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אות מוגבר בחומר הלבן מעיד על מחלת כלי דם קטנים דיפוזית המערבת את כלי […]

  • האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    האם ניתן להתבסס על מד סוכר רציף לאבחנה של סוכרת? (Nature Medicine)

    נתוני מד סוכר רציף מספקים הערכה מקיפה יותר של ערכי הסוכר מהערכת רמות סוכר בצום בלבד ובהתחשב בשונות הנרחבת של רמות סוכר בדם בצום באותו מטופל, נתוני מד סוכר רציף עשויים לסייע בשיפור הדיוק באבחנת סוכרת, כך מדווחים חוקרים ממכון וייצמן במאמר שפורסם בכתב העת Nature Medicine. החוקרים בחנו את הנתונים ממחקר 10K Study, כולל […]

  • האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    האם ויאגרה עשויה לסייע במניעת מחלת אלצהיימר? (J Alzheimer’s Dis)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Alzheimer’s Disease עולה כי מתן Sildenafil (ויאגרה) המשמשת לטיפול בהפרעות זקפה עשויה לסייע בהגנה מפני מחלת אלצהיימר. החוקרים השלימו ניתוח נתוני עולם-אמיתי ממאגר MarketScan Medicare Supplemental Database (שנים 2012-2017) ומאגר Clinformatics (שנים 2007-2020) וניתוח מותאם עם תקנון למגדר, גיל, גזע ומחלות רקע. הם זיהו את כל החולים […]

  • חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    חשיבות גורמי סיכון לא-מסורתיים להתפתחות אירוע מוחי בצעירים (Circulation: Cardiovascs Qual Outcomes)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes עולה כי לגורמי סיכון לא-מסורתיים, דוגמת מיגרנה ומחלות אוטואימוניות, השפעה גדולה יותר משמעותית על הסיכון לאירוע מוחי במבוגרים צעירים, לעומת גורמי סיכון מסורתיים דוגמת יתר לחץ דם, רמות כולסטרול גבוהות, או שימוש בטבק. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שבנשים פחות גורמי סיכון מסורתיים למחלות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה