טיפול אנטי-פטריייתי עשוי להקל על התסמינים בחולים עם אסתמה חמורה ו/או סינוסיטיס כרונית, עם בדיקות כיח חיוביות לתרביות פטריות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Allergy, Asthma and Immunology.
המחקר הרטרוספקטיבי כלל 134 חולים שטופלו בין 2012-2015. כל החולים הופנו למרפאת אלרגיה בשל אסתמה לא-מאוזנת וסיפקו דגימות כיח שנבדקו לפטריות.
החוקרים בחנו את הדגימות באמצעות Dithiothreitol (300 מ”ג למ”ל של כיח), שבהמשך הועברו לצנטריפוגה ולאחר מכן לפלטות גדילה. בשיטה זו הסגוליות והרגישות קרובות ל-100%.
מבין 134 החולים, 112 חולים (83.5%) נמצאו חיוביים, כפי שהוגדר לפי נוכחות לפחות שש מושבות בתוך שבועיים. 75 טופלו ב-Voriconazole, Terbinafine או Fluconazole, לבד או יחדיו. Voriconazole היה תרופת הבחירה, אך בשל פרופיל התוויות הנגד, תרופה אחרת שימשה לעיתים קרובות.
החוקרים זיהו שיפור משמעותי בתסמינים בלמעלה מ-90% מהחולים שטופלו ב-Voriconazole ומחצית מהחולים טופלו ב-Terbinafine. Terbinafine אינו כה יעיל אך הרבה יותר בטוח ונסבל הרבה יותר טוב. עם זאת, מספר קטן יחסית של חולים הפסיקו את הטיפול ב-Voriconazole.
נתוני מעקב היו זמינים אודות 62 חולים 23 חולי אסתמה, 17 חולים עם סינוסיטיס כרונית ו-22 עם שתי המחלות. בחולים אלו תועדו מספר יתרונות לטיפול אנטי-פטריייתי.
החוקרים מסכמים וכותבים כי נתונים רבים תומכים בתועלת של טיפול אנטי-פטרייתי, למרות שעדיין לא זכו לפופולאריות רבה באוכלוסיות אלו.
מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAAAI
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!