אלרגיה

הרכב המיקרוביום באף עשוי לסייע בחיזוי הסיכון להתפתחות פוליפים (Allergy)

ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Allergy עולה כי הערכת המיקרוביום בחלל האף עשויה לסייע בחיזוי הסיכון להישנות פוליפים בחולים עם סינוסיטיס כרונית עם פוליפים באף (Chronic Rhinosinusitis with Nasal Polyps, או CRSwNP) בדיוק של למעלה מ-90%.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מצאו כי הרכב המיקרוביום באף בחולים עם CRSwNP שונה משמעותית ומצוי בקורלציה עם דלקת סיסטמית. עם זאת, אין נתונים רבים אודות החשיבות של הרכב המיקרוביום בניבוי הישנות פוליפים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע אם שינויים בהרכב המיקרוביום בחלל האף עשוי לשמש כסמן לחיזוי הישנות CRSwNP.

מדגם המחקר כלל 85 מבוגרים (גילאי החולים נעו בין 18 עד 73 שנים, גיל ממוצע של 46 שנים) עם CRS2NP שעברו ניתוח סינוסים אנדוסוקופי בין אוגוסט 2014 ועד מרץ 2016 במרכז יחיד בסין. החוקרים כימתו ואפיינו מרכיבים של המיקרוביום בחלל האף באמצעות ריצוף גנטי, כאשר התוצא העיקרי היה הישנות פוליפים.

החוקרים מדווחים כי ב-39 חולים תועדה הישנות פוליפים וב-46 לא הייתה עדות לחזרה לאחר הניתוח.

כאשר נערכה השוואה בין הרכב המיקרוביום מדגימות חלל אף מחולים עם הישנות לעומת אלו ללא הישנות, החוקרים זיהו הבדלים משמעותיים בהרכב החיידקים. בדגימות מחולים עם הישנות CRSwNP תועדה שכיחות גבוהה יותר של Campylobacter, Bdellovibrio ו-Aggregatibacter. מנגד, באלו ללא הישנות תועדה שכיחות גבוהה יותר של Actinobacillus, Gemella ו-Moraxella.

לאחר מכן, החוקרים בחנו את התיאוריה שלהם כי הרכב מיקרוביום שונה בחלל האף עשוי לשמש כמנבא של הסיכון להישנות פוליפים נזאליים בעתיד. הם התבססו על מדגם אימון שכלל 48 דגימות ויצרו מודלים של הרכב המיקרוביום הנזאלי בלבד, מאפיינים קליניים בלבד ושילוב של השניים.

מהנתונים עולה כי Porphyromonas, Bacteroides, Moryella, Aggregatibacter, Butyrivibrio, Shewanella, Pseudoxanthomonas, Friedmanniella, Limnobacter ו-Curvibacter היו הזנים החשובים ביותר אשר הבחינו בין דגימות עם הישנות ודגימות ללא הישנות פוליפים נזאליים. כאשר המודל תוקף, השטח מתחת לעקומה עמד על 0.914, עדות לדיוק של 91.4% בחיזוי הישנות פוליפים באף.

החוקרים כותבים כי למרות שההשלכות הקליניות של הממצאים הללו הן מוגבלות, הם מאמינים כי מחקרים נוספים בנושא עשויים לסייע להבין טוב יותר את המנגנון המוביל לשינויים בהרכב המיקרוביום אשר עשויים להוביל להתפתחות או לנבוע מהופעת הפוליפים באף.

Allergy, Nov 4, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סיכון מוגבר לשיעול כרוני בצאצאים להורים עם שיעול כרוני (ERJ Open Res)

    סיכון מוגבר לשיעול כרוני בצאצאים להורים עם שיעול כרוני (ERJ Open Res)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ERJ Open Research עולה כי הסיכון לשיעול כרוני לא-יצרני גבוה יותר בילדים להורים עם שיעול כרוני, בהשוואה לאלו ללא סיפור משפחתי של שיעול כרוני. בנוסף, בקרב הורים עם שיעול כרוני יצרני תועד סיכון מוגבר לצאצא עם שיעול יצרני. במחקר RHINESSA (או Respiratory Health in Northern Europe, Spain and Australia), […]

  • יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

    יעילות קורטיקוסטרואידים במתן פומי לצפצופים חריפים בגיל טרום בית ספר (The Lancet Respiratory Medicine)

    האזינו כעת למגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 5: קורטיקוסטרואידים במתן פומי יעילים בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לְאסתמה (בדרך כלל נצפים בילדים בני 6 ומעלה), אך אין להם השפעה בטיפול בצפצופים חריפים הקשורים לברונכיוליטיס (בדרך כלל נצפים בילדים מתחת לגיל 12 חודשים). כך עולה מסקירה שיטתית וממטה אנליזה חדשה שפורסמה ב- The Lancet Respiratory Medicine.

  • עין יבשה מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות (Am J Ophthalmol)

    עין יבשה מלווה בסיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות (Am J Ophthalmol)

    בחולים עם מחלת עין יבשה סיכון גבוה יותר מפי שלוש להפרעות פסיכיאטריות, דוגמת דיכאון וחרדה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העינית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים התבססו על נתונים ממאגר National Institutes of Health להערכת הקשר בין מחלת עין יבשה ובין הפרעות פסיכיאטריות במדגם גדול של מבוגרים בארצות […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Tralokinumab כטיפול ארוך-טווח במבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס של ראש וצוואר (מתוך כנס ה-European Academy of Dermatology and Venereology)

    תוצאות מבטיחות ל-Tralokinumab כטיפול ארוך-טווח במבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס של ראש וצוואר (מתוך כנס ה-European Academy of Dermatology and Venereology)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-European Academy of Dermatology and Venereology עולה כי קרוב למחצית מהחולים עם אטופיק דרמטיטיס של הראש והצוואר שטופלו ב- Tralokinumabדיווחו על היעלמות נגעים עוריים לאחר תשעה חודשים. מדגם המחקר כלל 824 מבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס תחת טיפול ב- Tralokinumab, מהם 655 אובחנו עם אטופיק דרמטיטיס בראש וצוואר. הם כותבים כי […]

  • האיחוד האירופי אישר חיסון כנגד מחלה מנינגוקוקאלית (מתוך הודעת ה-EMA)

    האיחוד האירופי אישר חיסון כנגד מחלה מנינגוקוקאלית (מתוך הודעת ה-EMA)

    ועידת CHMP (או Committee for Medicinal Products for Human use) מטעם סוכנות התרופות האירופית (European Medicine Agency) אישרה את מתן Penbraya – חיסון של חברת פייזר כנגד מנינגוקוק מקבוצות A, C, W, Y ומקבוצה B – להגנה מפני מחלה מנינגוקוקאלית פולשנית. החיסון משלב מרכיבים של שני חיסונים כנגד מנינגוקוק: Trumenba (חיסון כנגד מנינגוקוק מקבוצה B) […]

  • טיפול ב-Upadacitinib משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס בראש וצוואר (מתוך כנס ה-EADV)

    טיפול ב-Upadacitinib משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס בראש וצוואר (מתוך כנס ה-EADV)

    טיפול ב- Upadacitinib במינון 15 מ”ג או 30 מ”ג הוביל לשיפור בחולים עם אטופיק דרמטיטיס המערב את אזורי הראש והצוואר, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו כפוסטר במהלך כנס ה-European Academy of Dermatology and Venereology Congress. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,682 חולים שלקחו חלק במחקרי Measure Up 1 ו-Measure Up 2, שני מחקרים בשלב 3, […]

  • מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מעקב עד גיל ההתבגרות לאחר חשיפה מוקדמת לבוטנים למניעת אלרגיה (New England Journal of Medicine Evidence)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 4, תחום פדיאטרי: צריכת בוטנים, החל מינקות ועד גיל 5 שנים, הובילה לסבילות מתמשכת לבוטנים עד גיל ההתבגרות בלא קשר לצריכת בוטנים לאחר מכן. דבר המוכיח שאפשר להגיע למניעה ולסבילות ארוכת טווח באלרגיה למזון. כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם ב-New England Journal of Medicine Evidence.

  • טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום נשימתי חמור (Lancet Psychiatry)

    טיפול אנטי-פסיכוטי לסכיזופרניה או הפרעות פסיכוטיות אחרות מלווה בסיכון מוגבר לזיהום COVID-19 חמור או זיהום נשימתי אחר ואשפוז נלווה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lancet Psychiatry. עם זאת, לא תואר קשר בין טיפול אנטי-פסיכוטי ובין הסיכון לזיהום קל. החוקרים בחנו את הנתונים ממספר מאגרים בדנמרק שכללו 85,083 משתתפים (גיל חציוני של 45.8 […]

  • קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    קרם Roflumilast משפר תסמיני אטופיק דרמטיטיס (JAMA Dermatol)

    מתוצאות שני מחקרים בשלב 3 עולה כי קרם Roflumilast בריכוז 0.15% נסבל היטב והוביל לשיפור משמעותי בתסמינים במבוגרים ובילדים עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, בשלב 3, מחקר INTEGUMENT שכלל 654 חולים ומחקר INTEGUMENT-2 שכלל 683 חולים, כללו מטופלים בגילאי 6 שנים ומעלה עם אטופיק דרמטיטיס בדרגה קלה-עד-בינונית. המשתתפים חולקו באקראי ביחס […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה