נעה גינזבורג BSc
מחקר חדש בחר לנתח את ההשפעה של פוליפנולים בקקאו על הפעלת של NOX2 (NADPH oxidase isoform 2), את השינוי בעקה החמצונית ואת האפופטוזיס של ההפטוציטים באוכלוסיה הסובלת מ-NASH (non-alcoholic steatohepatitis). לדברי החוקרים, החמרה ופיברוזיס ב- NASH מתרחשות בשל תהליך פתוגני הכולל הפעלה של NADPH (nicotinamide adenine dinucleotide phosphate) אוקסידאז. פוליפנולים הם בעלי השפעה אנטי-אוקסידנטית ועשויים לעכב את פעילות של ה-NADPH אוקסידאז.
החוקרים ערכו מחקר חתך שהשווה 19 מטופלים עם NASH עם 19 משתתפים בקבוצת הביקורת. בתחילת המחקר הם מדדו בשתי הקבוצות את העקה החמצונית באמצעות פעילות NOX2 ו- F2-isoprostanes בסרום ואת האפופטוזיס של תאי הכבד, באמצעות רמות של ציטוקרטין-18 (CK-18) בסרום.
בקבוצת הטיפול, החוקרים חילקו את המטופלים הסובלים מ-NASH לקבל בנוסף (באופן אקראי) 40 גרם של שוקולד מריר (85% מוצקי קקאו או יותר) ביום, או שוקולד חלב באותה הכמות (המכיל ק' 35% מוצקי קקאו). המטופלים קיבלו את השוקולד מדי יום במשך כשבועיים, ובסופם מדדו החוקרים שוב את רמות ה- sNOX2-dp , ה- isoprostanes בסרום ואת ה- CK-18.
באופן צפוי, המשתתפים הסובלים מ-NASH הראו רמות גבוהות יותר של sNOX2-dp, serum isoprostanes ושל – CK-18בהשוואה לקבוצת הביקורת. בתוך שתי קבוצת הטיפול השונות נראו הבדלים משמעותיים: בהשוואה לתחילת המחקר, צריכה של שוקולד מריר במשך שבועיים הביאה לירידה גדולה ב- sNOX2-dp, ב- serum isoprostanes וב- CK-18 בסרום. הקבוצה שקיבלה שוקולד חלב לא הראתה כל שינוי. החוקרים מצאו קשר ישיר בין השינוי (דלתא) ב- sNOX2-dp לזה של ה- isoprostanes בסרום. הם מסכמים כי לפוליפנולים שבקקאו יש השפעה נוגדת חימצון, המסייעת לעכב את העקה החמצונית בחולי NASH באמצעות רגולציה של NOX2.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!