בכתבה המתפרסמת השבוע בניו יורק טיימס מדווח על מאמר שהתפרסם לאחרונה ב-The Annals of Internal Medicine ואשר גרם לסערה תקשורתית: המאמר תקף אתההמלצות וההנחיות של איגודים מדעיים הקוראים להמעיט באכילת סוכר, בטענה שהעדויות המדעיות להמלצות אלה חלשות ולא מבוססות.
המחקר עורר כאמור מיד ביקורת נוקבת של מומחים לבריאות הציבור, אשר טענו שלמחבריו ישקשרים עם תעשיות המזון והסוכר.
המאמר מומן ע"י מכון International Life Sciences, גוף מדעי שמרכזו בוושינגטון, הנתמך ע"י חברות מסחריות כמו קוקה קולה, ג'נרל מילס, הרשיז, קלוגס ומונסנטו.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!