היסטוריה של הפרעות פוריות מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב (J Am Heart Assoc)

בנשים עם היסטוריה של הפרעות פוריות סיכון מוגבר למחלת לב כלילית, אך לא תוארה עליה בסיכון לאירוע מוחי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי נשים עם הפרעות פוריות מצויות בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית והסיכון היה בולט במיוחד בקרב נשים עם הפרעות פוריות בגיל צעיר יותר. כאשר הם בחנו את ההבדלים לפי גורמים ספציפיים להפרעות פוריות, הם מצאו כי הסיכון הגדול ביותר למחלת לב כלילית תואר בנשים בהן הפרעות הפוריות נבעו מהפרעות ביוץ או אנדומטריוזיס.

באמצעות נתונים ממחקר Nurses’ Health Study II זיהו החוקרים משתתפות עם הפרעות פוריות או היסטוריה של הפרעות פוריות, כולל אלו שבסופו של דבר הרו. המשתתפות התבקשו להשיב לשאלות אודות הסיבה להפרעת הפוריות אנדומטריוזיס, גורמים בריר צוואר רחם, הפרעות פוריות עקב גורם התלוי בגבר, מקרים בהם לא בוצע בירור להפרעות פוריות, או מקרים בהם מדובר היה בגורם אחר או שהגורם לא זוהה.

בשאלוני מעקב, המשתתפים התבקשו לדווח על כל אבחנה חדשה של אוטם לבבי, אירוע מוחי, ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים או התערבות כלילית מילעורית.

מבין המשתתפים במחקר, ב-27.6% דווח על הפרעות פוריות, כולל 782 חולים עם אוטם לבבי, 984 חולים עם רה-וסקולריזציה ו-762 אירועים מוחיים חדשים.

מהנתונים עולה כי בנשים עם היסטוריה של הפרעות פוריות תועד סיכון גדול יותר למחלת לב כלילית, בהשוואה לנשים ללא הפרעות פוריות (יחס סיכון של 1.13, רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.26). עם זאת, בנשים עם הפרעות פוריות לא תועד סיכון מוגבר לאירוע מוחי (יחס סיכון של 0.91, רווח בר-סמך 95% של 0.77-1.07).

החוקרים מציינים עוד כי בנשים שדיווחו לראשונה על הפרעות פוריות עד גיל 25 שנים תועד סיכון גבוה יותר למחלת לב כלילית (יחס סיכון של 1.26, רווח בר-סמך 95% של 1.09-1.46), בהשוואה לנשים מבוגרות יותר בעת הדיווח על הפרעת פוריות.

כאשר החוקרים ניתחו את הסיכון למחלת לב כלילית לפי האבחנות הספציפיות להפרעות פוריות, הם מצאו כי הסיכון היה הגדול ביותר בנשים עם הפרעות ביוץ, כולל תסמונת שחלות פוליציסטיות (יחס סיכון של 1.28, רווח בר-סמך 95% של 1.05-1.55) או אנדומטריוזיס (יחס סיכון של 1.42, רווח בר-סמך 95% של 1.09-1.85).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון את ההטרוגניות לפי התסמינים בהתייצגות, מאחר ואלו עשויים לסייע בהבנה של המנגנונים הנלווים ומנגנונים הקשר ולזהות קבוצות בהן תתכן תועלת להתערבויות ובדיקות סקר ממוקדות.

J Am Heart Assoc, Feb 27, 2023

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין ריכוז המוגלובין מסוכרר ובין הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית במבוגרים ללא סוכרת? (J Am Hear Assoc)

    מה בין ריכוז המוגלובין מסוכרר ובין הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית במבוגרים ללא סוכרת? (J Am Hear Assoc)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association עולה כי הן בגברים והן בנשים, ריכוז המוגלובין מסוכרר של 6.0% ומעלה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה קרדיווסקולארית ותמותה. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין ריכוז המוגלובין מסוכרר ובין התפתחות מחלות לב וכלי דם בגברים ובנשים ללא היסטוריה של סוכרת או מחלות […]

  • סיכון מוגבר לאי-ספיקת לב בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Eur Heart J)

    סיכון מוגבר לאי-ספיקת לב בחולים עם מחלת מעי דלקתית (Eur Heart J)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Heart Journal עולה כי בחולים עם מחלת מעי דלקתית סיכון מוגבר באופן מתון לעומת האוכלוסייה הכללית להתפתחות אי-ספיקת לב למעלה משני עשורים לאחר אבחנת מחלת המעי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעה בבקרת תהליכים דלקתיים ותגובה חיסונית נקשרה עם הסיכון להתפתחות אי-ספיקת לב. עם זאת, גם אם דלקת […]

  • עליה בסיכון לסיבוכים לבביים מג'וריים בחולי גאוט עם משקעי מונוסודיום אורט (Rheumatology)

    עליה בסיכון לסיבוכים לבביים מג'וריים בחולי גאוט עם משקעי מונוסודיום אורט (Rheumatology)

    בקרב חולים עם גאוט, באלו עם משקעי מונוסודיום אורט בבדיקות הדמיה תועד סיכון מוגבר לסיבוכים לבביים מג’וריים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Rheumatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אבחנה של גאוט מלווה בסיכון גבוה כפליים לאירועים קרדיווסקולאריים. למרות שבחולי גאוט שכיחות גבוהה של גורמי סיכון קרדיווסקולאריים, הסיכון המוגבר אינו מוסבר במלואו ע”י גורמי […]

  • היעילות והבטיחות של Edoxaban בטווח הארוך בחולים עם פרפור פרוזדורים (Int J Cardiol)

    היעילות והבטיחות של Edoxaban בטווח הארוך בחולים עם פרפור פרוזדורים (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר ETNA-AF-Europe Study התומכות בבטיחות ויעילות טיפול ארוך-טווח ב- Edoxaban(ליקסיאנה) בחולים עם פרפור פרוזדורים. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את היעילות והבטיחות של טיפול ארוך-טווח ב- Edoxaban באירופה. מחקר ETNA-AF-Europe הינו מחקר פרוספקטיבי, בינלאומי, רב-מרכזי, תצפיתי, שנערך בתיאום עם סוכנות התרופות האירופית. היעדים […]

  • היתרון הקרדיו-וסקולרי של הטיפול במחלת השיגדון (ACRIC)

    היתרון הקרדיו-וסקולרי של הטיפול במחלת השיגדון (ACRIC)

    חומצה אורית, הגורם שמאחורי מחלת השיגדון, משפיעה על כלי הדם בדרכים רבות שיכולות להעלות את הסיכון למחלות לב וכלי דם אצל אדם עם מחלה זו. מעקב אחר הנחיות לטיפול במחלת השיגדון, כולל טיפול בקולכיצין, יכול להיות המפתח להפחתת סיכונים אלה. “טיפול במחלת השיגדון, או גאוט, למעשה משמש כאסטרטגיה אנטי דלקתית להורדת רמות החומצה האורית, ובנוסף […]

  • האם שימוש קבוע בקנאביס עלול לפגוע בפוריות בנשים? (מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG)

    האם שימוש קבוע בקנאביס עלול לפגוע בפוריות בנשים? (מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American College of Obstetrics and Gynecology עולה כי שיעורי הפרעות פוריות גבוהים יותר בקרב נשים אשר דיווחו על שימוש קבוע בקנאביס, בהשוואה לאלו שמעולם לא השתמשו בקנאביס.  עם זאת, שיעורי הפרעות פוריות היו נמוכים יותר באלו שדיווחו על שימוש לא-סדיר בקנאביס, בהשוואה לאלו שעולם לא השתמשו בקנאביס. המחקר מבוסס על […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה