קרדיולוגיה

יחס אלבומין:קריאטינין מוגבר בשתן מנבא סיכון מוגבר להופעה חדשה של אי-ספיקת לב בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Cardiovasc Diabetol)

במאמר שפורסם בכתב העת Cardiovascular Diabetology מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי יחס אלבומין:קריאטינין גבוה בשתן, גם בתוך הטווח התקין, הינו גורם סיכון בלתי-תלוי להופעה חדשה של אי-ספיקת בחולים עם סוכרת מסוג 2. יתרה מזאת, הערכת יחס אלבומין:קריאטינין בשתן עשויה לסייע בשיפור חיזוי הסיכון לאי-ספיקת לב באוכלוסיית חולים זו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אעפ"י שמחקרים קודמים קשרו בין אלבומינוריה ובין הסיכון לאי-ספיקת לב באוכלוסייה הכללית, הקשר בין יחס אלבומין:קריאטינין ובין אי-ספיקת לב בחולים עם סוכרת מסוג 2 אינו מובן היטב. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין יחס אלבומין:קריאטינין ובין הסיכון להופעה חדשה של אי-ספיקת לב בחולים עם סוכרת מסוג 2.

מדגם המחקר כלל 9,287 משתתפים מסין עם סוכרת מסוג 2, אך ללא אבחנה של אי-ספיקת לב, אשר השלימו הערכה לקביעת יחס אלבומין:קריאטינין בין 2014 ו-2016. המשתתפים סווגו לשלוש קבוצות על-פי ערכי יחס אלבומין:קריאטינין: תקין (פחות מ-3 מ"ג/מילימול), מיקרואלבומינוריה (3-30 מ"ג/מילימול) ומאקרואלבומינוריה (30 מ"ג/מילימול ומעלה).

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין יחס אלבומין:קריאטינין ובין הופעה חדשה של אי-ספיקת לב, כאשר החוקרים ביקשו לקבוע אם ניתן לשלב את יחס אלבומין:קריאטינין במודלים הקיימים לשיפור יכולת החיזוי.

לאורך חציון מעקב של כארבע שנים תועדו 216 מקרים חדשים של אי-ספיקת לב (2.33%).

בהשוואה לחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בטווח התקין, באלו עם יחס אלבומין:קריאטינין מוגבר תועד סיכון מוגבר פרוגרסיבית להופעה חדשה של אי-ספיקת לב, אשר נע ממיקרואלבומינוריה (יחס סיכון מתוקן של 2.21, רווח בר-סמך 95% של 1.59-3.06) למאקרואלבומינוריה (יחס סיכון מתוקן של 6.02, רווח בר-סמך 95% של 4.11-8.9-) וסטיית תקן אחת ביחס אלבומין:קריאטינין (יחס סיכון מתוקן של 1.89, רווח בר-סמך 95% של 1.68-2.13).

התוצאות היו עקביות בניתוח הנתונים לפי מין, קצב פינוי גלומרולארי משוער, לחץ דם סיסטולי והמוגלובין מסוכר.

הוספת יחס אלבומין:קריאטינין למודלים הקיימים להערכת הסיכון לאי-ספיקת לב הובילה לשיפור יעילות חיזוי הסיכון למחלת הלב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על סיכון מוגבר להתפתחות אי-ספיקת לב בחולים עם סוכרת מסוג 2 ויחס אלבומין:קריאטינין מוגבר בשתן, גם בתוך ערכי הנורמה.

Cardiovasc Diabetol. 2023 Mar 25;22(1):70

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך