טיפול ב-ARNI עשוי להפחית תנגודת לאינסולין בחולי אי-ספיקת לב (ESC Heart Fail)

במאמר שפורסם בכתב העת ESC Heart Failure מדווחים חוקרים מיפן על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-ARNI (או Angiotensin Receptor-Neprilysin Inhibitor) הוביל לשיפור תנגודת לאינסולין והפחתת רמות חומצה אורית בדם בחולים עם אי-ספיקת לב כרונית יציבה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שההשפעות ההמודינמיות של ARNI בחולי אי-ספיקת לב הוכחו במחקרים קודמים, ההשפעה על משק הסוכר לא נבחנה לעומק. כעת הם השלימו הערכה רטרוספקטיבית לקביעת ההשפעות של ARNI על משק הסוכר בחולים עם אי-ספיקת לב כרונית יציבה.

מדגם המחקר כלל 34 חולים שטופלו באופן סדיר במרפאה אמבולטורית לחולי אי-ספיקת לב בין אוקטובר 2021 ועד יולי 2022 ונטלו מעכבי ACE או ARB. מבין אלו, 17 חולים החליפו את הטיפול ממעכבי ACE או ARB לטובת ARNI (קבוצת התערבות) ו-17 חולים אחרים המשיכו בטיפול במעכבי ACE או ARB (קבוצת ביקורת).

בתחילת המחקר, קבוצת החולים שטופלו ב-ARNI כללה מספר קטן יותר של חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה שמור של חדר שמאל, בהשוואה לקבוצת הביקורת (p=0.004), אך מספר גדול יותר של חולים עם אי-ספיקת לב וירידה קלה של מקטע הפליטה של חדר שמאל או חולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל (אם כי ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית).

בתחילת המחקר, התנגודת לאינסולין בקבוצת הטיפול ב-ARNI כבר הייתה גבוהה יותר משמעותית, בהשוואה לקבוצת הביקורת (ריכוז אינסולין בדם בצום של 9.7 µU/mL לעומת 7.8 µU/mL, p=0.033; מדד HOMA-IR של 3.10 לעומת 2.02, p=0.014).

לאחר שלושה חודשים נרשמה ירידה משמעותית בריכוז אינסולין בדם בצום (מ-9.7 µU/mL ל-7.3 µU/mL, p<0.001) ומדדי HOMA-IR (מ-3.10 ל-1.96, p<0.001).

מניתוח נוסף של הנתונים עלה כי התחלת ARNI הובילה לירידה בריכוז אינסולין בדם בצום ובמדד HOMA-IR לאחר שלושה חודשים, ללא תלות בריכוז אינסולין בדם בצום ומדדי HOMA-IR, בהתאמה. בדומה, התחת ARNI הובילה לירידה משמעותית ברמות חומצה אורית בדם (6.28 ל-5.80 מ"ג/ד"ל, p=0.008).

ממצאי המחקר מעידים כי טיפול ב-ARNI עשוי להפחית את התנגודת לאינסולין בחולים עם אי-ספיקת לב כרונית יציבה. למרות שבקבוצת החולים שטופלה ב-ARNI תועדה תנגודת גבוהה לאינסולין מלכתחילה, מניתוח סטטיסטי עלה כי הירידה בתנגודת לאינסולין נבעה ישירות מההשפעה של ARNI.

ESC Heart Fail. 2023 Mar 21

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

התכנים המוצגים באתר זה מיועדים לאנשי צוות רפואי בלבד

אם כבר נרשמת, יש להקליד את פרטי הזיהוי שלך