מאמר חדש שפורסם ב- New England Journal of Medicineעמד על היתרונות והחסרונות של השימוש בבינה מלאכותית בעולם הרפואה והציג דרכי שימוש עיקריות שיוכלו להועיל הן לרופאים והן למטופלים.
השימוש בבינה מלאכותית (AI) בעולם הרפואה בשנים האחרונות הולך וגדל בתחומים רבים, כולל פיענוח הדמיות, זיהוי אינטראקציות תרופתיות, זיהוי חולים בסיכון גבוה ועוד. חברת OpenAI פיתחה מערכת חדשה מסוג צ'אט בוט (CHATBOT) רפואי בשילוב AI, שנקראת GPT-4 (Generative Pretrained Transformer 4) ומאפשרת ליצור שיחה מתמשכת בין המשתמש לבין המערכת. ברמה הבסיסית ביותר, כאשר לשאלה הנשאלת על ידי המשתמש ישנה תשובה אחת אשר לה מקור מתועד או דרך לוגית או מתמטית לחישוב, התגובה של ה GPT-4 תהיה נכונה ברוב המוחלט של המקרים. עם זאת, במקרים אחרים, בהן ישנה יותר מתשובה אחת, ייתכן והמערכת תייצר תשובה כוזבת. טעויות מסוג זה עלולות להיות מסוכנות במיוחד בעולם הרפואה, ולכן יש לאמת את הפלט של ה-GPT-4.
Microsoft Research, יחד עם OpenAI, חקרו את השימושים האפשריים של GPT-4 בשירותי בריאות בששת החודשים האחרונים בכדי להכיר את היכולות הבסיסיות, המגבלות והסיכונים הכרוכים בשימוש במערכת. בין היתר נמצא כי ה-GPT-4 יכול לכתוב סיכום רפואי על בסיס האזנה למפגש בין רופא ומטופל, ובנוסף, המערכת תוכל להמליץ על אבחנה אפשרית, לייצר מרשם תואם ועוד. כמו כן, המערכת יכולה לענות נכונה על יותר מ-90% מהשאלות במבחן ה-USMLE (U.S. Medical Licensing Examination). יתרה מזאת, השימוש ב-GPT-4 בעולם הרפואה אפשרי גם במסגרת המחקר, כך שהמערכת יכולה "לקרוא" מאמרים רפואיים ולכתוב סקירת ספרות קצרה, מסקנות והמלצה על מחקר המשך אפשרי.
אלו רק חלק קטן מהיכולות של ה-GPT-4, ועל הציבור לדון בתפקידה של המערכת החדשה הזו ובאפשרות שלה להשפיע על הגישה לבריאות ולרפואה בצורה הטובה ביותר.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!