ההשפעות של דום נשימה בשינה על תפקוד קוגניטיבי וזיכרון (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN)

תסמיני דום נשימה בשינה, כולל נחירות, השתנקות והפסקות נשימה במהלך השינה מלווים בסיכון מוגבר משמעותית להפרעות זיכרון ותפקוד קוגניטיבי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Academy of Neurology.

ממצאי המחקר מבוססים על מדגם שכלל 4,257 מבוגרים שלקחו חלק בסקר National Health and Nutrition Examination Survey לשנים 2017-2018 והשלימו שאלונים שכללו מידע אודות שינה, זיכרון, תפקוד קוגניטיבי ויכולות קבלת החלטות.

אלו שדיווחו על נחירות, השתנקויות או הפסקות נשימה במהלך השינה סווגו כחולים עם תסמיני דום נשימה בשינה. אלו שדיווחו על בעיות זיכרון, תקופות בלבול, קשיי ריכוז, או בעיות בקבלת החלטות סווגו כמשתתפים עם תסמינים קוגניטיביים או בעיות זיכרון.

מבין המשתתפים בסקר, 1,079 דיווחו על תסמיני דום נשימה בשינה. בהשוואה לאלו ללא דום נשימה בשינה, במשתתפים עם תסמינים המתאימים להפרעת הנשימה בשינה דווח על שכיחות גבוהה יותר של בעיות קוגניטיביות (33% לעומת 20%) וסיכון מוגבר לתסמינים קוגניטיביים או הפרעות זיכרון, גם לאחר תקנון לגיל, מין, גזע ורמת השכלה (יחס סיכויים מתוקן של 2.02, p<0.001).

החוקרים כותבים כי למרות שהמחקר אינו מוכיח קשר סיבה ותוצאה, הממצאים מצביעים על חשיבות הגברת המודעות אודות הקשר האפשרי בין שינה ותפקוד קוגניטיבי. זיהוי מוקדם וטיפול בהפרעות אלו עשוי להביא לשיפור המצב הבריאותי הכללי ולהוביל לאיכות חיים טובה יותר.

ממצאי המחקר מדגישים את החשיבות של שינה בריאה לתפקוד מוחי אופטימאלי. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לבחון אם טיפול בדום נשימה חסימתי בשינה או הפרעות שינה אחרות עשוי להפחית את הסיכון לליקוי קוגניטיבי.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AAN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה