רפואת שיניים

מחקר ה-EDGE: טיפול קו שני בוילדגליפטין במתכונת של ‘חיים אמיתיים’ מעלה הסיכוי להשגת יעד HbA1c ללא היפוגליקמיות והשמנה בהשוואה לתרופות פומיות אחרות (Int J Clin Pract)

ע”פ תוצאות מחקר ה-EDGE , מחקר של “חיים אמיתיים” שהשווה בין טיפול ב-vildagliptin (גאלבוס) כטיפול נוסף (Add On) בחולי סוכרת סוג 2 , בהשוואה לתרופות פומיות אחרות נגד סוכרת (OADs) – וילדגליפטין מצליחה להשיג הפחתה ברמות המוגלובין A1C לרמות מטרה, ללא תופעות הלוואי המוכרות של OADs –  בשכיחות גבוהה יותר.

החוקרים מסבירים ברקע כי מחקרים של “חיים אמיתיים” חשובים ונדרשים בכדי לאמת את הרלבנטיות הקלינית של המימצאים מהמחקרים הרנדומליים והמבוקרים. במחקר זה , הם מציינים, המטרה הייתה להעריך את האפקטיביות והסיבלות של וילדגליפטין כטיפול נוסף בהשוואה ל-OADs המתווספים לטיפול פומי מונותרפי במסגרת “חיים אמיתיים”. בנוסף ביקשו החוקרים לחקור את היתרונות והמיגבלות של מחקר פרגמטי רחב במסגרת כזו.

מחקר ה-EDGE היה פרוספקטיבי, נמשך לאורך שנה, רב לאומי, תצפיתי אשר בחן מימצאים במסגרת “חיים אמיתיים” שבו 2,957 רופאים דיווחו על האפקטיביות של טיפול קו שני ב-OADs ב-45,868 מטופלים עם סוכרת סוג 2 , אשר לא הגיעו לרמות המטרה הגליקמיות בטיפול מונותרפי.

הרופאים יכלו להוסיף כל OAD שהוא, והמטופלים נכנסו למעקב ע”פ הקבוצה שקיבלה וילדגליפטין או תרופה פומית אחרת (כקבוצה מעורבת של תרופות OADs אחרות).

יעד המחקר המרכזי לאפקטיביות וסבילות (PEP) הוערך באמצעות שיעור המטופלים שהפחיתו את ההמוגלובין A1C שלהם ביותר מ- 0.3% , ללא היפוגליקמיות, עליה במשקל, בצקת פריפריאלית או תופעות לוואי גסטרואינטנסיאליות.

יעד המחקר המשני הקליני הרלבנטי ביותר (SEP 3) היה השגת רמות המוגלובין A1C של מתחת ל-7% ללא היפוגליקמיות או עלייה של מעל 3% במשקל הגוף.

ההמוגלובין A1C הבסיסי הממוצע בתחילת המחקר של קבוצה רחבה זו של חולי סוכרת סוג 2 , שהחלה טיפול קו שני ב-OAD היה 8.2% + 1.3% , ולא היה הבדל ברמה הבסיסית בין שתי קבוצות הטיפול.   הטיפול בקו שני באמצעות OAD הוביל להשגת יעד המחקר המרכזי, ה-PEP , במרבית המטופלים, אך בשיעור גבוה יותר בקבוצת הוילדגליפטין.

הסיכוי להשיג את יעד המחקר המרכזי, ה-PEP  (ירידה של מעל  0.3% , ללא היפוגלקימיות ועליה במשקל)  היה גבוה יותר בקבוצת הוילדגליפטין ועמד על פי 1.49 (ברווח בר סמך של בין 1.42-1.55 , p<0.001 ).

במטופלים שרמת ה-HbA1c שלהם בתחילת המחקר הייתה מעל 7% , היעד המשני , SEP 3 , הושג ע”י 35% ממטופלי קבוצת הוילדגליפטין לעומת 23% מהקבוצה שקיבלה כתוספת OAD אחר כלשהוא.

הסיכוי היחסי המותאם להשגת ה-SEP 3 היה גדול יותר בקבוצת הוילדגליפטין : פי 1.96 (ברווח בר סמך של בין 1.85-2.07 , p<0.001 ).

אירועים בטיחותיים דווחו לעיתים נדירות בלבד, ופרופיל הבטיחות של וילדגליפטין ותרופות ה-OAD האחרות היה עקבי עם נתונים הידועים ממחקרים קודמים.

החוקרים מסכמים איפוא כי מחקר ה-EDGE הדגים שבמסגרת מחקר של “חיים אמיתיים”, וילדגליפטין כ-OAD בקו טיפול שני, יכול להפחית את ה-HbA1c ולהביאו לרמת המטרה, ללא תופעות הלוואי הידועות של OAD אחרים , בשכיחות גבוהה יותר מאשר OADs אחרים.

בנוסף לכך, הם מציינים כי מחקר ה-EDGE ממחיש שביצוע מחקר רחב היקף, פרוספקטיבי במתכונת של “חיים אמיתיים” הוא אמנם מאתגר אך מספק מידע קליני בעל ערך רב המשלים את המידע הקיים ממחקרים רנדומליים ומבוקרים.

Int J Clin Pract. 2013 Aug 21

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    דיאטה עם הגבלה קלורית פעמיים בשבוע עדיפה על פעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes Care)

    הקפדה על דיאטה עם הגבלה קלורית ותחת השגחה רפואית פעמיים בשבוע עשויה להפחית את רמות הסוכר בדם במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר וסוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים שהוצגו בכתב העת Diabetes Care. הגבלה קלורית יומית והגברת פעילות גופנית משפרים את האיזון הגליקמי ועשויים להביא לנסיגה של סוכרת בחולים עם סוכרת מסוג 2, אך קשה […]

  • אינסולין בזאלי חד-שבועי משפר איזון גליקמי במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 (מתוך הודעת חברת אלי לילי)

    אינסולין בזאלי חד-שבועי משפר איזון גליקמי במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 (מתוך הודעת חברת אלי לילי)

    טיפול באינסולין בזאלי פעם בשבוע הוביל לירידה לא-נחותה בריכוז המוגלובין מסוכרר במבוגרים עם סוכרת מסוג 2 שלא טופלו קודם לכן באינסולין ובאלו שטופלו במספר זריקות אינסולין יומיות, כך עולה מתוצאות שני מחקרים בשלב 3. החוקרים מסבירים כי Insulin Efsitora Alfa הינו אינסולין בזאלי חד-שבועי הנבחן בימים אלו כחלק מתכנית מחקרי QWINT בשלב 3 למבוגרים עם […]

  • שינויים בערכי סוכר מנבאים תמותה באשפוז של חולים עם אוטם לבבי חד (PLoS One)

    שינויים בערכי סוכר מנבאים תמותה באשפוז של חולים עם אוטם לבבי חד (PLoS One)

    במאמר שפורסם בכתב העת PLoS One מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קורלציה בין וריאביליות ברמות הסוכר בדם ובין שיעורי התמותה באשפוז בקרב חולים עם אוטם לבבי חד, בפרט בחולים בהם תועדו רמות סוכר תקינות בדם בקבלה לאשפוז. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין שונות גליקמית, מגמות שינויים בערכי הסוכר והסיכון […]

  • שת

    שת"פ בין קופות החולים למיזם ספרת הסוכרת בגליל עתיד לייעל ולשפר את נגישות הבדיקות המיועדות לחולי סוכרת

    ספֵרת הסוכרת בגליל על שם ראסל ברי הוא מיזם רחב היקף וחדשני בתחום בריאות הציבור המתמקד במחלת הסוכרת ופועל באזור הגליל. מובילי המיזם, שצמח בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר־אילן בצפת, הציבו לנגד עיניהם יעד נכסף: לצמצם את התחלואה בסוכרת ולשפר את הטיפול בה בעזרת גישה רב־תחומית אינטגרטיבית.

  • היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Metabolites עולה כי היענות ארוכת-טווח לדיאטה ים-תיכונית מספקת הגנה מפני התפתחות סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין היענות לדיאטה ים תיכונית ובין היארעות סוכרת מסוג 2 לאורך שני עשורים במבוגרים שלקחו חלק במחקר ATTICA. מדובר במחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל 3,042 גברים ונשים מיוון. נתונים […]

  • חיזוי הסיכון להיפוגליקמיה והיפרגליקמיה במהלך ולאחר פעילות בקרב מתבגרים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Technol Ther)

    חיזוי הסיכון להיפוגליקמיה והיפרגליקמיה במהלך ולאחר פעילות בקרב מתבגרים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Technol Ther)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Technology & Therapeutics מדווחים חוקרים מצפון אמריקה על תוצאות מחקר חדש שנועד לנבא את הסיכון להיפוגליקמיה והיפרגליקמיה במהלך ולאחר פעילות גופנית במתבגרים עם סוכרת מסוג 1 וממליצים לכוון להתחיל פעילות גופנית עם ריכוז סוכר אינטרסטיציאלי בטווח 130-160 מ”ג/ד”ל עם מגמה שטוחה או ירידה קלה בערכי הסוכר לפי מד סוכר רציף […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    מדוע רבים לא מתייחסים למחלות לב בחולי סוכרת מסוג 1? (NEJM)

    ניהול מחלות לב וכלי דם הוא היבט שלעתים קרובות נזנח, אך הוא קריטי כשמדובר בטיפול באנשים עם סוכרת מסוג 1, כך אמרו מחברי סקירה חדשה שפורסמה ב-The New England Journal of Medicine. מחלות לב וכלי דם הן סיבת המוות השכיחה ביותר בקרב חולים בסוכרת מסוג 1, בדומה לאלו עם סוכרת מסוג 2. עם זאת, אין […]

  • טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    טרום-סוכרת מלווה בצמצום מגוון מיקרוביאלי במערכת העיכול (Nutrients)

    המגוון הביולוגי של המיקרוביום במערכת העיכול מצומצם יותר בחולים עם טרום-סוכרת לעומת נבדקים בריאים, כאשר ההרכב כולל כמות קטנה יותר מהזנים המעורבים במסלולים עיקריים של פיזיולוגיה ומטבוליזם, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Nutrients. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הוכיחו את הקשר בין הרכב החיידקים במעי, הרגלי תזונה, משק סוכר ועמידות לאינסולין, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה