מתוצאות מחקר שהוצג בכנס השנתי Plastic Surgery 2011 עולה כי מעבר לשיפור המראה הקוסמטי, לשאיבת שומן (Liposuction) השפעה חיובית על הפרופיל המטבולי וגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם וסיבוכים אחרים.
במסגרת המחקר, החוקרים סקרו את הנתונים אודות 270 נשים ו-52 גברים שהיו מיועדים לפרוצדורות להפחתת-שומן במהלך תקופה של שנתיים; 22% סבלו מהשמנת-יתר. 229 נשים עברו שאיבת שומן בלבד (Ultrasonic Liposuction) ו-89 עברו שילוב של שאיבת שומן ו-Abdominoplasty. בקרב הנשים, 65% עברו פרוצדורות בפלג הגוף התחתון; בקרב הגברים, 85% עברו פרוצדורות באזור הגו. בדיקות דם בצום נערכו לפני הניתוח, וחודש ושלושה חודשים לאחר הניתוח.
החוקרים מסבירים כי ריכוז טריגליצרידים של מעל 150 מ"ג לד"ל מלווה בסיכון מוגבר לתסמונת מטבולית, סוכרת מסוג 2, שבץ מוחי, מחלת עורקים כליליים ומחלת כלי דם היקפיים.
בקרב משתתפים שעברו שאיבת שומן בלבד, ריכוז הטריגליצרידים ירד בשיעור של 26% (p<0.05). בקבוצה זו, ב-37% רמות טריגליצרידים היו מוגברות לפני הניתוח; שיעור זה ירד ל-18% לאחר הפרוצדורה (p<0.001).
לדברי החוקרים, בחולים עם רמות טריגליצרידים תקינות לא חל שינוי משמעותי לאחר שאיבת שומן. עם זאת, בחולים עם ריכוז טריגליצרידים של מעל 150 מ"ג לד"ל נרשמה ירידה של 43%. למעשה, ב-62% מהחולים עם רמות בסיכון לפני הפרוצדורה, הרמות היו תקינות לאחר שאיבת שומן.
לאור הממצאים, החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים במטרה לכמת את התרומה האמיתית של שומן תת-עורי למגוון גורמי תחלואה.
מתוך הכנס השנתי Plastic Surgery 2011: American Society of Plastic Surgeons
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!