מחקר חדש מ-Neurology מדווח כי מבוגרים בריאים שתזונתם עשירה במס' ויטמינים או חומצות שומן מסוג אומגה 3 היו עם תפקוד קוגנטיבי טוב יותר ועם פחות מרקרים של ניוון מוחי הקשורים לאלצהיימר מאשר נבדקים תואמים עם דיאטה שלא כוללת מרכיבים אלה.
המחקר זיהה 3 תבניות שונות של ביורמרקרים הקשורים לתזונה (NBPs) בדם הקשורים לביצועים קוגנטיביים ולמדידות MRI המודדות הזדקנות המוח.
השתתפו במחקר 104 נבדקים שנכללו במחקר ה-Oregon Brain Aging Study .
הגיל הממוצע של המשתתפים היה 87, מהם 62% היו נשים.
שני NBPs היו קשורים לציון תפקוד קוגנטיבי גבוה יותר ונפח מוח גבוה יותר ב-MRI : האחד רמות גבוהות של ויטמינים מקבוצה B (ויטמין B1, B2 , B6 ו-B12) וכן ויטמינים C, D ו-E , והשני – רמות חומצות שומן מסוג אומגה 3 .
ה-NBP השלישי שהוגדר כרמות שומן טרנס נמצא באופן עקבי עם תוצאות פחות טובות של תפקוד קוגנטיבי ונפח מוח קטן יותר.
נוכחות של דכאון הפחיתה את עוצמת הקשר בין רמות אומגה 3 ונפח החומר הלבן בבדיקת ה-MRI .
מסקנת החוקרים היא שתבניות של ביומרקרים תזונתיים בפלסמה קשורות לרמות התפקוד הקוגנטיבי ונפח המוח. הם ממליצים למחקרים נוספים שיבחנו את הקשר גם באוכלוסיות שונות.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!