מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association עולים הבדלים מגדריים במאפיינים הקליניים ותוצאות אוטם לבבי, כאשר בקרב חולים עם מקטע פליטה ירוד של חדר שמאל ו/או גודש ריאתי לאחר אוטם לבבי חד תועד סיכון גבוה יותר לאי-ספיקת לב בקרב נשים לעומת גברים.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על הבדלים מגדריים בתוצאות אוטם לבבי חד, כאשר בנשים סיכון גבוה יותר להתפתחות אי-ספיקת לב. הטיפול ב- Sacubitril/Valsartan הוכח ככלי העשוי להפחית את הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית ואשפוזים עקב אי-ספיקת לב בחולים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל.
מדגם המחקר כלל 5,661 חולים (24% נשים) עם אוטם לבבי חד ועדות למקטע פליטה ירוד של חדר שמאל (עד 40%) ו/או גודש ריאתי ולפחות גורם סיכון אחד נוסף, אשר חולקו באקראי לקבלת Sacubitril/Valsartan או Ramipril.
התוצא העיקרי של המחקר היה תמותה קרדיווסקולרית או היארעות אי-ספיקת לב. מאפייני הבסיס, התוצאים הקליניים וסוגיות בטיחות נבחנו בהתאם למין החולה.
החוקרים מדווחים כי נשים היו מבוגרות יותר וסבלו ממספר גדול יותר של מחלות נלוות. לאחר תקנון רב-משתני, בנשים ובגברים תועד סיכון דומה לתמותה קרדיווסקולארית או תמותה מכל-סיבה. בקרב נשים תועד סיכון גבוה יותר לאשפוז ראשון עקב אי-ספיקת לב (יחס סיכון של 1.34, רווח בר-סמך 95% של 1.05-1.70) וסך אשפוזים עקב אי-ספיקת לב (יחס סיכון של 1.39, רווח בר-סמך 95% של 1.05-1.84).
למין החולה לא הייתה השפעה משמעותית על התגובה לטיפול ב- Sacubitril/Valsartan לעומת Ramipril.
החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב חולים לאחר אוטם לבבי חד, בחולים עם מקטע פליטה של חדר שמאל ו/או גודש ריאתי הסיכון להתפתחות אי-ספיקת לב גבוה יותר בקרב נשים לעומת גברים. למגדר לא הייתה השפעה על השפעות טיפול תרופתי ב-Sacubitril/Valsartan לעומת Ramipril.
J Am Heart Assoc, Aug 29, 2023
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!