משפחה

טיפול יעיל ב-Iliofemoral DVT באמצעות המסת קריש דם פרמקו-מכנית והחדרת Stent מוקדמת (J Vasc Interv Radiol)

תוצאות מחקר רטרוספקטיבי שפורסם לאחרונה מעידות כי המסת קריש דם פרמקו-מכנית בהנחיית קטטר באמצעות reteplase ומתקן  Helix mechanical thrombectomy, שלאחריה החדרה מוקדמת של stent, היא פרוצדורה בטוחה ויעילה לטיפול ב-deep vein thrombosis, DVT, באזור ה-iliofemoral.

בעבר, היתה המסת קרישי דם ב-iliofemoral DVT בהנחיית קטטר מחייבת מתן אינפוזיה תוך-קרישי של urokinase עד להשגת התמוססות מלאה, ולאחריה balloon venoplasty ו/או החדרת stent לטיפול בהצרות שנותרה.

החוקרים טוענים כי לשיטה יעילה זו כמה חסרונות בולטים בשימוש נרחב. חסרונות אלה כוללים סיבוכים גדולים כמו דימומים (ב-11% בממוצע), זמני אינפוזיה ארוכים (53 שעות בממוצע), ועלויות משמעותיות בבית-החולים בשל הצורך בהשגחה.

החוקרים בדקו את השימוש ב-reteplase בהנחיית קטטר יחד עם שני אמצעים שונים בכדי להפחית את המינון הנדרש ואת זמן האינפוזיה. הראשון- מתקן Helix mechanical thrombectomy ששימש להאצת סילוק מקטעים ארוכים של שיירי הקריש לאחר ההמסה הראשונית. השני- החדרת stent מוקדמת, במקום מתן אינפוזיה טרומבוליטית ממושכת, בכדי לסלק מקטעים קצרים יותר של שיירי הקריש האקוטי בוריד ה-iliac.

במחקר טופלו 23 גפיים סימפטומטיות ב-18 חולי iliofemoral DVT באמצעות המסת קריש ב-reteplase בהנחיית קטטר, במהלך תקופה בת 39 חודשים. אחרי מתן אינפוזיה ראשוני במהלך 8-16 שעות, הומסו שיירי הקריש האקוטי שאורכם עולה על 10 ס”מ באמצעות מתקן ה-Helix thrombectomy. קרישים שאריתיים קצרים מ-10 ס”מ בוריד ה-iliac ו/או הצרויות טופלו באמצעות החדרת stent. כל החולים קיבלו heparin במינון תת-טרפויתי (300-500U/hour) באמצעות vascular sheath.

הצלחה טכנית, שהוגדרה כשחזור מוצלח של וריד חלול עם הצרות שאריתית בשיעור נמוך מ-30%, הושגה בכל 23 הגפיים שטופלו (100%).

הצלחה רפואית, שהוגדרה כהצלחה טכנית יחד עם שיפור ניכר בנפיחות בקצה הרגל ו/או בכאב שנמשך לפחות 3 ימים או עד לשחרור, הושגה ב-22 מ-23 הגפיים שטופלו (96%).

המסה מלאה (דרגה 3), חלקית (דרגה 2) או מינימלית (דרגה 1) של הקריש נצפתה ב-31% מהגפיים, 52% מהגפיים, ו-17% מהגפיים, בהתאמה. לטענת החוקרים, תוצאות אלה ברות-השוואה להשפעות שהושגו בשימוש ב-urokinase.

זמן האינפוזיה הטרובוליטית הממוצע לגפה היה 8.1 ± 19.6 שעות והמנה הממוצעת הכוללת לגפה היתה 5.3 ± 13.8U של reteplase.

נקודת השפל של פיברינוגן בסרום ואחוזי הנפילה שלו היו 167 ± 282mg/dL ו-24% ± 47%, בהתאמה. דימום גדול שחייב מתן עירוי דם התרחש בחולה אחד.

מעקב אחר 18 גפיים ב-15 חולים (בתקופה ממוצעת של 11.6 ± 19.8 חודשים, הראה כי 6 גפיים נותרו א-סימפטומטיות. בצקת של הליכה הופיעה ב-10 גפיים, ובצקת מתונה מתמשכת יחד עם כאבים חוזרים ונשנים הופיעה ב-2 גפיים.

החוקרים כותבים כי רוב החולים שטופלו נמצאו א-סימפטומטיים או בעלי סימפטומים קלים בלבד באינטרוול המעקב הממוצע של שנתיים. הם מסכמים כי המסת קריש פרמקו-מכנית עם החדרת stent מוקדמת ראויה לחקירה נוספת במחקרים מבוקרים, פרוספקטיביים, בעלי פרוטוקולים מוגדרים לטרומבוליזה פרמקולוגית, טרומבוליזה מכנית, ולהחדרת stent, ובעלי מדדים תקפים של איכות החיים הקשורה לבריאות ושל חומרת מחלת הורידים.  

J Vasc Interv Radiol. 2004;15:565-574

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מעורבות בניסוי אקראי להוספת סטרואידים לטרומבוקטומיה (JAMA)

    תוצאות מעורבות בניסוי אקראי להוספת סטרואידים לטרומבוקטומיה (JAMA)

    הוספת טיפול במתילפרדניזולון במינון נמוך לטיפול אנדווסקולרי בשבץ איסכמי חריף לא שיפרה משמעותית את דרגת הנכות הכוללת, כך עולה מניסוי אקראי חדש שפורסם פורסמו באינטרנט ב-JAMA. עם זאת, היו כמה השפעות מועילות אחרות שיכולות להצדיק מחקר נוסף.

  • השוואת תוצאות טיפול ב-Ticagrelor לעומת Clopidogrel בחולים לאחר אנגיופלסטיה עם הנחת תומכן תוך-גולגולתי (Front Neurol)

    השוואת תוצאות טיפול ב-Ticagrelor לעומת Clopidogrel בחולים לאחר אנגיופלסטיה עם הנחת תומכן תוך-גולגולתי (Front Neurol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם אירוע מוחי איסכמי לאחר אנגיופלסטיה עם הנחת תומכן תוך-גולגולתי, משלב אספירין עם ברילינטה (Ticagrelor) אינו עדיף על משלב אספירין עם פלוויקס (Clopidogrel) בהפחתת שיעור אירועים וסקולאריים איסכמיים או בסיכון לאירועי דמם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא […]

  • אבחנה של תסחיף ריאתי מנבאת סיכון גבוה לתמותה בטווח הארוך (Research and Practice in Thrombosis and Haemostasis)

    אבחנה של תסחיף ריאתי מנבאת סיכון גבוה לתמותה בטווח הארוך (Research and Practice in Thrombosis and Haemostasis)

    בחולים עם אבחנה של תסחיף ריאתי סיכון מוגבר משמעותית לתמותה בטווח הארוך, בהשוואה לשיעורי התמותה באוכלוסייה הכללית, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Research and Practice in Thrombosis and Haemostasis. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התוצאות ארוכות הטווח בחולים עם אבחנה של תסחיף ריאתי שנכללו במרשם של מרכז רפואי יחיד. הם זיהו 896 […]

  • מדד חדש מסייע בחיזוי התמותה והסיכון לתלות לאחר תרומבוזיס ורידי המוח (Eur J Neurol)

    מדד חדש מסייע בחיזוי התמותה והסיכון לתלות לאחר תרומבוזיס ורידי המוח (Eur J Neurol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מדד חדש עשוי לסייע בהערכת הסיכון לתמותה ולהתפתחות תלות לאחר אבחנה של תרומבוזיס ורידי המוח. החוקרים פיתחו מדד פרוגנוסטי לחיזוי הסיכון לתלות ותמותה לאחר תרומבוזיס של ורידי המוח במטרה לזהות את החולים בהם יש להתמקד במחקרים להערכת טיפול […]

  • נוגדנים כנגד פוספוליפידים מלווים בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    נוגדנים כנגד פוספוליפידים מלווים בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Open JAMA Network עולה קשר בין נוכחות נוגדנים כנגד פוספוליפידים ובין סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים בעתיד. החוקרים מצאו כי שני נוגדנים כנגד פוספוליפידים נקשרו עם סיכון מוגבר לאירוע קרדיווסקולארי חמור לאורך מעקב של שמונה שנים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נוגדנים כנגד פוספוליפידים עשויים להפעיל תאי אנדותל, טסיות ונויטרופילים, כאשר […]

  • טיפול בנוגדי-קרישה ישירים פומיים מלווה בסיכון נמוך יותר לנזק כלייתי חד (Am J Kidney Dis)

    טיפול בנוגדי-קרישה ישירים פומיים מלווה בסיכון נמוך יותר לנזק כלייתי חד (Am J Kidney Dis)

    בהשוואה לטיפול בקומדין, טיפול בנוגדי-קרישה פומיים ישירים מלווה בסיכון מופחת לכשל כלייתי והידרדרות תפקוד כלייתי בקרב חולים עם פרפור פרוזדורים שאינו על-רקע מחלת מסתם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Kidney Disease. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי נוגדי-קרישה פומיים ישירים החליפו בהדרגה את האנטגוניסטים לוויטמין K למניעת אירוע מוחי בחולים […]

  • הבדלים מגדריים בתוצאות הטיפול בתסחיף ריאתי (Chest)

    הבדלים מגדריים בתוצאות הטיפול בתסחיף ריאתי (Chest)

    בנשים עם תסחיף ריאתי שעברו תרומבקטומי מילעורי לעורק הריאה תועדו שיעורי תחלואה ושיעורי תמותה באשפוז שהיו גבוהים יותר משמעותית, בהשוואה לגברים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Chest. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הבדלים מגדריים בהיקף השימוש בפרוצדורות תרומבקטומי מילעורית לטיפול בתסחיף ריאתי, בטיחות וניצול משאבים רפואיים. מטרת המחקר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה