מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה קשר בין עליה בקצב לב במנוחה ולחץ דם גבוה במתבגרים זכרים ובין סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות, בפרט OCD (Obsessive Compulsive Disorder), בגיל מבוגר יותר.
החוקרים השלימו ניתוח נתונים אודות למעלה ממיליון גברים משבדיה עם מדידות קצב לב ולחץ דם במספר ביקורים בין השנים 1969-2010, עם המשך נתוני מעקב עד סוף 2013. הם אספו נתוני אבחנות של הפרעות חרדה, OCD, תסמונת דחק בתר-חבלתית, הפרעות דיכאון, הפרעה ביפולארית, סכיזופרניה והפרעות שימוש בחומרים והרשעות בשל פשעים אלימים, בין השנים 1973-2013.
לאחר תקנון לגובה, משקל, מדד מסת גוף, סיבולת לב-ריאה, יכולת קוגניטיבית ומשתנים סוציו-אקונומיים, החוקרים מצאטו כי בגברים עם קצב לב במנוחה מעל 82 פעימות לדקה תועדה עליה של 69% בסיכון ל-OCD, עליה של 21% בסיכון לסכיזופרניה ועליה של 18% בסיכון להפרעות חרדה, בהשוואה לגברים עם קצב לב במנוחה פחות מ-62 פעימות לדקה. קשרים דומים תועדו עם לחץ דם סיסטולי/דיאסטולי. מנגד, קצב לב איטי במנוחה ולחץ דם סיסטולי נמוך נקשרו עם הפרעות שימוש חומרים ופשעים אלימים.
החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי בגברים קיים קשר בין הבדלים בקצב לב ובלחץ הדם בגיל ההתבגרות ובין הפרעות פסיכיאטריות מג'וריות בגיל מבוגר יותר. הבדלים בתפקוד מערכת העצבים האוטונומית עשויים להופיע לפני או לשמש כסמן מוקדם להפרעות פסיכיאטריות.
JAMA Psychiatry. Published online October 26, 2016
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!