משפחה

הערכת ההשפעות של אגוניסטים לקולטן ל-GLP1 על תמותה ותחלואה לבבית וכלייתית בחולים עם סוכרת מסוג 2 (The Lancet Diabetes & Endocrinology)

במאמר שפורסם בכתב העת The Lancet Diabetes & Endocrinology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי לטיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 (Glucagon Like-Peptide) השפעה חיובית על תחלואה קרדיווסקולארית וכלייתית, כמו גם הפחתת שיעורי תמותה, בחולים עם סוכרת מסוג 2.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לאסוף את העדויות הזמינות ולהשלים סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של מחקרים להערכת התוצאות הקרדיווסקולאריות להערכת הטיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי MEDLINE ו-Cochrane Central Register of Controlled Trials לזיהוי מחקרים מבוקרי-פלסבו שדיווחו על אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים עד 15 ביוני, 2019. הם השלימו מטה-אנליזה להערכת יחסי הסיכון הכוללים לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, תמותה מכל-סיבה, אשפוזים בשל אי-ספיקת לב, תוצאות כלייתיות ותוצאי בטיחות מרכזיים (היפוגליקמיה חמורה, דלקת לבלב וסרטן לבלב). הם גם בחנו את הסיבוכים הקרדיווסקולאריים המג’וריים במספר תתי-קבוצות לפי מאפייני החולים (היסטוריה של מחלות לב וכלי דם, מדד מסת גוף, גיל, ריכוז המוגלובין מסוכרר וקצב פינוי גלומרולארי בתחילת הדרך), משך המחקר ומשטר הטיפול.

מבין 27 מאמרים שבחנו החוקרים, שבעה מחקרים (56,004 משתתפים) נכללו בסקירה: מחקרי ELIXA (Lixisenatide), LEADER (Liraglutide), SUSTAIN-6 (Semaglutide), EXSCEL (Exenatide), Harmony Outcomes (Albiglutide), REWIND (Dulaglutide) ו-PIONEER 6 (Semaglutide פומי).

בסיכומו של דבר, הטיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הפחית את שיעור סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ב-12%. לא זוהתה הטרוגניות מובהקת סטטיסטית לאורך תתי הקבוצות שנבחנו במחקר. יחסי הסיכון עמדו על 0.88 (p=0.003) לתמותה קרדיווסקולארית, 0.84 (p<0.0001) לאירוע מוחי פטאלי או לא-פטאלי ו-0.91 (p=0.043) לאוטם לבבי פטאלי או לא-פטאלי.

הטיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 הפחית תמותה מכל-סיבה בשיעור של 12% (p=0.001), אשפוזים בשל אי-ספיקת לב בשיעור של 9% (p=0.028) ומגוון רחב של תוצאים כלייתיים (הופעה חדשה של מאקרו-אלבומינוריה, ירידה בקצב פינוי גלומרולארי משוער, התקדמות למחלת כליות סופנית, או תמותה עקב מחלה כלייתית) בהיקף של 17% (p<0.0001), בעיקר עקב הפחתת הפרשת אלבומין בשתן.

לא תועדה עליה בסיכון להיפוגליקמיה חמורה, דלקת לבלב, או סרטן לבלב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי לטיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 השפעה חיובית על התוצאות הקרדיווסקולאריות והכלייתיות וכן מלווה בהפחתת שיעורי התמותה של חולים עם סוכרת מסוג 2.

The Lancet Diabetes & Endocrinology, August 14, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שת

    שת"פ בין קופות החולים למיזם ספרת הסוכרת בגליל עתיד לייעל ולשפר את נגישות הבדיקות המיועדות לחולי סוכרת

    ספֵרת הסוכרת בגליל על שם ראסל ברי הוא מיזם רחב היקף וחדשני בתחום בריאות הציבור המתמקד במחלת הסוכרת ופועל באזור הגליל. מובילי המיזם, שצמח בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר־אילן בצפת, הציבו לנגד עיניהם יעד נכסף: לצמצם את התחלואה בסוכרת ולשפר את הטיפול בה בעזרת גישה רב־תחומית אינטגרטיבית.

  • היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    היענות ממושכת לדיאטה ים-תיכונית מפחיתה היארעות סוכרת לאורך שני עשורים (Metabolites)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Metabolites עולה כי היענות ארוכת-טווח לדיאטה ים-תיכונית מספקת הגנה מפני התפתחות סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין היענות לדיאטה ים תיכונית ובין היארעות סוכרת מסוג 2 לאורך שני עשורים במבוגרים שלקחו חלק במחקר ATTICA. מדובר במחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל 3,042 גברים ונשים מיוון. נתונים […]

  • הפרעה בפעילות גל דלתא במהלך שינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Coll Cardiol)

    הפרעה בפעילות גל דלתא במהלך שינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Coll Cardiol)

    הפרעה בפעילות גל דלתא במהלך שינה עשויה לשמש כסמן לזיהוי חולים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם ותמותה קרדיווסקולארית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. צוות חוקרים בינלאומי ביקש לבחון את פעילות גל דלתא בזמן שינה באמצעות בדיקות שינה שהושלמו ב-4,058 משתתפים במחקר Sleep Heart Health Study וב-2,193 […]

  • חיזוי הסיכון להיפוגליקמיה והיפרגליקמיה במהלך ולאחר פעילות בקרב מתבגרים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Technol Ther)

    חיזוי הסיכון להיפוגליקמיה והיפרגליקמיה במהלך ולאחר פעילות בקרב מתבגרים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Technol Ther)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Technology & Therapeutics מדווחים חוקרים מצפון אמריקה על תוצאות מחקר חדש שנועד לנבא את הסיכון להיפוגליקמיה והיפרגליקמיה במהלך ולאחר פעילות גופנית במתבגרים עם סוכרת מסוג 1 וממליצים לכוון להתחיל פעילות גופנית עם ריכוז סוכר אינטרסטיציאלי בטווח 130-160 מ”ג/ד”ל עם מגמה שטוחה או ירידה קלה בערכי הסוכר לפי מד סוכר רציף […]

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • תוספים מסייעים בהשגת יעד רמות ויטמין D בדם (מתוך כנס ה-ACP Internal Medicine Meeting)

    תוספים מסייעים בהשגת יעד רמות ויטמין D בדם (מתוך כנס ה-ACP Internal Medicine Meeting)

    מרבית המבוגרים בארצות הברית אינם מקבלים כמות מספקת של ויטמין D, אך מתן תוספים מסייע למטופלים להשיג את ההקצאה התזונתית היומית המומלצת, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American College of Physicians Internal Medicine. המומחים מסבירים כי על-פי ההערכות, 20-40% מהמבוגרים באוכלוסייה נוטלים תוספי ויטמינים ומדובר בתעשייה שגלגלה בשנת 2020 למעלה מ-50 מיליארד דולרים. […]

  • האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    האם יש עדיפות לביצוע פעילות גופנית בשעות הערב? (Diabetes Care)

    פעילות גופנית אירובית בעצימות בינונית או גבוהה המבוצעת בשעות הערב מלווה בסיכון הנמוך ביותר לתמותה, תחלואה קרדיווסקולארית ותחלואה מיקרווסקולארית במבוגרים עם השמנת-יתר, כולל אלו עם סוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ידוע כי פרצי פעילות אירובית מתונה עד מאומצת משפרת גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים, אך […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה