גריאטריה

היום מצוין יום המודעות הלאומי לטיפול פליאטיבי והעדפות טיפוליות (הודעת משרד הבריאות)

יום המודעות הלאומי לטיפול פליאטיבי, שמצוין ביוזמת משרד הבריאות וארגון הג'וינט, בסימן "אל תשאירו מקום לספק" - קורא לעודד אנשים החולים במחלות מסכנות חיים לשוחח על העדפותיהם לקראת סוף החיים עם יקיריהם ועם הצוות הרפואי על מנת להקל על סבלם ולבחור את הדרך הנכונה עבורם

בישראל קיימים כלים חוקיים המאפשרים לכבד את האוטונומיה של כולנו עד שלבי החיים האחרונים, ולאפשר לנו לבחור כיצד נטופל. זכותנו להיות שותפים מלאים בקבלת ההחלטות הטיפוליות, תוך התחשבות בערכים ובהעדפות שלנו.

שני הכלים המרכזיים הם יפוי כוח מתמשך והנחיות מקדימות.

השימוש בכלים לא רב, גם בשל חוסר מודעות. ביוזמת משרד הבריאות וג'וינט-אשל  ובתמיכתם, נרתמו השנה להעלאת המודעות 20 רשויות מקומיות ברחבי הארץ, שיקיימו מגוון פעילויות לקהל הרחב, כולל סדנאות, הרצאות, מעגלי שיח ועוד, במטרה להציג את אפשרויות הבחירה ואת דרכי הפעולה.

 

מהו טיפול פליאטיבי?

טיפול פליאטיבי הוא גישה טיפולית תומכת שנועדה לשפר את איכות חייהם של חולים במחלות חשוכות מרפא ושל בני משפחותיהם. מטרתו להקל על כאב וסבל פיזי, נפשי ורוחני, מבוסס על צוות רב-מקצועי המספק טיפול מותאם אישית על פי אבחנה רפואית וצרכים אישיים של המטופל. אחד מעקרונותיו המרכזיים הוא שיתוף המטופל ובני משפחתו בקבלת החלטות הנוגעות לסוף חיים בהתאם לערכיהם ואמונותיהם. הטיפול מאפשר למטופלים להמשיך לנהל חיים מכובדים ואף לסיים את חייהם בכבוד במקום ובדרך שבחרו.
הטיפול הפליאטיבי מיועד לאנשים החולים במחלות מסכנות חיים, דוגמת סרטן, מחלות לב, אי ספיקת כליות, אלצהיימר, HIV/AIDS, וניוון שרירים (ALS). הטיפול מתחיל מרגע אבחון המחלה וממשיך לאורך תהליך הטיפול כולו.

ד״ר ענבר צוקר, סגנית ראש חטיבת רפואה ומנהלת המרכז להנחיות רפואיות מקדימות במשרד הבריאות: "מטרת היום הלאומי להעלאת המודעות לטיפול פליאטיבי והעדפות טיפוליות במצבי סוף חיים לאפשר לכל אחד להיחשף, להכיר וללמוד על האפשרויות הקיימות בפני אנשים המתמודדים עם מחלות חשוכות מרפא לתכנן את סוף החיים ולעשות  בחירות המתאימות להם וליקיריהם כדי להפחית סבל גופני ונפשי מתוך ראייה השמה במרכז את כבוד האדם ורווחתו.״

ד"ר אפרת גיל, ראש האגף לגריאטריה במשרד הבריאות: "שיתוף הפעולה עם הרשויות המקומיות מאפשר להגיע לקהל רחב, ולאו דוקא לחולים, כדי לאפשר שיח משמעותי בתוך המשפחה והקהילה לגבי ההעדפות לקראת סוף החיים".

יוסי היימן, מנכ"ל ג'וינט-אשל: "היום הלאומי להעלאת המודעות לטיפול פליאטיבי והעדפות טיפוליות במצבי סוף חיים הוא הזדמנות חשובה לכולנו לעצור, לחשוב, ולדבר על ההיבטים הקריטיים של תכנון סוף החיים בכבוד. באמצעות שיתוף פעולה בין ג'וינט-אשל ומשרד הבריאות, אנו מציעים הזדמנות לקהילות ברחבי הארץ ללמוד, להעמיק, ולבחור את הדרך הנכונה להם וליקיריהם. המטרה שלנו היא להבטיח שכל אדם יוכל לקבל החלטות מושכלות בהתאם לערכיו ואמונותיו, תוך הפחתת הסבל ומתן תמיכה אישית ומקצועית."

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה