גינקולוגיה

טיפול כימו-קרינתי אדג’וונטי עשוי לשפר הישרדות נשים עם סרטן רירית הרחם (Lancet Oncol)

משלב טיפול כימותרפי וקרינתי אדג’וונטי נמצא יעיל יותר משמעותית מטיפול קרינתי לאגן בלבד בנשים עם סרטן רירית רחם בסיכון-גבוה, כך עולה מניתוח פוסט-הוק של נתוני מחקר PORTEC-3, אשר פורסמו בכתב העת Lancet Oncology.

מדגם המחקר כלל 330 נשים, אשר חולקו באקראי לקבלת טיפול קרינתי בלבד ו-330 נשים שחולקו לקבלת טיפול קרינתי וכימותרפי, שכלל Cisplatin, Carboplatin AUC5 ו-Paclitaxel.

לאחר חציון מעקב של 72.6 חודשים, שיעורי ההישרדות הכוללים לאחר חמש שנים עמדו על 81.4% בקבוצת הטיפול הכימו-קרינתי ועל 76.1% בקבוצת הטיפול הקרינתי בלבד (יחס סיכון מתוקן של 0.70, p=0.034).

באשר להישרדות ללא-כישלון טיפול, השיעורים המקבילים עמדו על 76.5% ו-69.1%, בהתאמה (יחס סיכון של 0.70, p=0.016).

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי התועלת ההישרדותית ללא-כישלון טיפול הייתה הגדולה ביותר לאחר טיפול כימו-קרינתי (69% לעומת 58%) תועדה בנשים עם מחלה בשלב III, בהן סיכון גבוה יותר להישנות המחלה, בהשוואה לנשים עם מחלה בשלב III.

שיעורי בקרה אגנית היו מצוינים בשתי הקבוצות וגרורות מרוחקות זוהו כאתר הראשון להישנות במרבית הנשים עם הישנות המחלה, עם שיעורים של 21.4% חמש שנים לאחר טיפול כימו-קרינתי ו-29.1% חמש שנים לאחר טיפול קרינתי בלבד. מכאן עולה כי גישות סיסטמיות לטיפול נדרשות בכדי לשפר את ההישרדות של נשים אלו.

לאחר חמש שנים, שיעור האירועים החריגים בדרגה 3 לא היו שונים משמעותית בין שתי הקבוצות. עם זאת, נוירופתיה תחושתית נותרה לעיתים קרובות יותר לאחר טיפול כימו-קרינתי, כאשר 6% מהנשים בקבוצה זו דיווחו על נוירופתיה בדרגה 2 ומעלה לאחר חמש שנים, כאשר בקבוצת הטיפול הקרינתי בלבד לא תועדו מקרים דומים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי יש לדון באפשרות טיפול כימותרפי-קרינתי ולהמליץ על גישה זו בעיקר לנשים עם מחלה בשלב III ו/או ממאירות סרוזית, כחלק מתהליכי קבלת החלטות משותפים בין הרופאים והמטופלות.

Lancet Oncol 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה