גינקולוגיה

התועלת של אספירין והפרין בנשים הרות עם נוגדני aPL והפלות חוזרות (Cochrane Systematic Review)

מנתונים שפורסמו ב-Cochrane Database of Systematic Reviews עולה כי משלב הפרין (Unfractionated Heparin או Low Molecular Weight Heparin) עם אספירין במהלך היריון עשוי להביא לעליה בשיעור לידות-חי בנשים עם נוגדני aPL (Anti-Phospholipid), בהשוואה לטיפול באספירין בלבד.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעות של אספירין ו/או הפרין לשיפור תוצאות היריון בנשים עם נוגדני aPL (Lupus Anticoagulant ו/או β2-glycoprotein-I) לפחות בשתי בדיקות שונות, עם היסטוריה של הפלות חוזרות. הם ערכו חיפוש במאגרי Cochrane Pregnancy and Childbirth’s Trials Register, ClincialTrials.gov ו-WHO International Clinical Trials Registry Platform והתמקדו במחקרים שבחנו את ההשפעות של אספירין, הפרין (בין אם UFH או LMWH), או שילוב של אספירין והפרין, אל מול פלסבו, טיפול אחר, או ללא טיפול, על תוצאות היריון בנשים עם נוגדני aPL בבדיקות חוזרות והיסטוריה של הפלות חוזרות.

הסקירה כללה 11 מחקרים, אשר כללו בסך הכול 1,672 נשים. המינון וסוג הטיפול בהפרין ואספירין היה שונה בין המחקרים. מחקר אחד השוואה אספירין בלבד מול פלסבו; לא תועדו מחקרים להשוואת הפרין בלבד מול פלסבו או מחקרים שערכו השוואה אל מול מעקב בלבד במהלך ההיריון. חמישה מחקרים בחנו את היעילות של הפרין (UFH או LMWH) בשילוב עם אספירין, אל מול אספירין בלבד; מחקר אחד ערך השוואה בין LMWH ובין אספירין; שני מחקרים השוו את השילוב של LMWH עם אספירין אל מול השילוב של UFH עם אספירין; שני מחקרים בחנו את תוצאות משלב הפרין במינונים שונים עם אספירין. כל המחקרים כללו אספירין במינון נמוך.

מהנתונים עולה אי-ודאות רבה בכל הנוגע להשפעה של אספירין על לידות חי, בהשוואה לפלסבו (סיכון יחסי של 0.94, רווח בר-סמך 95% של 0.71-1.25; מחקר יחיד; 4 נשים; עדויות בדרגת ודאות נמוכה מאוד).

ישנה אי-ודאות רבה בכל הנוע להשפעה כלשהי של אספירין על הסיכון לקדם רעלת היריון, אובדן היריון, לידה מוקדמת, הגבלה בגדילה תוך-רחמית או אירועים חריגים בילדות, בהשוואה לפלסבו.

שילוב אספירין עם הפרין הביא לעליה במספר לידות-חי (סיכון יחסי של 1.27; רווח בר-סמך 95% של 1.09-1.49; 5 מחקרים, 1,295 נשים, עדויות בדרגת ודאות נמוכה).

ישנה אי-ודאות בכל הנוגע להשפעה כלשהי של משלב אספירין עם הפרין על הסיכון לקדם רעלת היריון, לידה מוקדמת, או הגבלה בגדילה תוך רחמית, בהשוואה לאספירין בלבד. ישנה אי-ודאות רבה בנוגע להשפעה של אספירין עם הפרין על אירועים חריגים (דימום) באם, בהשוואה לאספירין בלבד (סיכון יחסי של 1.65; רווח בר-סמך 95% של 0.19-14.03, מחקר יחיד; 31 נשים).

משלב הפרין עם אספירין עשוי להפחית את הסיכון לאובדן היריון (סיכון יחסי של 0.48; רווח בר-סמך 95% של 0.32-0.71; 5 מחקרים; 1,295 נשים, עדויות בדרגת ודאות נמוכה).

בהשוואת משלב LMWH עם אספירין אל מול אספירין בלבד, הסיכון היחסי ללידת חי עמד על 1.20 (רווח בר-סמך 95% של 1.04-1.38; 3 מחקרים, 1,155 נשים). בהשוואת UFH עם אספירין אל מול אספירין בלבד, הסיכון היחסי ללידת חי עמד על 1.74 (רווח בר-סמך 95% של 1.28-2.35; שני מחקרים, 140 נשים).

החוקרים מסכמים וכותבים כי משלב הפרין (LMWH או UFH) עם אספירין במהלך היריון עשוי להביא לעליה בשיעורי לידות-חי בנשים עם נוגדני aPL, בהשוואה לטיפול באספירין בלבד. התועלת של הפרין נבעה בעיקר ממחקר גדול אחד בו משלב LMWH עם אספירין נבחן אל מול אספירין בלבד.

Cochrane Systematic Review 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתרונות התרופה Semaglutide לכליות, גם לאנשים ללא סוכרת (ERA)

    יתרונות התרופה Semaglutide לכליות, גם לאנשים ללא סוכרת (ERA)

    שיפורים בתוצאות תפקוד הכליות שנצפו עם אגוניסטים לרצפטור של גלוקגון דמוי פפטיד-1 (GLP-1) בחולים עם סוכרת מסוג 2 יכולים להתאים גם לחולים הסובלים מעודף משקל או השמנת יתר, אך עדיין לא סובלים מסוכרת מסוג 2. המחקר הוצג השבוע בקונגרס ה-61 של איגוד הכליות האירופי (ERA) 2024 ופורסם במקביל ב-Nature Medicine. הממצאים עלו מניתוח משני של […]

  • המאבק באובדן שריר בטיפול ב-GLP-1 RA - פתרונות פרמקולוגיים חדשים?

    המאבק באובדן שריר בטיפול ב-GLP-1 RA - פתרונות פרמקולוגיים חדשים?

    הופעתם של אגוניסטים לקולטן GLP-1 (GLP-1 RAs) כגון Semaglutide ו- Tirzepatide חוללה מהפכה בניהול מחלת ההשמנה והציעה יתרונות משמעותיים לירידה במשקל. עם זאת, הירידה במשקל המושגת עם טיפול בתרופות אלה כוללת לעתים קרובות אובדן משמעותי של מסת גוף שאינה מסת השומן (Lean body mass), אשר יכול לגרום לנזק, במיוחד במבוגרים עם השמנת יתר ודלדול שרירים […]

  • האם שימוש קבוע בקנאביס עלול לפגוע בפוריות בנשים? (מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG)

    האם שימוש קבוע בקנאביס עלול לפגוע בפוריות בנשים? (מתוך הכנס השנתי מטעם ACOG)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American College of Obstetrics and Gynecology עולה כי שיעורי הפרעות פוריות גבוהים יותר בקרב נשים אשר דיווחו על שימוש קבוע בקנאביס, בהשוואה לאלו שמעולם לא השתמשו בקנאביס.  עם זאת, שיעורי הפרעות פוריות היו נמוכים יותר באלו שדיווחו על שימוש לא-סדיר בקנאביס, בהשוואה לאלו שעולם לא השתמשו בקנאביס. המחקר מבוסס על […]

  • טיפול במטפורמין מלווה בסיכון מופחת לממאירות מיאלופרוליפרטיביות (Blood Adv)

    טיפול במטפורמין מלווה בסיכון מופחת לממאירות מיאלופרוליפרטיביות (Blood Adv)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Blood Advances עולה כי בחולים שטופלו במטפורמין סיכון מופחת לממאירויות מיאלופרוליפרטיביות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מטפורמין משמש לטיפול בסוכרת מסוג 2 ופועל במנגנון של הגברת היעילות של אינסולין. מחקרים קודמים הציעו כי מטפורמין עשוי להשפיע לטובה על אוכלוסיית חולים זו מעבר להשפעה על משק הסוכר בלבד. לאור זאת, הם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Imdelltra לטיפול בסרטן ריאות מסוג SCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Imdelltra לטיפול בסרטן ריאות מסוג SCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Imdelltra לטיפול בחולים עם סרטן ריאות מסוג SCLC (או Small Cell Lung Cancer) בשלב נרחב עם התקדמות מחלה תחת או לאחר טיפול כימותרפי מבוסס-פלטינום. המומחים מסבירים כי Imdelltra (או Tarlatamab) הינו תכשיר המעודד תאי T אשר נקשר ל-DLL3 על תאי גידול ו-CD3 על תאי […]

  • תוצאות מבטיחות ל-Iptacopan להפחתת פרוטאינוריה (מתוך כנס NKF)

    תוצאות מבטיחות ל-Iptacopan להפחתת פרוטאינוריה (מתוך כנס NKF)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-National Kidney Foundation עולה כי Iptacopan עשוי להיות עדיף על פלסבו בהפחתת פרוטאינוריה לאחר תשעה חודשים, עם התחלת השפעה מוקדמת ויעילות ממושכת. החוקרים מסבירים כי בחולים עם נפרופתיה על-רקע IgA Nephropathy ישנה פעילות-יתר של חלק ממערכת המשלים עם התפתחות תגובה דלקתית, פגיעה כלייתית מתקדמת ואובדן הדרגתי של תפקוד כלייתי. […]

  • התועלת של זריקות PRP לאחר-ניתוח רצועה צולבת קדמית (JAMA Netw Open)

    התועלת של זריקות PRP לאחר-ניתוח רצועה צולבת קדמית (JAMA Netw Open)

    בחולים שטופלו בפלזמה עתירת טסיות (Platelet-Rich Plasma, או PRP) לאחר ניתוח לשחזור רצועה צולבת קדמית לא תועד שיפור משמעותי בתסמינים או בתפקוד הברך לאחר שנה אחת, בהשוואה לחולים שלא קיבלו טיפול זה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במסגרת המחקר חולקו באקראי 120 חולים (גיל ממוצע של 29 שנים) לאחר ניתוח […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי התחייב להליך בחינה מהירה של Dupilumab לטיפול במתבגרים עם סינוסיטיס כרונית ופוליפים באף (מתוך הודעת חברות Regeneron Pharmaceuticals ו-Sanofi)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי התחייב להליך בחינה מהירה של Dupilumab לטיפול במתבגרים עם סינוסיטיס כרונית ופוליפים באף (מתוך הודעת חברות Regeneron Pharmaceuticals ו-Sanofi)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) קיבל את הבקשה לבחינה מהירה (Priority Review) להרחבת ההתוויה למתן Dupilumab (דופיקסנט) למתבגרים עם סינוסיטיס כרונית עם פוליפים באף, כך על-פי הודעה של חברת התרופות. המומחים מסבירים כי כיום אין תרופות המאושרות ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי למתבגרים בגילאי 12-17 שנים עם סינוסיטיס כרונית, מחלה העלולה להוביל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה